Καταγράφηκαν 90 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Καταγράφηκαν 90 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Καταγράφηκαν 90 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου

Posted: 18 Mar 2021 11:42 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 3.073.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 18 Μαρτίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 3.073, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 230.317 (ημερήσια μεταβολή +1,4%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.889 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 645 (67,6% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.537 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 525 (ημερήσια μεταβολή +29,31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 453 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 45, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.297 θάνατοι. Το 95,8% είχε

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 90 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 5.978.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 30, στην Π.Ε. Αρκαδίας 10, στην Π.Ε. Κορινθίας 37, στην Π.Ε. Λακωνίας 4 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 9.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 177 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 29, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 19, Παναρκαδικό Τρίπολης 31, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 57 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 11 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 30 (τα 2 σε ΜΕΘ).

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις για έργα στα πυρόπληκτα του Δήμου Κορινθίων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στα Αθίκια

Posted: 18 Mar 2021 11:41 AM PDT

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις για έργα στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Κορινθίων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου, στα Αθίκια, με τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο.

Οι δύο συμβάσεις αφορούν έργα δημοτικής οδοποιίας και η τρίτη αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές του Δήμου Κορινθίων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περυσινού καλοκαιριού.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος είχε και συναντήσεις με φορείς της περιοχής, γνωστοποίησε παράλληλα, ότι με τις εκπτώσεις που προέκυψαν από τα πιο πάνω έργα -που θα υλοποιήσει η Π.Ε. Κορινθίας- θα κατασκευαστεί ο κόμβος στο Γκα, στην παλιά εθνική οδό.

Υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα αύριο το βράδυ στην Καλαμάτα

Posted: 18 Mar 2021 11:37 AM PDT

Προγραμματικές συμβάσεις για έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας θα υπογράψει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αύριο Παρασκευή 19 του μήνα, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Ο περιφερειάρχης θα βρίσκεται στο Διοικητήριο στις 8 αύριο το βράδυ.

Απόφαση για την πρόσληψη δύο δικηγόρων με πάγια αντιμισθία στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 18 Mar 2021 11:36 AM PDT

Την απόφαση για την πρόσληψη δύο δικηγόρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε. Αρκαδίας), με πάγια αντιμισθία και με σχέση έμμισθης εντολής, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Οι δύο παρ’ Εφέταις δικηγόροι θα απασχοληθούν στη Νομική Υπηρεσία της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα πριν το Πάσχα.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια έχει ζητήσει έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών για μία ακόμα πρόσληψη δικηγόρου, στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Τηλεσύσκεψη αντιπεριφερειαρχών για το νέο νόμο των δημόσιων έργων

Posted: 18 Mar 2021 11:36 AM PDT

Ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του νέου νόμου για τα δημόσια έργα (4782.2021) συζητήθηκαν σε τηλεσύσκεψη μεταξύ των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή και στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της έδρας και της Π.Ε. Αρκαδίας, έγινε αναφορά και δόθηκαν διευκρινίσεις επί των τροποποιήσεων που ο εν λόγω νέος νόμος έχει επιφέρει στο σύστημα παραγωγής μελετών και έργων.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Καταγραφής Θεμάτων Υγείας της ΕΝΠΕ

Posted: 18 Mar 2021 11:34 AM PDT

Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου, μέσω τηλεδιάσκεψης η Επιτροπή Καταγραφής Θεμάτων Υγείας της ΕΝΠΕ.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνεδρίαση μετείχαν ο εντεταλμένος για θέματα υγείας σύμβουλος Αγγελος Χρονάς και ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει ως στόχο την πλήρη χαρτογράφηση των υγειονομικών συνθηκών και αναγκών, όπως επίσης των δεδομένων αλλά και των ελλείψεων, προκειμένου οι Περιφέρειες να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στη διαχείριση της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία της covid-19.

Σύσκεψη για την διανομή του ΤΕΒΑ

Posted: 18 Mar 2021 11:33 AM PDT

Υπηρεσιακή σύσκεψη για την διανομή τροφίμων και ειδών ανάγκης προς τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, εν όψει του Πάσχα, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη, ειδικότερα, καταρτίσθηκε ο σχεδιασμός για τις διανομές που θα γίνουν, εν όψει του Πάσχα, στις Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς στις δύο υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες η διανομή γίνεται μέσω των δήμων των πρωτευουσών τους.

Εκταμίευση 518.489,70 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 18 Mar 2021 11:32 AM PDT

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 518.489,70 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας η 20ή Μαρτίου

Posted: 18 Mar 2021 11:31 AM PDT

Εκστρατεία ενημέρωσης με θέμα “Περήφανα χαμόγελα πίσω από τις μάσκες” ξεκινά από την Ελληνική Οδοντιατρική Εταιρεία, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας που έχει οριστεί στις 20 Μαρτίου κάθε χρόνου.

Οι στόχοι της εν λόγω ενημερωτικής εκστρατείας, που γίνεται με την αρωγή και την στήριξη του υπουργείου Υγείας, είναι να καταδειχθούν,

– η σπουδαιότητα της στοματικής υγείας ως ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης

– η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης νόσων του στόματος και η άρρηκτη σχέση της με την γενική υγεία του ανθρώπου

– η αξία του ρόλου των οδοντιάτρων, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας

– η ασφάλεια της επαφής των πολιτών με τους οδοντίατρους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here