Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για θέματα του Πρωτογενή Τομέα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για θέματα του Πρωτογενή Τομέα

 


Στα 175 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου – 24 οι νοσηλείες

Posted: 25 May 2022 11:33 AM PDT

Σε 175 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου.

Μειώθηκε περαιτέρω ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 4.141.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 25 Μαΐου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 25 Μαΐου (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.141. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.431.998 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 48,8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 493 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 133.347 (3,7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 140 (64,3% άνδρες) με διάμεση ηλικία 71 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 64 (45,71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 76 (54,29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.671 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 97 (ημερήσια μεταβολή +44,78%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 87 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 17 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.743 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου καταγράφηκαν 175 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 162.223.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 39, στην Π.Ε. Αρκαδίας 13, στην Π.Ε. Κορινθίας 47, στην Π.Ε. Λακωνίας 20 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 56.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τρίτη 24 Μαΐου- συνολικά 24 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 5, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 2, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 3, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 5, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 6 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 3.

Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα οι συμβασιούχοι που είχαν προσληφθεί για να αντιμετωπιστούν ανάγκες λόγω της πανδημίας της covid-19

Posted: 25 May 2022 11:31 AM PDT

Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την παραμονή τους οι υπάλληλοι οι οποίοι είχαν προσληφθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας της covid-19.

Με την επίδοση της σχετικής απόφασης του δικαστηρίου θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή για την επαναπρόσληψη των εν λόγω υπαλλήλων που προσέφυγαν.

Δίδεται στη δημοσιότητα η άποψη της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία κατατέθηκε στο δικαστήριο:

Έγγραφο της Περιφέρειας

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για θέματα του Πρωτογενή Τομέα

Posted: 25 May 2022 11:29 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συγκάλεσε σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, σύσκεψη με τους διευθυντές των 6 ΔΑΟΚ, με τη συμμετοχή και του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου.

Στην διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η πορεία της δακοκτονίας, ζητήματα σχετικά με την άρδευση στις Περιφερειακές Ενότητες, η εξέλιξη των αναδασμών σε Φενεό, Αργολίδα και Δώριο, η υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ΕΛΓΟ “Δήμητρα” που ήδη ξεκίνησε από την Τριφυλία, καθώς και η οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων από τς ΔΑΟΚ σχετικά με επιστημονικά θέματα γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας.

Ακόμα, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ξεκινούν τα έργα στον Πευκιά

Posted: 25 May 2022 11:28 AM PDT

Θέματα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης απασχόλησαν τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου, με τον δήμαρχο Βλάση Τσιώτο.

Κατά την συνάντηση γνωστοποιήθηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα έργα προστασίας και ανάδειξης του αισθητικού δάσους Πευκιά, ενώ παράλληλα βαίνουν άμεσα προς δημοπράτηση αφ’ ενός το προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ έργο αναβάθμισης του οδικού άξονα Τρίκαλα – Ξυλόκαστρο και αφ’ ετέρου το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής, ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα, στο Ξυλόκαστρο.

Με πολύ καλούς ρυθμούς, εξ άλλου, συνεχίζοντα τα αθλητικά έργα στο Ξυλόκαστρο και στα Ροζενά.

Τέλος, στη σημερινή συνάντηση διατυπώθηκε προς τον περιφερειάρχη αίτημα για την ασφαλτόστρωση επιπλέον τριων χιλιομέτρων στην παλαιά εθνική οδό, με τον Π. Νίκα να δίνει τις σχετικές οδηγίες προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης του εν λόγω έργου με πιστώσεις από τις εκπτώσεις που έχουν προκύψει από τις δημοπρατήσεις άλλων έργων της Περιφέρειας.

Διαδικασίες για την προμελέτη φωτισμού του Ακροκόρινθου

Posted: 25 May 2022 11:27 AM PDT

Προωθούνται οι διαδικασίες για την ανάθεση της προμελέτης φωτισμού του κάστρου στον Ακροκόρινθο, κατά το πρότυπο του ανάλογου έργου που υλοποιείται στο κάστρο της Μονεμβασίας.

Η εν λόγω διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο προσεχές δεκαήμερο.

Αποφάσεις της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 25 May 2022 11:26 AM PDT

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης προσωρινού

αναδόχου για την με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ συντήρηση τμημάτων του δρόμου Παλαιά Επίδαυρος – Κολιάκι, στο πλαίσιο του έργου συντηρήσεις και ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου Π.Ε. Αργολίδας.

Ακόμα, εγκρίθηκε το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της επιτροπής διεξαγωγής ανοικτής διαδικασίας μέσω ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων) για το με προϋπολογισμό 740.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης στο τμήμα Εξαμίλια – Ξυλοκέριζα- Γαλατάκι της επαρχιακής οδού 19 Κόρινθος – Σοφικό – Αγγελόκαστρο, καθώς και στην ε.ο. 21 διακλάδωση της ε.ο. 19 προς Κόρφο.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε την διενέργεια δημοπρασίας για το με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ έργο επανάχρησης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης δύο κτηρίων της Μητρόπολης Κορίνθου (Βιβλιοθήκη και Εκθετήριο) για την ανάδειξή τους ως Πνευματικά Κέντρα.

Στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε ακόμα τα πρακτικά των επιτροπών διεξαγωγής ανάθεσης ανοικτής διαδικασίας διαγωνισμού μέσω ΕΣΗΔΗΣ για την ανάθεση παροχής υπηρεσίας που αφορά σε εργασίες καθαρισμού ρεμάτων α) στις περιοχές Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για τον φετινό χρόνο, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και β) στις περιοχές Κορίνθου, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για τον φετινό χρόνο, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, αφ’ ενός το 1ο πρακτικό δημοπρασίας της επιτροπής διαγωνισμού του έργου χρωματισμού της μεταλλικής γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα, στην Σπάρτη, στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας μέσω ΕΣΗΔΗΣ και αφ’ ετέρου το 2ο πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της επιτροπής διαγωνισμού του έργου ηλεκτροφωτισμού στην επέκταση της οδού Λυκούργου έως τη συμβολή της με την επαρχιακή οδό 4 Σπάρτη – Σκούρα – Γεράκι, στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας μέσω ΕΣΗΔΗΣ.

