Σαπιέντζα: Το μαγευτικό νησάκι με την ονειρεμένη παραλία! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Σαπιέντζα: Το μαγευτικό νησάκι με την ονειρεμένη παραλία!

 


Ένα χαρακτηριστικό που κάνει την Ελλάδα να ξεχωρίζει το καλοκαίρι είναι οι ατελείωτες ακτές, οι παραλίες της και τα νησιά της, γνωστά ή άγνωστα.

Κάποια από αυτά ξεχωρίζουν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, για το γεγονός ότι πας εκεί μόνο με σκάφος ή για την ιστορία τους.

Πολλά από αυτά βρίσκονται στο Αιγαίο και άλλα στο Ιόνιο και αποτελούν ιδανικές επιλογές για να απολαύσεις κρυστάλλινα νερά σε μη οργανωμένες παραλίες και πολλές φορές ακόμη και μόνος σου.

Υπάρχει, μεταξύ άλλων, και ένα ελληνικό νησί που έχει μία και μοναδική παραλία. Είναι η Σαπιέντζα! Μήπως αξίζει να την γνωρίσεις; Σίγουρα!

Μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Σαπιέντζα

Σαπιέντζα

Και μπορεί ήδη να σε κέρδισε η εικόνα της μοναδικής παραλία με τα κρυστάλλινα νερά αλλά η Σαπιέντζα διαθέτει κι άλλα παράξενα και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά! Ήξερες για παράδειγμα ότι πολύ κοντά της και συγκεκριμένα στα νοτιοδυτικά της βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου; Θα ακούσεις να το αποκαλούν τάφρος ή φρέαρ των Οινουσσών και έχει βάθος 5.121 μέτρα.

Σαπιέντζα παραλίαΕπιπλέον από πού πήρε το όνομά της; Η ονομασία αυτή, της δόθηκε από τους Ενετούς και σημαίνει σοφία. Και δόθηκε σε αυτό το νησί χάρη στην ισχυρή ναυτική παράδοση της εποχής για ασφαλή ταξίδια στα νερά ανοιχτά της Μεθώνης. Τέλος, η Σαπιέντζα έχει ακόμη κάτι σπάνιο. Έχει το μοναδικό στη Μεσόγειο δάσος αείφυλλων πλατύφυλλων, τα οποία ξεπερνούν τα 10 μέτρα σε ύψος. Επίσης υπάρχουν και θαμνώδη μεσογειακά φυτά, όπως κουμαριές ή σχίνα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης!

Σε πείσαμε να το βάλεις στο πρόγραμμα για εξερεύνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here