3 εκ ευρώ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου με απόφαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα για έργα συντήρησης και ανάδειξης πολιτιστικών μνημείων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

3 εκ ευρώ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου με απόφαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα για έργα συντήρησης και ανάδειξης πολιτιστικών μνημείων

 


Αρνητικά 120 rapid test που διενεργήθηκαν στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας

Posted: 11 Mar 2021 10:44 AM PST

Αρνητικά αποδείχθηκαν στο σύνολό τους τα αποτελέσματα των 120 rapid tests για την covid-19, τα οποία με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη -και υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας-, διενεργήθηκαν σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Σπάρτη.

Τα εν λόγω τεστ διενεργήθηκαν, σε υπαλλήλους τόσο της Π.Ε. Λακωνίας, όσο των άλλων φιλοξενούμενων στο κτήριο υπηρεσιών.

Ο αντιπεριφερειάρχης, που υποβλήθηκε και ο ίδιος σε δειγματοληπτικό τεστ, αφού ευχαρίστησε την Σταθούλα Αραχωβίτη, υπεύθυνη συντονίστρια της Κινητής Ομάδας Υγείας Σπάρτης, καθώς και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Π.Ε. Λακωνίας, σημείωσε μεταξύ άλλων:

“Αποτελεί προτεραιότητά μας, αλλά και καθήκον μας, η προστασία της υγείας των εργαζομένων, αλλά και η ασφαλής λειτουργία των υπηρεσιών μας. Για τον λόγο αυτό, στην Π.Ε. Λακωνίας εφαρμόζουμε όλα τα προληπτικά μέτρα και τα πρωτόκολλα που έχουν τεθεί από την Πολιτεία για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Αισιοδοξώ, ότι με λίγη ακόμα επιμονή και προσήλωση στα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, θα βγούμε σύντομα νικητές από αυτήν την περιπέτεια”.

Απολύμανση στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη

Posted: 11 Mar 2021 10:41 AM PST

Απολύμανση διενεργήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στη Σπάρτη, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού.

Η διαδικασία των απολυμάνσεων συντονίζεται και εποπτεύεται από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Λακωνίας.

 

Καταγράφηκαν 91 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου

Posted: 11 Mar 2021 10:40 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.570.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 11 Μαρτίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.570, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 214.661 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 51,6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 65 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.834 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 506 (67,2% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.457 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 501 (ημερήσια μεταβολή +13,09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 408 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.937 θάνατοι. Το 95,8% είχε

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 91 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 5.386.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 22, στην Π.Ε. Αρκαδίας 14, στην Π.Ε. Κορινθίας 40, στην Π.Ε. Λακωνίας 4 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 11.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 152 άτομα (τα 10 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 17, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 24, Παναρκαδικό Τρίπολης 31, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 47 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 9 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 24 (4 σε ΜΕΘ).

Την Αρκαδία επισκέπτεται αύριο Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Γ. Τσακίρης

Posted: 11 Mar 2021 10:39 AM PST

Την Αρκαδία επισκέπτονται αύριο Παρασκευή 12 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης και ο γενικός γραμματέας του εν λόγω υπουργείου Δημήτρης Σκάλκος.

Οπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, τα κυβερνητικά στελέχη θα επισκεφθούν αρχικά δομές στην Αρκαδία και στη συνέχεια την Τρίπολη, όπου το μεσημέρι στις 2 θα συγκληθεί σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία των έργων ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία θα κληθούν να μετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Πελοποννήσου η σύναψη προγραμματικής με το υπουργείο Πολιτισμού για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Posted: 11 Mar 2021 10:39 AM PST

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το σχέδιο και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ταμείου, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντικείμενο την μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Το συγκεκριμένο θέμα, ας σημειωθεί, συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης, στο πλαίσιο της οποίας η διοίκηση του Περιφερειακού Ταμείου είχε συζητήσει νωρίτερα και εγκρίνει, ομόφωνα επίσης, τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Ταμείου και:

α) του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου – Νέστορος με αντικείμενο την επισκευή του κτηρίου Μπάρκα στην Χώρα, έργο προϋπολογισμού 374.500 ευρώ.

