Θέματα Μεσσηνίας στην Οικονομική Επιτροπή - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Θέματα Μεσσηνίας στην Οικονομική Επιτροπή

 


Να τηρήσουμε για λίγο ακόμα με απόλυτη πειθαρχία τα μέτρα κατά του κορονοϊού συνιστά ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος

Posted: 09 Mar 2021 11:29 AM PST

“Κρίσιμο αναμένεται να είναι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το επόμενο διάστημα, αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς. Και συνεχίζει:

“Σε αυτό το συμπέρασμα, οδηγούν τόσο τα αποτελέσματα των δειγμάτων από τα λύματα βιολογικών καθαρισμών σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, που δείχνουν αυξημένο ιικό φορτίο, όσο και ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία, ο οποίος έχει υπερδιπλασιαστεί και ανέρχεται στους 144 (με 9 άτομα να βρίσκονται στις ΜΕΘ).

Ο δείκτης των λυμάτων δείχνει την τάση που έχει το επιδημικό φαινόμενο και βοηθά στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία βέβαια για να προσεγγιστούν με απόλυτη στατιστική αξιολόγηση απαιτείται να γίνονται καθημερινές μετρήσεις και να λαμβάνεται δείγμα με 24ωρους δειγματολήπτες.

Ο αριθμός όμως των νοσηλευομένων και το γεγονός ότι τρεις από τις πέντε περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου είναι στο «βαθύ κόκκινο», αποτελούν παράγοντες μη αμφισβητήσιμους και θα πρέπει να μας κινητοποιήσουν, ώστε να τηρήσουμε με απόλυτη πειθαρχία τα περιοριστικά μέτρα, αλλά και τα υγειονομικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, υγιεινή χεριών).

Ως περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, έχει στηρίξει, σύμφωνα πάντα με τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες, τις δομές Υγείας και έχουν δοθεί πάνω από 40.000.000 ευρώ, ώστε να στελεχωθεί, είτε με προσωπικό, είτε με εξοπλισμό, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην Περιφέρειά μας.

Είναι κατανοητό πως υπάρχει κόπωση και ψυχολογική κούραση, που ίσως οι συνέπειές τους θα φανούν πολύ περισσότερο το επόμενο διάστημα, αλλά οφείλουμε όλοι, επιδεικνύοντας κοινωνική αλληλεγγύη, να τηρήσουμε τα μέτρα που επιβάλλονται, τα οποία, όπως λέει και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, φθάνουν στο τέλος τους.

Αλλωστε απομένει ένα μικρό ακόμα χρονικό διάστημα για να αρχίσουν να ανοίγουν τομείς της οικονομίας και να αίρονται οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί.

Και σύμμαχος μας σε αυτό είναι και ο εμβολιασμός, η πορεία του οποίου είναι ικανοποιητική και το επόμενο διάστημα ο αριθμός των εμβολιασθέντων θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Γι’ αυτό, ως εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα ήθελα να σας ζητήσω να κάνετε λίγο ακόμα υπομονή και να τηρήσετε τα μέτρα. Το «φως στο τούνελ» έχει αρχίσει να φαίνεται και σε σύντομο διάστημα η πανδημία θα αποτελεί, όχι παρελθόν αλλά έναν ιό που θα μπορούμε να τον διαχειριστούμε και να τον καταστήσουμε ανίκανο να μας κάνει κακό”.

Θέματα Μεσσηνίας στην Οικονομική Επιτροπή

Posted: 09 Mar 2021 11:29 AM PST

Αποφάσεις για την προώθηση έργων βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Μεσσηνίας έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε το 1ο πρακτικό του διαγωνισμού για τα έργα, α) βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της 82ης εθνικής οδού (τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος), προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, β) βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου Νέδοντας – Ασπρόχωμα – Θουρία και της 82ης εθνικής οδού (τμήμα Ασπρόχωμα – Κόμβος Μορέα) προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και γ) επένδυσης των πρανών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας για αντιμετώπιση κατακρημνίσεων βράχων (σε τμήμα της 4ης επαρχιακής οδού Θουρίας – Πολιανής) προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε το 2ο πρακτικό του διαγωνισμού για το έργο συντήρησης και σήμανσης της 1ης επαρχιακής οδού, (στο τμήμα κόμβος Φωτεινής – γέφυρα Κοσκάραγας), προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Τέλος, από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης και η συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού  για τη δημοπρασία του έργου βελτίωσης και συντήρησης της 29ης επαρχιακής οδού στο (τμήμα από εθνική οδό – Σιδηρόκαστρο – Πλατάνια – όρια νομού) προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Τήρηση μέτρων βιοασφάλειας στο λιμάνι Καλαμάτας

Posted: 09 Mar 2021 11:28 AM PST

Αρόδο της Καλαμάτας προσέγγισε σήμερα, Τρίτη 9 Μαρτίου πλοίο που μεταφέρει 1.700 βοοειδή, με σκοπό τον ανεφοδιασμό του σε ζωοτροφές και τρόφιμα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η υπηρεσία Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας είχε από χθες ενημερωθεί εγγράφως από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την επίβλεψη της τήρησης των μέτρων βιοασφάλειας κατά την παραλαβή των εφοδίων. Πράγματι, η εν λόγω υπηρεσία επέβλεψε την διαδικασία παραλαβής των πιο πάνω εφοδίων, η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα, σήμερα.