Εγκρίθηκε σήμερα, εξ άλλου, η διενέργεια α) ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης κατασκευής ισόπεδων κόμβων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Λακωνίας, εκτιμώμενης αξίας 598.058 ευρώ και β) δημοπρασίας για το με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ έργο καθαρισμού ρεμάτων και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Οιχαλίας, στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Η Επιτροπή προέβη και στην έγκριση του 2ου πρακτικού ανάδειξης εργολάβου για το έργο συντήρησης και βελτίωσης της εθνικής οδού 82 στο τμήμα Μεσσήνη – Ριζόμυλος και της 9ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Τζάνε – Πεταλίδι- Καλαμάκι.

Ενέκρινε επίσης την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Ελληνικό – Μεγαλόπολη, ενώ προέβη και στην έγκριση απόφασης πρακτικού δημοπρασίας και ανάδειξης προσωρινού μειοδότη στο προϋπολογισμού 180.000 ευρώ έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Δόξας του Δήμου Γορτυνίας.

Μεταξύ άλλων, τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου στην ηλεκτρονική δημοπρασία του έργου αποκατάστασης του διατηρητέου κτηρίου Κορφιωτάκη στην Καλαμάτα, καθώς επίσης και το πρακτικό του ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου – κατακύρωση της σύμβασης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας Τρίπολης, στην περιοχή Ζευγολατειού – Νεοχωρίου.

Η Περιφέρεια θα αναμένει την γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για το αντιπλημμυρικό έργο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας

Posted: 25 May 2022 11:25 AM PDT

Σε σύσκεψη για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας προήδρευσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου, στην Τρίπολη.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή περιβαλλοντολόγων και τεχνικών, εκφράστηκε η θέση πως η Περιφέρεια θεωρεί ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα αποτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα και ως εκ τούτου δεν έχει αντίρρηση να αναμένει μέχρι να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά στην τροποποίηση της προηγούμενης ΑΕΠΟ (απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων) του έργου “Αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Καλαμάτας: τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα” (όπως ισχύει), ως προς τα πρόσθετα/συμπληρωματικά υδραυλικά και αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα στην περιοχή της Καλαμάτας.

Η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας θεωρείται προαπαιτούμενο για την συζήτηση του εν λόγω θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου και αυτό να γνωμοδοτήσει επίσης και επομένως -όπως διατυπώθηκε στη σημερινή σύσκεψη, στην Περιφέρεια-, δεν υπάρχει αντίρρηση να αναβληθεί η αρχικά προγραμματισμένη για την επόμενη συνεδρίαση του σώματος, την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαΐου, σχετική συζήτηση

Η αναβολή δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 15 ημέρες ενώ σημειώνεται ότι από το Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στην εν λόγω συζήτηση οι μελετητές, οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Καλαμάτας.

Συνεδριάζει δύο φορές το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την ερχόμενη εβδομάδα

Posted: 25 May 2022 11:24 AM PDT

Με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαΐου.

Η συνεδρίαση του σώματος, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται, εξ άλλου, ότι την ερχόμενη εβδομάδα -και συγκεκριμένα την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στις 4 το απόγευμα- έχει προγραμματιστεί η συνέχεια της διακοπείσας 9ης τακτικής συνεδρίασης.

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 10ης τακτικής συνεδρίασης μπορείτε να τα δείτε εδώ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 30-5-2022 ΟΡΘΗ

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της διακοπείσας 9ης συνεδρίασης του σώματος μπορείτε να δείτε εδώ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 16-5-2022

Στις 46 οι φετινές συμμετοχές για το Βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας” της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 25 May 2022 11:22 AM PDT

Ως θεσμός πανελλαδικής εμβέλειας καθιερώνεται το Βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας” για βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού, τον οποίον προκηρύσσει σε ετήσια βάση η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς οι συμμετοχές σε αυτόν φέτος ανήλθαν σε 46.

Το βραβείο, που συνίσταται σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, είναι ετήσιο, πανελλήνιο και αναφέρεται σε βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού, με θεματικό περιεχόμενο από όλους τους τομείς της σκέψεως, όπως πολιτική και κοινωνία, φιλολογία, φιλοσοφία, θεολογία, λογοτεχνική κριτική, το οποίο έχει εκδοθεί από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2022.

Την Επιτροπή η οποία θα κρίνει τα βιβλία που υποβλήθηκαν -αλλά και όσα κατά την κρίση της δεν έχουν τυχόν υποβληθεί (εάν τα υποβληθέντα δεν ικανοποιούν τα μέλη της)- και η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της οικογένειας Φωτέα, αποτελούν:

Την Επιτροπή η οποία θα κρίνει τα βιβλία που θα υποβληθούν -αλλά και όσα κατά την κρίση της δεν έχουν τυχόν υποβληθεί (εάν τα υποβληθέντα δεν ικανοποιούν τα μέλη της)- και η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της οικογένειας Φωτέα, αποτελούν:

– Χρύσα Μαλτέζου, Ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος Ακαδημίας Αθηνών

– Γεώργιος Ανδρειωμένος, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

– Σοφία Καπετανάκη, επίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

– Νικόλαος Μηλιώνης, μέλος Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, επί τιμή αντιπρόεδρος Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου

– Παναγιώτης Νίκας, φιλόλογος, περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here