Η γεωργία θεωρείται ως ο τομέας που συμβάλλει περισσότερο στις αγροτικές περιοχές. - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Η γεωργία θεωρείται ως ο τομέας που συμβάλλει περισσότερο στις αγροτικές περιοχές.


Η βελτιωμένη υποδομή, ιδίως όσον αφορά τις δημόσιες συγκοινωνίες, είναι από τις πιο επείγουσες ανάγκες των αγροτικών περιοχών. Η γεωργία θεωρείται ως ο τομέας που συμβάλλει περισσότερο στις αγροτικές περιοχές. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά αποτελέσματα της διαδικτυακής δημόσιας διαβούλευσης για το μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές.

Η δημόσια διαβούλευση αποσκοπούσε στη συγκέντρωση πληροφοριών από τους ευρωπαίους πολίτες και τους ενδιαφερόμενους για να αξιολογήσει σε τι πρέπει να επικεντρωθεί το μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές. Συνολικά 2.326 ερωτηθέντες από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση, παρέχοντας τις απόψεις τους για τις αγροτικές περιοχές σήμερα, τις φιλοδοξίες για το μέλλον των αγροτικών περιοχών, καθώς και τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων και το ίδιο το όραμα.

Πάνω από το 50% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η υποδομή είναι η πιο επιτακτική ανάγκη για αγροτικές περιοχές. Η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και ανέσεις, όπως νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς και τράπεζες και ταχυδρομεία, αναφέρθηκε επίσης ως επείγουσα ανάγκη για το 43% των ερωτηθέντων.

Κατά τα επόμενα 20 χρόνια, οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η ελκυστικότητα των αγροτικών περιοχών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διαθεσιμότητα της ψηφιακής συνδεσιμότητας (93%), των βασικών υπηρεσιών και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (94%) και από τη βελτίωση των κλιματικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων της γεωργίας ( 92%).

Όταν ρωτήθηκε εάν οι άνθρωποι ένιωσαν ότι έμειναν πίσω από την κοινωνία, το 39% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά. Αυτό το μερίδιο αυξάνεται για τους συμμετέχοντες που ασχολούνται με τη γεωργία (45%), που ζουν σε αγροτικές περιοχές (41%) και που ζουν σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές (56%). Ο πιο σημαντικός λόγος που αναφέρεται γι ‘αυτό είναι η υποβαθμισμένη υποδομή και υπηρεσίες (61%).

Όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων, το 83% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο επηρεάζουν τη ζωή των αγροτών, ενώ μόνο το ένα τέταρτο (27%) θεωρεί ότι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις αγροτικές περιοχές στο σχεδιασμό της δημόσιας πολιτικής.

Τα ευρήματα της δημόσιας διαβούλευσης θα παρουσιαστούν κατά την εβδομάδα αγροτικής όρασης , που φιλοξενείται από το ευρωπαϊκό δίκτυο αγροτικής ανάπτυξης (ENRD) μεταξύ 22 και 26 Μαρτίου 2021.

Ιστορικό

Οι αγροτικές περιοχές της ΕΕ υποφέρουν από μια σειρά κοινών προκλήσεων που κυμαίνονται από χαμηλότερη συνδεσιμότητα και έλλειψη υπηρεσιών έως χαμηλότερη απασχόληση. Έχοντας επίγνωση αυτών των προκλήσεων, η Επιτροπή θα δημοσιεύσει ανακοίνωση σχετικά με ένα μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές στο πλαίσιο της προτεραιότητας «Μια νέα ώθηση για την ευρωπαϊκή δημοκρατία».

Στόχος της ανακοίνωσης είναι να επιστήσει την προσοχή στις ειδικές ανάγκες των αγροτικών περιοχών και να ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, καθώς και των τοπικών κυβερνητικών επιπέδων. Θα δεσμευτεί επίσης για νέες δράσεις με στόχο τη βελτίωση του συντονισμού των πολιτικών που επηρεάζουν τις αγροτικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here