β) της μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης με αντικείμενο την ανέγερση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Μεγαλόπολη και

γ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με αντικείμενο την βελτίωση και συντήρηση της επαρχιακής οδού 1 Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόμβοι και συμβολές οδών), έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Κατά πλειοψηφία, εξ άλλου, εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου στη σημερινή του συνεδρίαση, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης προϋπολογισμού 320. 000 ευρώ μεταξύ του Ταμείου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. ΑΟΤΑ με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης μελετών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν, τέλος, α) η πρόσληψη δύο ατόμων με οκτάμηνη σύμβαση, ως έκτακτο προσωπικό, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ, για το 2021, β) τα πρακτικά οριστικής παραλαβής του πρώτου και τελικού παραδοτέου της αναδόχου εταιρείας “Mazars Συμβουλευτική Μονοπρόσωπη” ΙΚΕ για την παροχή υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου, σχετικά με το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου και γ) τα πρακτικά οριστικής παραλαβής του πρώτου παραδοτέου της αναδόχου εταιρείας “Kion Architects” A.Ε. που αφορά την εκπόνηση του μάστερ πλαν για την ανάπλαση και αξιοποίηση της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Κόρινθος – Δερβένι.

Πίστωση 3 εκ ευρώ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου με απόφαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα για έργα συντήρησης και ανάδειξης πολιτιστικών μνημείων

Posted: 11 Mar 2021 10:37 AM PST

Συνολικού προϋπολογισμού 3.005.000 ευρώ είναι οι 7 νέες πράξεις πολιτιστικών παρεμβάσεων που με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκαν στον άξονα προτεραιότητας 3 “Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον” του ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η προστασία και η ανάδειξη επιλεγμένων χώρων και μνημείων, σύμφωνα  με τις διεθνείς απαιτήσεις, για την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση σημαντικών τόπων και μνημείων φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Αναμένεται δε να συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας και στην ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού των συγκεκριμένων περιοχών.

Σε μία από τις επόμενες αποφάσεις, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, θα περιλαμβάνεται και το έργο που αφορά στο Μουσείο της Χώρας.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου είναι οι εξής:

1) Προστασία, διαμόρφωση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού Αμυκλαίου Απόλλωνα, στην Αγία Κυριακή των Αμυκλών, στον Δήμο Σπάρτης, με προϋπολογισμό 530.000 ευρώ και δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Με το συγκεκριμένο έργο αναμένεται ότι θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα προσβασιμότητας και αναγνωρισιμότητας του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος θα αποδοθεί στους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων μεα, πλήρως διαμορφωμένος για περιήγηση. Επίσης, θα αποκατασταθεί ο ναός της Αγίας Κυριακής (τοιχοποιίες, στέγη, ξύλινο στέγαστρο, κουφώματα, κ.ά.).

2) Αποκατάσταση του ναού Ταξιαρχών και του οχυρωματικού του περιβόλου στο κάστρο της Πολίχνης, στον Δήμο Οιχαλίας, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα παθολογίας του ναού καθώς και του οχυρωματικού περιβόλου. Το μνημείο θα αποδοθεί στους επισκέπτες του, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων μεα, έχοντας διασφαλιστεί η προστασία και διατήρησή του.

3) Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Λέρνας στους Μύλους του Δήμου Αργους – Μυκηνών, με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ και δικαιούχους την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων.

4) Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του ναού του Αγίου Νικολάου στο Χαλκί του Δήμου Βέλου – Βόχας, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών το μνημείο θα στερεωθεί, θα αποκατασταθεί και θα αναδειχθεί κατά τρόπο ανάλογο με την ιστορική, αρχαιολογική και καλλιτεχνική του αξία, ενώ θα αναβαθμιστεί αισθητικά, παράλληλα με την λειτουργική του βελτίωση, ο περιβάλλων χώρος του.

