Στα 303 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου – 60 οι νοσηλείες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Στα 303 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου – 60 οι νοσηλείες

 


Σε 303 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου.

Την κατιούσα έχει πάρει ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, ενώ μία από αυτές είναι σε ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 5.130.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 6 Μαΐου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 6 Μαΐου (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 5.130. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.353.886 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 48,9% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 469 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 125.291 (3,6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 211 (63,5% άνδρες) με διάμεση ηλικία 70 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 111 (52,61%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 100 (47,39%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.622 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 149 (ημερήσια μεταβολή +13,74%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 149 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 33 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.349 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου καταγράφηκαν 303 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 158.067.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 72, στην Π.Ε. Αρκαδίας 45, στην Π.Ε. Κορινθίας 62, στην Π.Ε. Λακωνίας 30 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 94.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Πέμπτη 5 Μαΐου- συνολικά 60 άτομα (το 1 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 8, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 9, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 5, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 17 (ένα σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 10 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 11.

Συναντήσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Posted: 06 May 2022 10:26 AM PDT

“Επιτυχημένες” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης -συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη- μετά από σύντομη συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, είχε εκτενή συνεργασία με τους γενικούς γραμματείς Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο και Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Οδυσσέα Καβαλάκη.

 

ΜΕ ΤΟΝ Δ. ΣΚΑΛΚΟ

Συγκεκριμένα, με τον Δ. Σκάλκο ο περιφερειάρχης και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης εξέτασαν διεξοδικά τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν όψει του κλεισίματος της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και το πλαίσιο του ΕΠΑ (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης), δηλαδή του πρώην Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της παράκαμψης του Πεταλιδίου -στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι- του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Κορώνη, σύμφωνα με την λύση που έχει προκρίνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Γνωστοποιήθηκε, ειδικότερα, ότι σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να προκηρυχθεί η δημοπράτηση του εν λόγω έργου, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2024.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΟΔ. ΚΑΒΑΛΑΚΗ

Στη συνάντηση που ακολούθησε στη συνέχεια, του περιφερειάρχη Π. Νίκας με τον γ.γ. Ορέστη Καβαλάκη, συζητήθηκαν οι προσκλήσεις στο πλαίσιο των αναπτυξιακών νόμων και η δυνατότητα για την όσο το δυνατό συντομότερη πίστωση των επιχειρήσεων που οι επενδυτικές τους προτάσεις έχουν αξιολογηθεί θετικά.

Επ’ αυτού, στον περιφερειάρχη παρασχέθηκε η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξουν οριστικές απαντήσεις μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου.

Κατατέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η προμελέτη για την ανάδειξη σε περιβαλλοντικό πάρκο της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Βέλο

Posted: 06 May 2022 10:25 AM PDT

Η προμελέτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο ανάπλασης, αξιοποίησης και ανάδειξης ως περιβαλλοντικό πάρκο του χώρου περιμετρικά της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο ώς το Βέλο, κατατέθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πρωί σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου, από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη.

Οπως είναι γνωστό, ο πιο πάνω χώρος περιμετρικά της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής -σε μήκος περί τα 18 χιλιόμετρα- έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια.

Στόχος του έργου -για το οποίο η Περιφέρεια αιτείται χρηματοδότηση 20.000.000 ευρώ από το ΠΔΕ του Ταμείου Ανάκαμψης- είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωσή του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ταχείς ρυθμοί στα έργα των γηπέδων Μεσσηνιακού και Νεστάνης – ενίσχυση των σωματείων κλασικού αθλητισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 06 May 2022 10:22 AM PDT

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στα γήπεδα του Μεσσηνιακού στην Καλαμάτα και της ΕΠΣ Αρκαδίας στην Νεστάνη, των οποίων οι αθλητικοί χώροι και λοιποί χώροι αναβαθμίζονται ουσιαστικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εξ άλλου, με εντολή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα προωθείται η διαδικασία εκταμίευσης πίστωσης 42.000 ευρώ προς όλα τα σωματεία κλασικού αθλητισμού που είναι αναγνωρισμένα από τον ΣΕΓΑΣ. Παράλληλα, κινούνται και οι διαδικασίες για την κατασκευή ταρτάν σε διάφορα γήπεδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παράταση προθεσμίας για υποβολή προτάσεων αναφορικά με εγγειοβελτιωτικά έργα, στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014 – 2020

Posted: 06 May 2022 10:19 AM PDT

Δημοσιοποιήθηκε η τροποποίηση της πρόσκλησης που αφορά στην παράταση της προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της Δράσης 4.3.1 “Υποδομές εγγείων βελτιώσεων” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020.

