Στα 135 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου – 29 οι νοσηλείες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Στα 135 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου – 29 οι νοσηλείες

 


Σε 135 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου.

Μειώθηκε περαιτέρω ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 3.727.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 27 Μαΐου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 27 Μαΐου (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.727. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.439.773 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 48,8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 419 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 134.171 (3,8% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 133 (63,2% άνδρες) με διάμεση ηλικία 72 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 61 (45,86%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 72 (54,14%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.676 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 95 (ημερήσια μεταβολή +1,06%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 85 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 14 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.771 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου καταγράφηκαν 135 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 162.548.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 34, στην Π.Ε. Αρκαδίας 13, στην Π.Ε. Κορινθίας 41, στην Π.Ε. Λακωνίας 14 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 33.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Πέμπτη 26 Μαΐου- συνολικά 29 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 2, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 0, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 6, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 4, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 10 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 7.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στη Μεγαλόπολη η ένταξη του έργου του Γηροκομείου

Posted: 27 May 2022 09:42 AM PDT

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου, στο Δημαρχείο της Μεγαλόπολης, η ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του προϋπολογισμού 4.600.000 ευρώ έργου κατασκευής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στην αρκαδική πόλη.

Ο περιφερειάρχης, σε σχετικές δηλώσεις του, εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του για το γεγονός ότι ικανοποιείται η σχετική επιθυμία του μακαριστού μητροπολίτη Ιερεμία και τηρείται η δέσμευση της περιφερειακής Αρχής απέναντί του.

Το έργο αφορά στην κατασκευή Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, δυναμικότητας 48 κλινών, η οποία θα εξυπηρετεί ηλικιωμένα άτομα, καθώς και χρονίως πάσχοντες.

Η υλοποίηση του έργου, εξαιρετικά σημαντικού για τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή -που το ανέμενε χρόνια-, θα γίνει από την Περιφέρεια μέσω προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ του εν λόγω φορέα, της μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλης, του Δήμου Μεγαλόπολης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, ο τοποτηρητής της μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος -αρμόδιος και για την διαδικασία Δίκαιης Μετάβασης της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή-, καθώς και ο πρόεδρος της “Αρκαδία” Α.Ε. Παναγιώτης Μπούρας, πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης.

Συμβάσεις έργων και μελετών στη Λακωνία συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκ ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, στη Σπάρτη

Posted: 27 May 2022 09:41 AM PDT

Συμβάσεις έργων στη Λακωνία συνολικού προϋπολογισμού 2.599.784,45 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου, στο διοικητήριο της Π.Ε., στην Σπάρτη.

Οι συμβάσεις αφορούν, η μία το προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο αποκατάστασης του τμήματος Γύθειο – Αρεόπολη της επαρχιακής οδού Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας και η δεύτερη το με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ έργο αποκατάστασης, καθαρισμού και συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων, χειμάρρων και ποταμών της Λακωνίας.

Ακόμα, ο Π. Νίκας υπέγραψε σύμβαση με αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης ανάδειξης τμήματος του ποταμού Ευρώτα, από την παλαιά γέφυρα έως τον παραπόταμο Κνακίωνα, με προϋπολογισμό 699.784, 45 ευρώ.

Στον Μυστρά μεθαύριο Κυριακή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 27 May 2022 09:40 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα παραστεί μεθαύριο Κυριακή 29 Μαΐου στις εκδηλώσεις “Παλαιολόγεια 2022” στον Μυστρά, προς τιμήν του τελευταίου Βυζαντινού αυτοκράτορα, Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας θα παραστεί την τελετή λήξης του “6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας”, στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Π. Νίκας, “ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της χώρας μας αποτελεί το στοίχημα για την πρόοδο, την ανταγωνιστικότητα, την αναπτυξιακή της πορεία”

