Καταγραφή αναγκών σε εξοπλισμό των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Καταγραφή αναγκών σε εξοπλισμό των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 


Επισκέψεις σε μνημεία στην περιοχή των Αθικίων

Posted: 05 Mar 2021 11:12 AM PST

Σε ιστορικά διατηρητέα μνημεία της περιοχής των Αθικίων έκαναν αυτοψία, χθες Πέμπτη 4 Μαρτίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής και η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα -και συγκεκριμένα στους ναούς του Αγίου Δημητρίου Αθικίων και της Παναγίας Ρητού.

Τους αντιπεριφερειάρχες συνόδευσε κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων υπό τον διευθυντή Νίκο Λούτα, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος των Αθικίων Τάσος Μαρίνος, καθώς και μέλη της επιτροπής Αρχείο Ρητού – Αθικίων “Η Μνημοσύνη”.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Αθικίων εξέφρασε ευχαριστίες προς την περιφερειακή Αρχή “για την καλή και ουσιαστική συνεργασία”, όπως σημείωσε, καθώς και για τα αντιπλημμυρικά αλλά και τα έργα οδοοποιίας που υλοποιούνται στην περιοχή, αναφερόμενος ιδιαίτερα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νικα “για το ενδιαφέρον που δείχνει, ώστε τα μνημεία -που τόσα χρόνια δεν έχουν συντηρηθεί- να συντηρηθούν και να αναδειχθούν”.

Συνάντηση εργασίας για την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Posted: 05 Mar 2021 11:10 AM PST

Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου είχαν στο δημοτικό κατάστημα Αγίων Θεοδώρων, χθες Πέμπτη 4 Μαρτίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Ελευθέριο Κοσμόπουλο.

Ειδικότερα, παρουσία των θεματικών αντιπεριφερειαρχών Αθηνάς Κόρκα και Χάρη Βυτινιώτη, του δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη, του αντιδημάρχου Σπύρου Ράτη, καθώς και του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κορινθίας Νίκου Λούτα, όπως και του προέδρου των Αγίων Θεοδώρων Αρη Κωνσταντή, έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από την αναβάθμιση της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, ιδιαίτερα στην διαδρομή που περνά μέσα από πόλεις και χωριά, όπως η Κινέττα και οι Αγιοι Θεόδωροι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ως επακόλουθο της εξ αρχής συμφωνίας που έχει γίνει μεταξύ των περιφερειαρχών Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Συνεδρίασε η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Posted: 05 Mar 2021 10:55 AM PST

Με εξαιρετικούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, όπως διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου, στην οποία μετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Υπενθυμίζεται ότι στην διάρκεια της εβδομάδας διενεργήθηκαν γεωτεχνικές εργασίες ελέγχου και διερευνητικές τομές στο οικόπεδο του πρώην εργοστασίου της “Χυμοφίξ”, στη Σπάρτη, στο πλαίσιο της εκπόνησης της οριστικής μελέτης του εν λόγω έργου.

Στη σημερινή συνεδρίασή της, η Επιτροπή εξέτασε την πορεία των μελετών και δρομολόγησε τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωσή τους.

Συναντήσεις στην Π.Ε. Αργολίδας είχε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

Posted: 05 Mar 2021 10:54 AM PST

Συναντήσεις και επισκέψεις σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος στην Π.Ε. Αργολίδας πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιάννη Μαντζούνη.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε -παρουσία του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και στελεχών της Περιφέρειας, του δήμου της αργολικής πρωτεύουσας και της Αναπτυξιακης “Πάρνωνα”- αυτοψία στον χώρο που θα τοποθετηθεί το Τουριστικό Περίπτερο. Ακολούθησαν επισκέψεις σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος για το ενδεχόμενο αξιοποίησής τους, συναντήσεις με φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο αθλητικός και ο αγροδιατροφικός.

“Στόχος της περιφερειακής Αρχής είναι να εντοπισθούν και να αναδειχθούν τα σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και να ενισχυθούν οι βιωματικές εμπειρίες που μπορεί να αποκομίσει ο επισκέπτης της Πελοποννήσου. Είναι κοινή γνώση όλων πλέον ότι ο τουρισμός στην μετά covid εποχή κάνει στροφή προς τις θεματικές μορφές και προς πιο ποιοτικές υπηρεσίες, που αναδεικνύουν την αυθεντικότητα του κάθε προορισμού και η Πελοπόννησος έχει όλες τις προϋποθέσεις” σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης.