Την διαδικασία παρακολούθησαν επίσης, μεταβαίνοντας επί τόπου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος μαζί με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Καλαμάτας αντιπλοίαρχο Νικόλαο Γιαννουλάτο.

Το εν λόγω πλοίο παρέλαβε, ειδικότερα, περίπου 57 τόννους ζωοτροφών  καθώς και νωπά και κατεψυγμένα τρόφιμα για το πλήρωμα. Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, ακολούθησε απολύμανση στα σκάφη μεταφοράς των εφοδίων (λάντζες), υπό την επίβλεψη πάντα της Κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας με μέλη του σωματείου “Φίλοι του νέου διαχρονικού Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης”

Posted: 09 Mar 2021 11:27 AM PST

Με μέλη του σωματείου “Φίλοι του νέου διαχρονικού Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης”, συναντήθηκε στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας, την προηγούμενη Πέμπτη 4 Μαρτίου, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης ενημερώνοντάς τα για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην εκπόνηση των μελετών του Νέου Μουσείου, αλλά και για τη συνεργασία με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον γενικό γραμματέα του ΥΠΠΟΑ Γιώργο Διδασκάλου, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Τα μάτια μας είναι στραμμένα στην χρηματοδότηση και στην υλοποίηση του Μουσείου και όχι μόνο των μελετών”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης και συνέχισε:

“Σε αυτή την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε άψογα με το υπουργείο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, προκειμένου να παραδώσουμε, όσο το δυνατό συντομότερα, τις απαραίτητες μελέτες ενός έργου στρατηγικής σημασίας, που θα διευρύνει τις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού μας”.

Στην συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θ. Βερούτη παρευρέθηκαν η αντιπρόεδρος του σωματείου -πρώην περιφερειάρχης- Αναστασία Κανελλοπούλου, ο γραμματέας του Σωτήρης Ροϊνός πρόεδρος της ΟΕΒΕ Λακωνίας και μέλος στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ., ο πρώην νομάρχης Κώστας Φούρκας και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης. Στην συζήτηση συμμετείχε τηλεφωνικά και πρώην δήμαρχος Σπαρτιατών Δημοσθένης Ματάλας, μέλος επίσης στο Δ.Σ. του σωματείου “Φίλοι του νέου διαχρονικού Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης”

Καταγράφηκαν 97 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου

Posted: 09 Mar 2021 11:25 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 3.215.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 9 Μαρτίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 3.215, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 209.462 (ημερήσια μεταβολή +1,6%), εκ των οποίων 51,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 74 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.769 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 484 (66,3% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.427 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 390 (ημερήσια μεταβολή +15,73%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 382 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.843 θάνατοι. Το 95,8% είχε

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 97 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 5.190.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 28, στην Π.Ε. Αρκαδίας 15, στην Π.Ε. Κορινθίας 47, στην Π.Ε. Λακωνίας 1 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 6.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 148 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 15, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 22, Παναρκαδικό Τρίπολης 23, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 47 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 5 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 26 (3 σε ΜΕΘ).

Το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υπουργό Περιβάλλοντος – Ενέργειας και την ΔΕΔΑ

Posted: 09 Mar 2021 11:25 AM PST

Την Τρίτη 22 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και στελεχών της ΔΕΔΑ, με αντικείμενο το φυσικό αέριο στις πόλεις της Περιφέρειας.

Στην διάσκεψη αυτή θα εξεταστεί διεξοδικά το συγκεκριμένο θέμα, μετά και την έγκριση -από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή-, της διάθεσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου του ποσού των 20.000.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό, κατά την πρόσφατη αναθεώρηση του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Στο μεταξύ, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα, σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου, στο ειδικευμένο σε ενεργειακά θέματα διαδικτυακό σάιτ energypress.gr, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Σε σημερινό δημοσίευμα του έγκριτου διαδικτυακού σάιτ energypress.gr γίνεται η εκτίμηση ότι η Τρίπολη και η Κόρινθος θα ανατεθούν σε ιδιώτη, ενώ οι άλλες πόλεις (Αργος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Καλαμάτα) στην ΔΕΔΑ, μαζί με τα 20.000.000 ευρώ του ΕΣΠΑ.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η ΔΕΔΑ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσφεύγουν κατά της απόφασης της ΡΑΕ, με την οποία παραχωρείται η άδεια φυσικού αερίου για Τρίπολη και Κόρινθο σε ιδιώτη. Ιδωμεν”.