5) Αποκατάσταση του Καθολικού και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της μονής Ελληνικών Παλαιοκάστρου, στην Ανθεια του Δήμου Καλαμάτας, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα παθολογίας του ναού και θα απομακρυνθούν οι αλλοιώσεις των μεταγενέστερων επεμβάσεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του καθολικού και στον περιβάλλοντα χώρο. Το μνημείο θα αποδοθεί στους επισκέπτες του, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων μεα, έχοντας διασφαλιστεί η προστασία και διατήρησή του.

6) Αποκατάσταση ναού Παναγίτσας στην Αίπεια του Δήμου Μεσσήνης, με προϋπολογισμό 185.000 ευρώ και δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα παθολογίας του ναού. Το μνημείο θα αποδοθεί στους επισκέπτες του, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων μεα, έχοντας διασφαλιστεί η προστασία και διατήρησή του.

7) Αποκατάσταση ναού Αγίας Κυριακής, στο Πήδημα του Δήμου Καλαμάτας, και συντήρηση τοιχογραφιών του, με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ και δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αποδοθεί το μνημείο στους επισκέπτες του, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων μεα, έχοντας διασφαλιστεί η προστασία και διατήρησή του. Θα λειτουργεί με ευθύνη της ΕΦΑ Μεσσηνίας και το αρμόδιο προσωπικό της θα αντιμετωπίσει κάθε μελλοντική ανάγκη λειτουργικότητας και συντήρησης.

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ Μεγαλόπολης

Posted: 11 Mar 2021 10:36 AM PST

Σειρά σημαντικών έργων για την Αρκαδία εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Παρακολούθησης για τη Διαχείριση και Υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, η οποία συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Οι αποφάσεις αφορούν, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η Επιτροπή ενέκρινε την αλλαγή του φορέα υλοποίησης στο προϋπολογισμού 248.000 ευρώ έργο “Μεγαλόπολη, χθες, σήμερα, αύριο – Παρουσίαση του παλαιού αλλά και σύγχρονου φυσικού περιβάλλοντος σε σύνδεση με τον άνθρωπο στον εκθεσιακό χώρο Ισιώματος Καρυών Μεγαλόπολης”, από την Περιφέρεια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Ερευνας (ΕΚΠΑ/ΕΛΚΕ).

Ακόμα αποφασίστηκε, η ένταξη στο 5ο ΕΑΠ α) της μελέτης κατασκευής και  ποκατάστασης γέφυρας στην περιοχής Θωκνίας του Δήμου Μεγαλόπολης, με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Εταιρεία Αρκαδία Α.Ε., β) του έργου αποπεράτωσης του κτηρίου της Αδελφότητας Δυρραχιτών με προϋπολογισμό 24.800 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Αδελφότητα Δυρραχιτών εν Αττική, γ) της δημιουργίας προτομής του Ιωάννη (Γενναίου) Κολοκοτρώνη, 13ου πρωθυπουργού της Ελλάδας (1806-1868), προκειμένου να τοποθετηθεί πλησίον των προτομών των Θ. Κολοκοτρώνη και Καπετάν Γιώργαρου στον Ακοβο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 8.000 ευρώ και φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Σύλλογος Ακοβιτών Καλαμάτας “Ο Αγιος Γεώργιος”.

