Εργο ηλεκτροφωτισμού στον εθνικό δρόμο Ασπρόχωμα – Μεσσήνη - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Εργο ηλεκτροφωτισμού στον εθνικό δρόμο Ασπρόχωμα – Μεσσήνη

 


Ολοκληρώνεται το έργο ηλεκτροφωτισμού της 82ης εθνικής οδού, στο τμήμα από το Ασπρόχωμα έως τη Μεσσήνη, που χρηματοδοτεί από ίδιους πόρους η Π.Ε. Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 247.000 ευρώ, τοποθετήθηκαν οι στύλοι εκατέρωθεν του δρόμου, έγινε επισκόπηση του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και έχει καθοριστεί το κόστος για την σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Απομένει η πληρωμή της αναλογούσας πίστωσης προκειμένου να γίνει η σύνδεση με το δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να λειτουργήσει ο ηλεκτροφωτισμός.

Διανομή προϊόντων στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ

Posted: 30 Mar 2021 11:47 AM PDT

Η πρώτη διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων για το 2021 στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στη Μεσσηνία, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Π.Ε. Μεσσηνίας η οποία είναι επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Μεσσηνίας.

Το πρόγραμμα διανομής, ο τρόπος διάθεσης και η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών της επικείμενης διανομής αποτέλεσα το θέμα σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και δια ζώσης υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί, από την Δευτέρα 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου, με κατ’ οίκον παράδοση στον αστικό ιστό της Καλαμάτας και σε σταθερά σημεία σε όλους τους δήμους – εταίρους  της Κ.Σ. Μεσσηνίας, με στόχο την εξυπηρέτηση του συνόλου των δικαιούχων.

Θα διατεθούν 32 διαφορετικά είδη προϊόντων (αλεύρι ζυμαρικά, όσπρια, φρούτα, κρέατα, τυριά, παιδικά είδη, χαρτικά, απορρυπαντικά, γραφική ύλη, είδη για άστεγους κ.α.). Το εκτιμώμενο κόστος της διανομής ανέρχεται σε 700.000 ευρώ και τα διάφορα είδη απευθύνονται σε  6.591 οικογένειες, που αντιστοιχούν σε  12.363 άτομα.

Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα και το σημείο διανομής, η δε ταυτοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί είτε με ταυτότητα και ΑΜΚΑ, είτε -σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας τους- με εξουσιοδότηση.

Κατά την διανομή στα σταθερά σημεία είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας και η τήρηση αποστάσεων, στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών διατάξεων περί προστασίας από την διασπορά της covid-19.

 

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα διανομής μπορείτε να το δείτε στον πιο κάτω πίνακα:

Πρόγραμμα Διανομής ΤΕΒΑ Απριλίου

Εργα 800.000 ευρώ ενέκρινε στη Μεσσηνία η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 30 Mar 2021 11:44 AM PDT

Αποφάσεις για έργα στη Μεσσηνία συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε χθες Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ενέκρινε α) το πρώτο πρακτικό του διαγωνισμού του με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ έργου που αφορά στον ηλεκτροφωτισμό έργων (κόμβοι κ.α.) του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας, β) το δεύτερο πρακτικό του διαγωνισμού του με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ έργου συντήρησης, βελτίωσης και αναβάθμισης της ασφάλειας στις 9η και 13 επαρχιακές οδούς Ριζόμυλος – Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη και γ) το δεύτερο πρακτικό του διαγωνισμού του με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ έργου συντήρησης και ασφαλτόστρωσης της 7ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Ζευγολατιό – Διαβολίτσι – Κάτω Μέλπεια.

Καταγράφηκαν 106 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου

Posted: 30 Mar 2021 11:42 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 4.340.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 29 Μαρτίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 4.340, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 260.077 (ημερήσια μεταβολή +1,7%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 86 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.267 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 741 (63,2% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.688 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή -11,84%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.017 θάνατοι. Το 95,6% είχε

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου καταγράφηκαν 106 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 6.845.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 22, στην Π.Ε. Αρκαδίας 12, στην Π.Ε. Κορινθίας 51, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 18.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 152 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 24, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 28, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 25, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 46 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 11 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 18 (τα 2 σε ΜΕΘ).