Posted: 27 May 2022 09:39 AM PDT

“Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της χώρας μας αποτελεί το στοίχημα για την πρόοδο, την ανταγωνιστικότητα, την αναπτυξιακή της πορεία, αλλά και για την αναδιοργάνωση του κράτους”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χαιρετίζοντας το απόγευμα χθες, Πέμπτη 26 Μαΐου, στην Τρίπολη, στην εκδήλωση με θέμα “Η ψηφιακή διακυβέρνηση και η ελληνική οικονομία”, η οποία -παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη- έλαβε χώρα στην αρκαδική πρωτεύουσα, στο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης εξήρε το έργο του Κ. Πιερακάκη -“είναι πολύ σημαντικό για έναν πολιτικό να απολαμβάνει εκ μέρους του λαού διακομματική αναγνώριση, κάτι που αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς και της αποτελεσματικότητάς του” τόνισε ο Π. Νίκας ξεκινώντας τον χαιρετισμό του στην πιο πάνω εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πα.Πελ., το μεταπτυχιακό στην οργάνωση και στη διοίκηση του αγροδιατροφικού τομέα και το Jean Monnet Module στην επιχειρηματικότητα και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Οπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της χώρας μας αποτελεί το στοίχημα για την πρόοδο, την ανταγωνιστικότητα, την αναπτυξιακή της πορεία, αλλά και για την αναδιοργάνωση του κράτους”, επισημαίνοντας πάντως ότι “ιδιαίτερα στο τελευταίο έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα” και παρατηρώντας πως “χωρίς ισχυρό κράτος δεν μπορούμε να πετύχουμε κανέναν στόχο”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας τόνισε ότι “δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί το μέσο, το εργαλείο” επισημαίνοντας ότι επιβάλλεται “να συνδυάσουμε και άλλα πράγματα, που συνδέονται με τον άνθρωπο, την ψυχή του και τα οποία δεν πρέπει να αγνοούμε ή να παραβλέπουμε και πολύ περισσότερο να τα υποβαθμίζουμε” καθώς -όπως σημείωσε- “η ανθρωπιστική παιδεία και ο πολιτισμός πρέπει πάντα να έχουν θέση στην εκπαίδευση και στην κοινωνία”.

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τα κοινωνικού χαρακτήρα έργα του ΕΣΠΑ

Posted: 27 May 2022 09:38 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προήδρευσε σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου, σε σύσκεψη -μέσω τηλεδιάσκεψης- με το σύνολο των φορέων της Περιφέρειας που είναι δικαιούχοι έργων κοινωνικού χαρακτήρα από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης, με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, αποτέλεσαν οι καθυστερήσεις που παρουσιάζουν τα εν λόγω έργα.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, από τον περιφερειάρχη δόθηκαν κατευθύνσεις ως προς τι πρέπει να γίνει -με κορυφαία προϋπόθεση τη συνεργασία της διαχειριστικής αρχής και των τεχνικών συμβούλων με τους δικαιούχους-, και αποφασίστηκε να ακολουθήσει ανάλογη σύσκεψη σε έναν μήνα.

Στόχος είναι να απορροφηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό από τις εν λόγω χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Τεχνική σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το έργο Μεσσήνη – Λάμπαινα

Posted: 27 May 2022 09:38 AM PDT

Τεχνική σύσκεψη για το έργο βελτίωσης του δρόμου Μεσσήνη – Λάμπαινα, στη Μεσσηνία, συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου, στην Τρίπολη.

Στην εν λόγω σύσκεψη διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι οι όποιες καθυστερήσεις στο εν λόγω έργο συνδέονται και με το θέμα του αγωγού ύδρευσης της Μεσσήνης ο οποίος πρέπει να αντικατασταθεί, αλλά και με τη μετακίνηση των στύλων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ εκατέρωθεν του υφιστάμενου οδικού άξονα.

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα από το Επιμελητήριο Αργολίδας

Posted: 27 May 2022 09:36 AM PDT

“Η παρουσία και η τοποθέτησή σας στις εργασίες της Γενική Συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Αργολίδα ήταν καθοριστική, αναλύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του επιχειρείν”.

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, σημειώνει σε ευχαριστήρια επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος.

 

Την σχετική επιστολή του Φ. Δαμούλου, με τις επιπλέον ιδιότητές του αφ’ ενός ως πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και αφ’ ετέρου ως υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, μπορείτε να δείτε εδώ:

Eπιστολή

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Πεπτικού Συστήματος η 29η Μαΐου κάθε χρόνου

Posted: 27 May 2022 09:34 AM PDT

Η 29η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας του Πεπτικού Συστήματος (World Digestive Health Day), με πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Γαστρεντερολογίας (WGO) που συσπειρώνει πάνω από 100 εθνικές οργανώσεις γαστρεντερολογίας με περίπου 50.000 μέλη.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας σχετίζεται με την ίδρυση του Διεθνούς Οργανισμού Γαστρεντερολογίας στις 29 Μαΐου 1958.

Η συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 έχει διαταράξει σχεδόν κάθε στοιχείο της ζωής όπως τη γνωρίζουμε και οι συνήθεις έλεγχοι υγείας δεν αποτελούν εξαίρεση.

Παγκοσμίως, ο καρκίνος είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου. Για τον λόγο αυτό, η WGO επέλεξε τον καρκίνο του παχέος εντέρου ως το επίκεντρο της καμπάνιας WDHD 2022.

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Πεπτικού Συστήματος, μεθαύριο Κυριακή 29 Μαΐου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξέδωσε ανακοίνωση την οποία μπορείτε να δείτε εδώ:

29 μαιου 2022 παγκοσμια ημερα πεπτικου συστηματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here