Η νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων -μόνο ηλεκτρονικά- λήγει την Παρασκευή 20 Μαΐου (ώρα 23:59:59).

Ο συνολικός προϋπολογισμός της εν λόγω δράσης -η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%- ανέρχεται σε 40.000.000 ευρώ και δικαιούχοι είναι οι δήμοι και οι Περιφέρειες.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αποκλειστικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΣΑΑ) (www.opsaa.gr/RDIIS) συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά/έγγραφα.

Η επιλογή και ένταξη των πράξεων γίνεται με συγκριτική αξιολόγηση ύστερα από εξέταση των κριτηρίων επιλεξιμότητας και βαθμολόγηση της κάθε αίτησης, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα κριτήρια επιλογής της Δράσης 4.3.1.

 

Την τροποποιημένη ως προς την προθεσμία υποβολής προτάσεων πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ:

η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 4.3.1 (ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 20-5-2022)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα λόγω εκτέλεσης εργασιών

Posted: 06 May 2022 10:18 AM PDT

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαΐου στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, λόγω εκτέλεσης από την κατασκευάστρια εταιρεία εργασιών συντήρησης στην περιοχή της σήραγγας Νεοχωρίου.

Αυτό γνωστοποιεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου με σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζει ειδικότερα:

  • Από τη Δευτέρα 9 έως και την Κυριακή 15 Μαΐου, η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοικτή οδό (εκτός σήραγγας).
  • Από την Δευτέρα 9 έως και την Πέμπτη 12 Μαΐου, η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Καλαμάτα, θα πραγματοποιείται από τον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Αθήνα (Νεοχωρίου Α), σε μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.

Συνάντηση για θέματα σχετικά με τις εργασίες στην περιοχή της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου είχε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Posted: 06 May 2022 10:17 AM PDT

Συνάντηση εργασίας είχε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου) Βασίλη Ανδρικόπουλο, χθες Πέμπτη 5 Μαΐου.

Στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον χώρο εκατέρωθεν της διώρυγας.

Ειδικότερα, εθίγησαν τα θέματα που αφορούν στην ανάδειξη της αρχαίας διόλκου, στην κατασκευή περίφραξης, στα συνοδά έργα της τοποθέτησης προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη και του τουριστικού περιπτέρου, καθώς επίσης και η περαιτέρω μεθόδευση της ανάπλασης και δημιουργίας πεζόδρομου, σε συνδυασμό με το μεγάλο έργο στήριξης των πρανών της διώρυγας -που ήδη εκτελείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αντικαταστάθηκε από το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ η ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας Μ. Σπυριδάκου

Posted: 06 May 2022 10:16 AM PDT

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, στη συνεδρίασή του σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου, αντικαταστάθηκε η ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου από το εν λόγω σώμα και από όλες τις επιτροπές της Ενωσης στις οποίες μετείχε.

Την θέση της, στο Δ.Σ. και στα λοιπά όργανα της ΕΝΠΕ, λαμβάνει ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου.

Ανάκληση της μεταγωγής στην ΔΟΥ Πύργου Ηλείας των χωριών από την Δ.Ε. Είρας ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας

Posted: 06 May 2022 10:15 AM PDT

Την ανάκληση της απόφασης του διοικητή της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) με την οποία οι κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Είρας του Δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, μεταφέρονται στην δικαιοδοσία της ΔΟΥ Πύργου Ηλείας -αντί για την ΔΟΥ Καλαμάτας, όπως ίσχυε μέχρι τώρα- ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας με ψήφισμά του.

Το εν λόγω ψήφισμα του σώματος απευθύνεται προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, τους βουλευτές Μεσσηνίας και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος σημείωσε πως στηρίζει το αίτημα του Δήμου Οιχαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here