 

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ακόμα, η Επιτροπή αποφάσισε την ένταξη στο 5ο ΕΑΠ α) της σύνταξης μελετών και της έκδοση άδειας δόμησης για την κατασκευή εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Μεγαλόπολης, με προϋπολογισμό 74.000 και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Μεγαλόπολης, β) της κατασκευής και εξοπλισμού των εγκαταστάσεων του εν λόγω καταφυγίου στον Δήμο Μεγαλόπολης, με προϋπολογισμό 108.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Μεγαλόπολης, γ) του έργου παρεμβάσεων στα πρώην Δημοτικά Σχολεία των κοινοτήτων Χιράδων και Χράνων, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Μεγαλόπολης, δ) της κατασκευής πεζοδρομίων στην Κοινότητα Παραδεισίων με προϋπολογισμό 260.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Μεγαλόπολης, ε) της κατασκευής παιδικών χαρών σε Δυρράχι, Ακοβο, Τουρκολέκα, Καμάρα και Σκορτσινού, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Μεγαλόπολης, στ) της προσαρμογής των υφιστάμενων εγκαταστάσεων των παλαιών σφαγείων για τις ανάγκες του μηχανοκίνητου εξοπλισμού του Δήμου Μεγαλόπολης, με προϋπολογισμό 1.400.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Μεγαλόπολης και ζ( της ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων ΟΕΚ στην Κοινότητα Λεονταρίου, με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Μεγαλόπολης.

 

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Τέλος, η Επιτροπή αποφάσισε την ένταξη στο 6ο ΕΑΠ, α) της μελέτης συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Γορτυνίας με προϋπολογισμό 24.800 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Εταιρεία Αρκαδία Α.Ε., ενώ η πίστωση του έργου θα απορροφηθεί από το ποσοστό του Δήμου Γορτυνίας και β) του περιφερειακού δρόμου Ελληνικού (από τον Αγιο Ιωάννη έως τη διασταύρωση Καλυβάκια), με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Γορτυνίας.

Εντάξεις 800.000 ευρώ στην ΟΧΕ Μάνης, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 11 Mar 2021 10:35 AM PST

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο υλοποίησης της ΟΧΕ Μάνης, οι πιο κάτω τρεις πράξεις, συνολικού προϋπολογισμού 808.000 ευρώ.
1. Αποπεράτωση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου Αρεόπολης, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.
Το έργο αφορά εγκατάσταση σε χώρο που δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί, συστήματος κλιματισμού (θέρμανση – ψύξη), τμήματος του συστήματος πυρασφάλειας, μεγαφωνικής εγκατάστασης αγωνιστικού χώρου, ανελκυστήρα καθώς και στην τοποθέτηση ηλεκτρικού υποσταθμού.
2. Ανάπλαση πλατείας οικισμού Πεδινού, στα Τσέρια, με προϋπολογισμό 132.000 ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει πλακόστρωση, τοποθέτηση πέτρινων καθιστικών και παρεμβάσεις φωτισμού.
3. Ανάπλαση πλατείας στον οικισμό των Δολών, με προϋπολογισμό 76.000 ευρώ. Η επέμβαση αφορά στη δαπεδόστρωση του χώρου βόρεια και ανατολικά του ναού του Αγίου Βασιλείου, του παλιού τσιμεντοστρωμένου δρόμου, καθώς και του νότιου τμήματος που υπάρχει το ηρώο.

 

Απόφαση : “Αποπεράτωση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων Κλειστού Γυμναστηρίου Αρεόπολης” — Ω0Ν07Λ1-ΨΑΟ _5074521

Απόφαση : “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΕΔΙΝΟ Τ.Κ. ΤΣΕΡΙΩΝ” — 6ΝΨΕ7Λ1-Σ2Υ 5069415

Απόφαση : “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΟΛΩΝ” — 6ΛΡΓ7Λ1-Ε4Η 5069570

 

 

Σύσκεψη για το DMS πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 11 Mar 2021 10:28 AM PST

Το σύστημα διαχείρισης προορισμού (Destination Management System/DMS) αποτέλεσε το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα, ώστε ο σχετικός διαγωνισμός να έχει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη καθώς το DMS -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης- αποτελεί την βάση για την τουριστική ανάπτυξη.

Στη σύσκεψη μετείχαν στελέχη από την “Πελοπόννησος” Α.Ε., η ομάδα τουρισμού της Περιφέρειας, καθώς και τεχνικοί σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here