Τις προτάσεις έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” παραδίδει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών

Posted: 30 Mar 2021 11:42 AM PDT

Στην Αθήνα μεταβαίνει αύριο Τετάρτη 31 Μαρτίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος στις 10.30 το πρωί θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα.

Ο περιφερειάρχης θα συζητήσει με τον υπουργό σχετικά με τα νομοσχέδια του υπουργείου που εισάγονται προς ψήφιση στη Βουλή.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας θα παραδώσει και  τον φάκελο με τις προτάσεις των έργων των οποίων τη χρηματοδότηση αιτείται η Περιφέρεια μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Η συνολική πρόταση της Περιφέρειας έχει προϋπολογισμό 20.012.684,40 ευρώ και σε αυτή περιλαμβάνονται τα εξής έργα:

Α) Αντικατάσταση εξωτερικών δικτύων ύδρευσης από την πηγή Σαβαλά, έργο διαδημοτικό των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, με προϋπολογισμό 6.034.850 ευρώ

Β) Αστική αναζωογόνηση περιοχών της Περιφέρειας, με προϋπολογισμό 11.972.954,40 ευρώ. Περιλαμβάνει δύο υποέργα, α) ανάπλαση κέντρου Νεμέας, προϋπολογισμού 2.963.947,20 ευρώ και β) ανάπλαση παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές, προϋπολογισμού 9.009.107,20 ευρώ

Γ) Ωρίμανση έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με προϋπολογισμό 620.000 ευρώ. Περιλαµβάνει δύο υποέργα, α) ωρίµανση του έργου Ανοικτού Κέντρου Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού (ΚΕΠΑΤ) Αρκαδίας και β) ωρίµανση του έργου αξιοποίησης καταργηµένης σιδηροδροµικής γραμμής Κόρινθος – Βραχάτι σε περιβαλλοντικό πάρκο Κορινθίας

Δ) Ψηφιακές υπηρεσίες ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ηλεκτρονική πλατφόρμα για την οικονομική ανάπτυξη και προβολή της επιχειρηματικής και τουριστικής δραστηριότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 380.680 ευρώ. Περιλαμβάνει δύο υποέργα, α) δράσεις και µέτρα ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων, παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης και ανάπτυξη πληροφορικών συστημάτων για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προϋπολογισμού προϋπολογισμού 251.720 ευρώ και β) ηλεκτρονική πλατφόρμα για την οικονομική ανάπτυξη και προβολή της επιχειρηματικής και τουριστικής δραστηριότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 122.760 ευρώ.

Ε) “Μοριάς, Τόπος Ηρώων”, με προϋπολογισμό 1.004.200 ευρώ. Περιλαμβάνει τα υποέργα, α) μελέτη προδιαγραφών υποέργων και μουσειογραφική μελέτη χώρων, β) πολυχώρος “Μοριάς, Τόπος Ηρώων”, γ) ανοιχτά ζωντανά μουσεία, δ) ψηφιακή περιήγηση στους τόπους της Επανάστασης, ε) ανάδειξη και προβολή.

Αισιοδοξία για το Ράλλυ Ακρόπολις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνάντηση με τον Λ. Αυγενάκη είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 30 Mar 2021 11:40 AM PDT

Πρόταση για την φιλοξενία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις -που επανακάμπτει στη χώρα μας- υπέβαλε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου, στην Αθήνα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Π. Νίκας, που συνοδευόταν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα, αρμόδιο για θέματα έρευνας και τεχνολογίας, καθώς και τον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη, εξέφρασε την βεβαιότητα -μετά τη συνάντηση- πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι τελικά ο κύριος χώρος διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης.

“Οφείλω να πω ότι δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση του τόπου διεξαγωγής εκ μέρους των υπουργών, ωστόσο η εκτίμηση που διαμόρφωσα είναι ότι θα είναι η Πελοπόννησος” δήλωσε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας παράλληλα:

“Με την επανάκαμψη στη χώρα μας αυτού του παγκόσμια γνωστού αγώνα, ουσιαστικά κέρδισε η Ελλάδα, κέρδισε ο τουρισμός μας” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι εφόσον τελικά διεξαχθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι αγωνιστικές διαδρομές, θα υπάρξει επιπλέον προβολή της Κορινθίας και εν μέρει της Αργολίδας.