Στελέχη της ΕΜΑΚ επισκέπτονται την Τρίπολη αύριο Τετάρτη 10 Μαρτίου

Posted: 09 Mar 2021 11:23 AM PST

Στελέχη της ΕΜΑΚ επισκέπτονται το πρωί αύριο Τετάρτη, 10 Μαρτίου, την Τρίπολη προκειμένου να συναντηθούν, μεταξύ άλλων, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ο περιφερειάρχης θα συνοδεύσει τα εν λόγω στελέχη στον χώρο που προορίζεται να στεγάσει, στην αρκαδική πρωτεύουσα, τη δύναμη της 9ης ΕΜΑΚ Πελοποννήσου -η ίδρυση της οποίας ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, σε ικανοποίηση σχετικού αιτήματος του περιφερειάρχη Π. Νίκα.

Η φιλοξενία της 9ης ΕΜΑΚ στον συγκεκριμένο χώρο θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρωθεί το κτήριο του ΠΕΚΕ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο) Πολιτικής Προστασίας, σε περιοχή της Τρίπολης.

Την αυτοψία στον πιο πάνω χώρο, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την κάλυψη των αναγκών του εν λόγω κλιμακίου σε υλικά, τις οποίες προτίθεται να καλύψει η Περιφέρεια Πελοποννήσου -“το ζητήσαμε, ικανοποιήθηκε και πλέον θα φροντίσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που προκύπτουν” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η 9η ΕΜΑΚ Πελοποννήσου “εμπεδώνει το αίσθημα της ασφάλειας στην Περιφέρειά μας”.

Αποφάσεις για σημαντικά έργα στις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου έλαβε η Οικονομική Επιτροπή

Posted: 09 Mar 2021 11:22 AM PST

Σειρά αποφάσεων για σημαντικά έργα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη, 9 Μαρτίου.

Ειδικότερα, συγκροτήθηκε η επιτροπή διεξαγωγής διαγωνισμού -μέσω ΕΣΗΔΗΣ- για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης με αντικείμενο την εγκατάστασης συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, έργο προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.

Εγκρίθηκε επίσης, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για το έργο βελτίωσης και συντήρησης της επαρχιακής οδού 1 Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόμβοι και συμβολές οδών) με προϋπολογισμό και πίστωση 1.000.000 ευρώ.

Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης, με προϋπολογισμό 118.544 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και του Περιφερειακού Ταμείου, με αντικείμενο την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού για το Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου.

Η Οικονομική Επιτροπή προέβη, εξ άλλου, στην έγκριση του 1ου πρακτικού αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών και αιτήσεων συμμετοχής της επιτροπής διεξαγωγής ανοικτής διαδικασίας μέσω ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων) για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο συντήρησης και ανακατασκευής αντιπλημμυρικών υποδομών που έχουν υποστεί βλάβες από πλημμυρικά φαινόμενα σε ρέματα, χειμάρρους και ποταμούς της Κορινθίας.

Εγκρίθηκε επίσης, το 1ο πρακτικό του διαγωνισμού για τα έργα, α) βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της 82ης εθνικής οδού (τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος) προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, όπως επίσης και το 2ο πρακτικό του διαγωνισμού για το έργο συντήρησης και σήμανσης της 1ης επαρχιακής οδού, (στο τμήμα κόμβος Φωτεινής – γέφυρα Κοσκάραγας) προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Ακόμα, έγινε από την Οικονομική Επιτροπή αποδεκτή η δωρεά για την σύνταξη της μελέτης επισκευών και διαρρυθμίσεων του κτηρίου καθώς και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της δημοπρασίας ανάδειξης προσωρινού μειοδότη για τα προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργα αντιπλημμυρικής προστασίας α) του ποταμού Τάνου στο ύψος της γέφυρας της εθνικής οδού από Αστρος προς Ξεροπήγαδο – Κιβέρι και β) του ποταμού Δαφνώνα στο Λεωνίδιο.

Εγκρίθηκε επίσης η διενέργεια ηλεκτρονικών διαγωνισμών, α) για το προϋπολογισμού 250.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Καλιάνι – Καστράκι και προς Φαναράκι, β) για το προϋπολογισμού 400.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Βουτσής – Μοναστηράκι – Βιδιάκι – Καρδαρίτσι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ άλλων, προέβη στην έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας (φάση β΄) για την ανάδειξη οριστικού μειοδότη και κατακύρωση του έργου που αφοτά στην ολοκλήρωση της συντήρησης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς Οστρακίνα και το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, προϋπολογισμού 390.000 ευρώ.

Δύο εργολαβίες 649.918 ευρώ στην Αρκαδία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 09 Mar 2021 11:21 AM PST

Εργολαβικά συμφωνητικά για δύο έργα στην Αρκαδία, συνολικής δαπάνης 649.918 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου,

Το ένα συμφωνητικό, δαπάνης 331.292,34 ευρώ αφορά στην κατασκευή δικτύου άρδευσης στο Βαλτεσινίκο και το δεύτερο, δαπάνης 318.625,66 ευρώ, στη βελτίωση και αντικατάσταση τμήματος αγωγού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από το Παράθυρο έως την κεντρική δεξαμενή του συστήματος Τροπαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here