120 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

120 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Καταγράφηκαν 120 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου

Posted: 03 Mar 2021 11:42 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.702.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 3 Μαρτίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.702, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 197.279 (ημερήσια μεταβολή +1,4%), εκ των οποίων 51,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 63 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.419 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 431 (70,1% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.376 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 394 (ημερήσια μεταβολή +36,33%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 304 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 40, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.597 θάνατοι. Το 95,7% είχε

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 120 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 4.668.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 49, στην Π.Ε. Αρκαδίας 10, στην Π.Ε. Κορινθίας 48, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 10.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 126 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 16, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 23, Παναρκαδικό Τρίπολης 29, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 33 (5 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 5 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 20 (3 σε ΜΕΘ).

Π. Νίκας, “η πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το φυσικό αέριο να είναι προσιτό σε όλους τους πολίτες”

Posted: 03 Mar 2021 11:41 AM PST

Σε σχέση με το δημοσίευμα της θεματικής ιστοσελίδας energypress.gr αναφορικά με το θέμα του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προέβη στην εξής δήλωση:

“Το εν λόγω δημοσίευμα δεν εισφέρει κάτι καινούργιο σε όσα ήδη γνωρίζουμε. Υπάρχει μια απόφαση της ΡΑΕ για την εκχώρηση της άδειας εγκατάστασης φυσικού αερίου στην Κόρινθο και στην Τρίπολη, εναντίον της οποίας έχουν προσφύγει δικαστικά η ΔΕΔΑ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πολύ μεγάλη προσπάθεια, επέτυχε πρόσφατα να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την διάθεση πίστωσης 20.000.000 ευρώ για την προώθηση θεμάτων που συνδέονται με το φυσικό αέριο στην Περιφέρειά μας.

Πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ότι αυτό το κοινωνικό αγαθό, που συμβάλει στην ποιότητα ζωής και προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα, πρέπει να είναι προσιτό σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας”.

Ο περιφερειάρχης, υπενθυμίζεται, έχει δηλώσει κατ’ επάναληψη ότι την διάθεση της πίστωσης των 20.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια θα την υπογράψει μόνο για την ΔΕΔΑ -κάτι που θα προσδιορίζεται και στην σχετική διακήρυξη.

Πολύ σύντομα, εξ άλλου, θα υπάρξει για το συγκεκριμένο θέμα σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό τον υπουργό Κώστα Σκρέκα και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΔΑ.

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης θα επισκεφθεί την ΔΕΣΦΑ για το θέμα της προώθησης της κατασκευής των αγωγών προς Σπάρτη και Καλαμάτα, καθώς και την ΔΕΠΑ για την εγκατάσταση πρατηρίων φυσικού αερίου σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η σύμβαση για την στερέωση του κάστρου της Μονεμβασιάς

Posted: 03 Mar 2021 11:40 AM PST

Προγραμματική σύμβαση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την στερέωση  των βραχωδών πρανών στο κάστρο της Μονεμβασίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη, σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην σταθεροποίηση των βραχωδών πρανών του κάστρου και συγκεκριμένα,

“καθαιρέσεις επισφαλών τεμαχίων, κατασκευές λιθοδομών, αγκυρώσεις μεμονωμένων τεμαχίων, τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος πάνω στο πρανές και σε θέσεις όπου η βραχομάζα είναι έντονα κερματισμένη και χαλαρωμένη, σε θέσεις που εμφανίζονται επικρεμάμενοι βράχοι πάνω σε κατοικίες καθώς και η κατασκευή και τοποθέτηση βραχοπαγίδων”.

Το έργο, δήλωσε ο περιφερειάρχης, είναι εξαιρετικά σύνθετο και θα απαιτηθεί ακόμα και η χρήση ελικοπτέρου σε ορισμένες φάσεις.

Επιπλέον, ερωτώμενος ο Π. Νίκας σχετικά δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλει στην αγορά του σπιτιού του Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά και τη μετατροπή του σε μουσείο, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα του δήμου.

Π. Νίκας στο Ναύπλιο, “το περιβάλλον αποτελεί υπέρτατη αξία, η Περιφέρεια θα τηρήσει τον νόμο χωρίς καμία παρέκλιση”

Posted: 03 Mar 2021 11:39 AM PST

Συνάντηση με χυμοποιούς και εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών της Π.Ε. Αργολίδας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στο Ναύπλιο, σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου.

“Το περιβάλλον αποτελεί υπέρτατη αξία” τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ο περιφερειάρχης και επανέλαβε πρόσφατη δήλωσή του ότι ότι “του χρόνου, τα συμβόλαια που υπογράφουν οι χυμοποιοί για να διαθέτουν μερικώς επεξεργασμένα απόβλητα στον Βιολογικό Καθαρισμό, θα πρέπει να εφαρμοστούν διαφορετικά δεν θα επιτραπεί να λειτουργήσουν”.

“Αυτό πρέπει να το ξέρουν από τώρα. Θα ισχύσει αυτό που θα υπογράψουν οι χυμοποιοί με την ΔΕΥΑ Αργους – Μυκηνών” συνέχισε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “η θέση μας ως Περιφέρεια θα είναι απολύτως σύμφωνη με τον νόμο, χωρίς καμία παρέκλιση”.

Ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια έχει διαθέσει σημαντική πίστωση για να λειτουργήσει σωστά και ο Βιολογικός Καθαρισμός και γνωστοποίησε ότι προτίθεται να μετάσχει, την επόμενη εβδομάδα, σε νέα συνάντηση -κυρίως τεχνικού χαρακτήρα, με τους χυμοποιούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Υγείας και οι ΔΕΥΑ Αργους – Μυκηνών και Ναυπλίου.

Υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας το έργο στην Τάκα

Posted: 03 Mar 2021 11:37 AM PST

Την σύμβαση για το προϋπολογισμού 325.000 έργο στην λίμνη Τάκα υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου, όπως επίσης και άλλες τρεις συμβάσεις έργων στην Π.Ε. Αρκαδίας, συνολικού προϋπολογισμού 185.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου στην Τάκα -για την οποία αναμένεται, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο φάκελος για την αδειοδότηση λειτουργίας σε αυτή υδατοδρομίου- προβλέπεται να γίνει δενδροφύτευση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ειδικότερα, θα γίνει φύτευση περί των 800 δέντρων 12 διαφορετικών ειδών περιμετρικά της λίμνης, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση του περιμετρικού δρόμου της λίμνης, διαμόρφωση του παραλίμνιου τμήματος με κυβόλιθους ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων για τη διαμόρφωση των χώρων επισκεπτών. Η προθεσμία ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου είναι 180 ημέρες.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε τρεις ακόμα συμβάσεις, για τα έργα α) αποκατάστασης του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου στο μετόχι της μονής Λουκούς στο Αστρος, με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης 90 ημέρες, β) αντιπλημμυρικής προστασίας στην κοίτη του Καστρίτη, παραποτάμου του Αλφειού, στις Καρυές Μεγαλόπολης, με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης 90 ημέρες, γ) αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου προς Προσήλια Βόρειας Κυνουρία, στον παλιό επαρχιακό δρόμο Τρίπολης – Αστρους, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωση 180 ημέρες.

Συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.430.000 ευρώ στην Π.Ε. Αργολίδα υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 03 Mar 2021 11:32 AM PST

Συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.430.000 ευρώ για έργα στην Π.Ε. Αργολίδας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στο Ναύπλιο, σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε τρεις εργολαβικές συμβάσεις, α) για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο συντήρησης τμημάτων της 19Α επαρχιακής οδού, β) για το έργο συντήρησης του δρόμου Κολιάκι – Τραχεία, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και γ) για το έργο συντήρησης τμημάτων της εθνικής οδού 10 (Ισθμός – αρχαίο θέατρο Επιδαύρου) προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.

Επίσης, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε και μία προγραμματική σύμβαση ύψους 30.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Αργους – Μυκηνών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, με αντικείμενο την προμήθεια κερκίδων για το γήπεδο Λιμνών.

Αυτοψία στη μονή Καλτεζών του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας

Posted: 03 Mar 2021 11:31 AM PST

Αυτοψία στην μονή Καλτεζών πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος μαζί με τον μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο, σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου.

Σκοπός της επίσκεψης του αντιπεριφερειάρχη και του μητροπολίτη Αλεξάνδρου -τους οποίους συνόδευαν στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Αρκαδίας και αρχαιολόγοι από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας- ήταν η επί τόπου διαπίστωση των προβλημάτων από την κατάρρευση τμήματος των κελλιών, την περασμένη εβδομάδα και η δρομολόγηση της μελέτης για την άμεση αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου, στο πλαίσιο της ήδη εξελισσόμενης σε αυτό εργολαβίας.

Εκταμίευση 324.170,59 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 03 Mar 2021 11:26 AM PST

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 324.170,59 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η σχετική απόφαση αφορά δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Αποδίδει ο τεχνητός εμπλουτισμός των υπόγειων υδροφορέων στην Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 03 Mar 2021 10:43 AM PST

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή του έργου τεχνητού εμπλουτισμού των υπόγειων υδροφόρων σχηματισμών από την Π.Ε. Αργολίδας, στο πλαίσιο του οποίου ήδη διοχετεύονται φυσικά νερά εμπλουτισμού στις περιοχές Ασίνης και Δρεπάνου από την πηγή Κεφαλαρίου.

Η παρατεταμένη ανομβρία επιβαρύνει το υδατικό πρόβλημα της Αργολίδας, προκαλεί υφαλμύρινση των υπόγειων νερών και ενέχει τον κίνδυνο να περιοριστεί σημαντικά η αγροτική παραγωγή. Ως εκ τούτου, η εφαρμογή τεχνητού εμπλουτισμού έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην ποιότητα των υπόγειων νερών.

Από την πλευρά της η Π.Ε. Αργολίδας, σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος, “καλύπτει τις δαπάνες λειτουργίας των αντλιοστασίων ενώ με ποικίλες παρεμβάσεις προωθεί την βελτίωση των αρδευτικών δικτύων ώστε να είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των αγροτών. Στηρίζουμε τους αγρότες με πράξεις” επισήμανε καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here