Ο Π. Νίκας τόνισε ότι σε πρώτη φάση η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέσει 150.000 ευρώ, αλλά θα συνδράμει και όπου ενδεχομένως χρειαστεί. Πρόσθεσε επίσης ότι εκπρόσωπος από την Περιφέρεια στην συντονιστική επιτροπή θα είναι η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου.

Π. Νίκας από Σπάρτη: “Η Περιφέρεια σαφώς δηλώνει ότι τάσσεται στο πλευρό των παραγωγών”

Posted: 30 Mar 2021 11:39 AM PDT

“Η Περιφέρεια σαφώς δηλώνει ότι τάσσεται στο πλευρό των παραγωγών” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου, στην Σπάρτη, ερωτώμενος σχετικά με το θέμα της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε δε ότι “εξ ίσου σαφής είναι και η θέση της Περιφέρειας αναφορικά με την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας”, διευκρινίζοντας ότι “ο προσδιορισμός αυτός είναι για τη Μεσσηνία ή για τη νότια Πελοπόννησο, δηλαδή τη Μεσσηνία, τη Λακωνία και μέρος της Ηλείας -περιοχές που έχουν συγκεκριμένες κλιματικές συνθήκες και εδαφικά χαρακτηριστικά” και εκφράζοντας για μία ακόμα φορά την εκτίμηση ότι “ενδεχόμενη εξακολούθηση της ισχύος της απόφασης Αποστόλου θα οδηγήσει στην καταστροφή των ελαιοπαραγωγών και στην ανυπαρξία κτημάτων με καλλιέργειες χοντρολιάς”.

 

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΞΩΔΙΚΩΝ

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου απάντησε με δικό του εξώδικο προς το εξώδικο που του είχε αποστείλει πρόσφατα η ΠΕΜΕΤΕ (Πανελλήνια Ενωση Μεταποιητών Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς), με αφορμή δηλώσεις του σχετικά με το θέμα της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

Στο εξώδικό της η εν λόγω Ενωση ισχυριζόταν -μεταξύ άλλων- ότι μέρος από τις εν λόγω δηλώσεις του Π. Νίκα  “βρίθει αναλήθειας και συκοφαντεί κατάφωρα τον κλάδο” τον οποίον ο συγκεκριμένος φορέας εκπροσωπεί.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην απάντησή του -την οποία επίσης απέστειλε εξωδίκως στην ΠΕΜΕΤΕ- χαρακτηρίζει “αβάσιμο και αναληθές” το εξώδικο της Ενωσης, εκφράζοντας παράλληλα “λύπη και προβληματισμό” για την αποστολή εκ μέρους της τού εν λόγω εγγράφου. Παρατηρεί δε ότι “προκαλεί απορία η εκ μέρους σας σπουδή στο να θεωρήσετε τα λεγόμενά μου συκοφαντικά και να ταυτιστείτε με δήθεν υπονοούμενα, τα οποία προδήλως τυγχάνουν ανυπόστατα”.

 

Η ΠΕΜΕΤΕ

Η ΠΕΜΕΤΕ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, στο εξώδικό της προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου:

“Η τελευταία ιδιαίτερα παράγραφος της παρέμβασης που φέρεστε να διατυπώσατε, μας άφησε εμβρόντητους, καθώς πέραν του ότι παραβιάζει το καθήκον σας για αμεροληψία και ίσης αντιμετώπισης των φορέων, επιχειρήσεων και μονάδων τυποποίησης που ανήκουν στην Περιφέρειά σας, βρίθει αναλήθειας και συκοφαντεί κατάφωρα τον κλάδο μας.