Καταγράφηκαν 114 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου

Posted: 05 Mar 2021 10:52 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.215.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 5 Μαρτίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.215, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 201.677 (ημερήσια μεταβολή +1,1%), εκ των οποίων 51,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 71 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 451 (68,3% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.398 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή +10,14%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 335 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.664 θάνατοι. Το 95,8% είχε

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 114 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 4.893.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 37, στην Π.Ε. Αρκαδίας 20, στην Π.Ε. Κορινθίας 49, στην Π.Ε. Λακωνίας 0 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 8.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 133 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 16, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 23, Παναρκαδικό Τρίπολης 29, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 39 (τα 5 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 5 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 21 (3 σε ΜΕΘ).

Ανησυχητική κατάσταση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά την εξέλιξη της covid-19

Posted: 05 Mar 2021 10:50 AM PST

Γα την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ενημέρωσαν τους 13 περιφερειάρχες της χώρας μας το μεσημέρι -μέσω τηλεδιάσκεψης, το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή, 5 Μαρτίου-, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στους περιφερειάρχες, μεταξύ των οποίων και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, έγινε ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας, η οποία φαίνεται να εξελίσσεται ανησυχητικά.

Ειδικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε γνωστό πως διαγράφονται δύσκολες καταστάσεις για τις περιοχές της Κορινθίας (ιδιαίτερα στην Κόρινθο), της Αργολίδας (Αργος) και της Αρκαδίας (Τρίπολη), οι οποίες -με βάση τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν- αναμένεται να προκύψουν και στη Μεσσηνία. Η Λακωνία αποτέλεσε την Περιφερειακή Ενότητα όπου οι εξελίξεις είναι σημαντικά ηπιότερης μορφής.

Την εισήγηση της περιφερειακής Αρχής ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, που συζήτησε την μεταφορά μαθητών με αναπηρία

Posted: 05 Mar 2021 10:45 AM PST

Η εισήγηση της περιφερειακής Αρχής εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στην κατεπείγουσα συνεδρίασή του, σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου, το θέμα της οποίας αφορούσε στη μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία.

Στην τοποθέτησή του προς το σώμα, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για το θέμα αυτό, επισημαίνοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα, όπως φαίνεται από συνολικά 11 έγγραφα, τόσο των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες, όσο και του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι υπεύθυνες για την μεταφορά των μαθητών είναι οι Διευθύνσεις Οικονομικών σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας ότι αρμόδια για να προτείνει στο υπουργείο Εσωτερικών αλλαγές, προσαρμογές και ρυθμίσεις είναι σύμφωνα με το νόμο η ΠΟΔΕ (Περιφερειακή Ομάδα Διοίκησης Εργου) -“ούτε ο περιφερειάρχης, ούτε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε και η Οικονομική Επιτροπή”.

Στην ΠΟΔΕ, συνέχισε ο περιφερειάρχης, μετέχουν οι 10 διευθυντές εκπαίδευσης, οι 5 διευθυντές οικονομικών και ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας έκανε αναφορά σε σειρά πραγματικών προβλημάτων τα οποία, όπως είπε, θα πρέπει να εξετάσει η ΠΟΔΕ, όπως -μεταξύ άλλων-, η αύξηση του γονεϊκού επιδόματος ώστε να μπορούν οι γονείς να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, η αύξηση της αμοιβής για τους συνοδούς καθώς υπάρχει ελάχιστο σχετικό ενδιαφέρον, η ανάγκη ρύθμισης για τις άγονες επαναλαμβανόμενες διαδικασίες, η έλλειψη μεταφορικών μέσων, όπως επίσης και το θέμα σχετικά με το κριτήριο που αφορά στην έδρα της δημοτικής ενότητας.

Καταγραφή αναγκών σε εξοπλισμό των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 05 Mar 2021 10:44 AM PST

Οι ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό καταγράφηκαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Μαρτίου, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν οι διοικητές των νοσοκομείων και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, έγινε συζήτηση για τις ελλείψεις που διαπιστώνονται σε κάθε νοσοκομείο και καταγράφηκαν οι ανάγκες σε εξοπλισμό.

Η κατάσταση αυτή θα υποβληθεί προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική και υπεύθυνο για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς το συγκεκριμένο Ταμείο μπορεί να καλύψει τις δαπάνες για την προμήθεια  του εν λόγω εξοπλισμού για τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ με τον υπουργό Εσωτερικών

Posted: 05 Mar 2021 10:40 AM PST

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε το Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου, με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν ο νέος νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως επίσης και η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Περιφερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here