Οπως πολύ καλά γνωρίζετε η ελληνική παραγωγή επιτραπέζιων ελιών της ποικιλίας Καλαμών κατανέμεται ως εξής: Νομός Αιτωλοακαρνανίας 44%, Νομός Λακωνίας 28%, Νομός Φθιώτιδας 18%, άλλες περιοχές 7%, Νομός Μεσσηνίας 3%. Ενώ στην Περιφέρειά σας, λόγω του ότι η Λακωνία είναι ο δεύτερος πανελλαδικά νομός στις ποσότητες παραγωγής επιτραπέζιων ελιών της ποικιλίας Καλαμών, εδρεύουν και δραστηριοποιούνται εργοστάσια και μονάδες τυποποίησης αυτών.

Ομως, η πραγματικότητα αυτή, ουδόλως σας εμπόδισε από το να προβείτε, όπως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου φέρεστε, στην επαίσχυντη και κατασυκοφαντική δήλωσή σας, ότι δήθεν «στα σούπερ μάρκετ βλέπουμε συσκευασίες να αναγράφουν “ελιές Καλαμάτας”, αλλά αυτές να είναι ελιές από την Τυνησία ή την Τουρκία συσκευασμένες σε κάποιο εργοστάσιο στην Ελλάδα».

Με τη δήλωσή σας αυτή θίξατε συλλήβδην τον κλάδο μας που οφείλατε να γνωρίζετε και να είστε αλληλέγγυος στην προσπάθειά του για επιβίωση και ανάκαμψη μέσα στις ιδιαίτερες και καταστροφικές συνθήκες που βιώνουμε.

Ενώ παράλληλα, θίξατε και τους παραγωγούς, μεταποιητές και τυποποιητές της Περιφέρειάς σας, παρουσιάζοντάς τους επί της ουσίας ως απατεώνες, καθώς η γενικότητα και αοριστία της δήλωσής σας, δίνει το περιθώριο ερμηνείας ότι το «κάποιο εργοστάσιο στην Ελλάδα», μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε, επομένως και στην Πελοπόννησο.

Η δήλωση που φέρεστε να κάνατε, είχε προφανή σκοπό να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς Καλαμών, να πλήξει την αξιοπιστία του, να προσβάλει κατάφωρα την ακεραιότητά του και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη με αόριστες και ψευδείς κατηγορίες. Ιδίως, δε, η βλάβη επιτείνεται αν ληφθεί υπόψη ότι, το 90 – 95% του προϊόντος εξάγεται και τέτοιου είδους δηλώσεις έχουν αντίκτυπο στις διεθνείς αγορές, θίγουν την φήμη και αξιοπιστία των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων επιτραπέζιων ελιών -και της Πελοποννήσου- στις διεθνείς αγορές δημιουργώντας διαφυγόντα κέρδη και ζημιές στις επιχειρήσεις.

Ο σκοπός σας ήταν τόσο προφανής, που δεν υπολογίσατε ούτε τη ζημία των επιχειρήσεων του κλάδου της Περιφέρειάς σας, καθώς σχετικές δηλώσεις όταν γίνονται από έναν αιρετό εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολλώ δε μάλλον από τον επικεφαλής αυτής, έχουν τεράστια βαρύτητα και απήχηση, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη βλάβη”.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Στην απάντησή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σημειώνει, μεταξύ άλλων:

“Αντιπαρερχόμενος το εν γένει ύφος της εξωδίκου σας, για το οποίο και αύθις διαμαρτύρομαι, καλόπιστα σας καλώ όπως άμεσα ανακαλέσετε την εξώδικό σας, το περιεχόμενο της οποίας μόνο σε εκ μέρους σας παρανόηση θα μπορούσε να αποδοθεί” επισημαίνει ο περιφερειάρχης, επιφυλασσόμενος -όπως τονίζει- και κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός του.

Σημειώνει, ειδικότερα, ο Π. Νίκας προς την ΠΕΜΕΤΕ:

“Με λύπη μου και προβληματισμό, έλαβα γνώση της από 12-03-2021 εξωδίκου σας, σύμφωνα με την οποία φέρομαι να έχω καταφερθεί κατά του Σωματείου σας στα πλαίσια τοποθέτησής μου κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης φορέων με θέμα την ονομασία ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Την εξώδικό σας αυτή αρνούμαι και αντικρούω ως αβάσιμη και αναληθή, επισημαίνω δε προς εσάς τα εξής:

Οπως σας είναι γνωστό πάγια θέση τόσο εμού ως Περιφερειάρχη, όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αποτελεί η υποστήριξη των αιτημάτων κατάργησης της γνωστής “ρύθμισης Αποστόλου”, η διατήρηση και επέκταση της ποσοτικής και γεωγραφικής ζώνης ΠΟΠ και η ύπαρξη εθνικής πολιτικής προστασίας και προώθησης της βρώσιμης ελιάς, τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και σε επίπεδο επεξεργασίας και εμπορίας, με τελικό στόχο την αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και τη στήριξη της τιμής στον παραγωγό.

Πεποίθησή μου αποτελεί ότι, δεδομένης της ανάγκης προστασίας του συγκεκριμένου αγροτικού προϊόντος με τα ειδικά χαρακτηριστικά του και της επέκτασης της χωροθέτησης της ονομασίας ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, αναγκαία παρίσταται όχι η αντιπαράθεση, αλλά η συστράτευση του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών οργανώσεων, όπως η ΠΕΜΕΤΕ, η οποία δύναται να υποδεικνύει στα μέλη της (μονάδες μεταποίησης και εμπορίας) τη λήψη μέτρων και την εφαρμογή κανόνων αυτοελέγχου, ιχνηλασιμότητας κ.λπ., και η στήριξη της καθημερινής μάχης που δίνουν εκατοντάδες αγρότες – παραγωγοί, αλλά και

τυποποιητές, προς την επίτευξη των σκοπών αυτών.

Ως προς την αναφορά μου στο φαινόμενο “ελληνοποίησης” αγροτικών προϊόντων και δη της ελιάς, προφανώς δεν σας διαφεύγει τόσο ότι επί σειρά ετών διαπιστώνονται ανάλογα φαινόμενα, τα οποία υπονομεύουν την αξία του συγκεκριμένου προϊόντος, προκαλώντας μάλιστα σειρά κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και δημοσιευμάτων, όσο και το γεγονός ότι ένα από τα θέματα που ιδίως ανέδειξε η πανδημία είναι η ύπαρξη καθεστώτος περιορισμένου ελέγχου, κυρίως λόγω έλλειψης ακριβών δηλώσεων συγκομιδής, παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας, συνθήκη η οποία διευκολύνει τη δράση διαφόρων επιτηδείων, που εμπορεύονται, μετονομάζουν και «βαφτίζουν» ως ελληνικά, διάφορα προϊόντα, μεταξύ των οποίων και η ελιά.

Σε αυτό και μόνο το γεγονός αναφέρθηκα και προκαλεί απορία η εκ μέρους σας σπουδή στο να θεωρήσετε τα λεγόμενά μου συκοφαντικά και να ταυτιστείτε με δήθεν υπονοούμενα, τα οποία προδήλως τυγχάνουν ανυπόστατα”.

Συμβάσεις έργων υπέγραψε στη Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 30 Mar 2021 11:31 AM PDT

Τη σύμβαση για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έργο συντήρησης της 29ης επαρχιακής οδού Σκάλα – Ελος – Αγιος Ιωάννης – Γλυκόβρυση – εθνική οδός υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου, στην Σπάρτη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, υπέγραψε και τρεις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και α) της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, ύψους 150.000 ευρώ, για την ενίσχυση του στατικού φορέα στο κτήριο της Στέγης Νεότητας της εν λόγω μητρόπολης, β) του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης, ύψους 45.000 ευρώ, για τον ηλεκτροφωτισμό των γηπέδων της Σπάρτης και γ) του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, ύψους 74.000 ευρώ, για την προμήθεια κερκίδων και περίφραξης στο γήπεδο Ξηροκαμπίου.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλο

Posted: 30 Mar 2021 11:30 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

“Συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με την πόλη της Καλαμάτας” δήλωσε ο περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι “η Περιφέρεια δεν παρεμβαίνει, ασκεί τον υποστηρικτικό της ρόλο -όπως πράττει σε κάθε δήμο” για να σημειώσει καταλήγοντας ότι “οι όποιες αποφάσεις για το κάθε δημοτικό ζήτημα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του κάθε δήμου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here