ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

 


Yπάρχουν προορισμοί, σε όχι πολύ μακρινή απόσταση από την Αττική, οι οποίοι συνδυάζουν τις εκπληκτικές θάλασσες με το απαράμιλλο φυσικό τοπίο και δεν χρειάζεται να μπεις σε καράβι ή αεροπλάνο για να φτάσεις σε αυτούς.

Δεν είναι τυχαίο που το νότιο κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας, η Πελοπόννησος είναι τόσο δημοφιλές για καλοκαιρινές αποδράσεις. Ο ωραιότερος τρόπος για να το γνωρίσετε είναι μία εκδρομή με το αυτοκίνητο. Ακόμα και αν δεν διαθέτετε όχημα ή δεν εμπιστεύεστε αυτό που ήδη έχετε, δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε αυτή την εμπειρία.

Σας προτείνουμε δέκα παραθαλάσσια σημεία της Πελοποννήσου, τα οποία αξίζει να βάλετε στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό σας για ένα από τα επόμενα long weekend που προγραμματίζετε.

Καλογριά, Αχαΐα

Σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Πάτρα, βρίσκεται αυτή η παραλία, ιδιαίτερα δημοφιλής στους κατοίκους της Αχαΐας. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη αμμουδιά μήκους 9 χιλιομέτρων με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά. Η θάλασσα βαθαίνει σταδιακά, κάτι που κάνει την παραλία αυτή ιδανική για οικογένειες. Διαθέτει beach bar και ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες σε κάποια σημεία, αλλά είναι τόσο μεγάλη που άμα θέλετε απομόνωση θα την βρείτε. Για εμάς, το καλύτερο σημείο της παραλίας είναι στο δεξί της μέρος, στους αμμόλοφους, οι οποίοι προσφέρουν υπέροχη θέα στη θάλασσα αλλά στο δάσος με τις κουκουναριές, το δάσος της Στροφυλιάς.

Η παραλία της Καλογριάς στον χάρτη:

Δερβένι, Κορινθία

Αν ταξιδεύετε από την Αθήνα προς τη Δυτική Πελοπόννησο, αξίζει να σταματήσετε για την πρώτη βουτιά σας σε μία από τις παραλίες του Κορινθιακού. Μία καλή επιλογή είναι το Δερβένι, λιγότερο πολυσύχναστη από το Ξυλοκάστρο. Διαθέτει ψιλό βότσαλο ενώ τα πεντακάθαρα νερά, όπως και στις περισσότερες παραλίες του Κορινθιακού, βαθαίνουν απότομα. Αφού χάρη στην Avis θα έχετε και άνεση μετακίνησης μετά το κολύμπι, αξίζει και μία μικρή παράκαμψη 10 χιλιομέτρων για να απολαύσετε τη μοναδική θέα από την Παναγία την Καταφυγιώτισσα.

Το Δερβένι στον χάρτη :

 

Τολό

Σε απόσταση μόλις 145 χιλιομέτρων από την Αθήνα, βρίσκεται αυτό το υπέροχο παραθαλάσσιο θέρετρο, το οποίο υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλές τη δεκαετία του 1980 αλλά εδώ και αρκετά χρόνια ζει την αναγέννησή του. Στο Τολό, η μεγάλη παραλία η Ψιλή Άμμος βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον οικισμό και προσφέρει υπέροχη θέα στον Αργολικό Κόλπο αλλά και τα δύο νησάκια, το Κορωνήσι και τη Ρόμβη. Το Τολό μπορεί να γίνει η αφετηρία για να επισκεφθείτε και άλλες υπέροχες παραλίες με το αυτοκίνητο, όπως Κάντιας -ιδανική τοποθεσία για όσους αγαπούν το wind surf.

Το Τολό στον χάρτη:

Βοϊδοκοιλία, Mεσσηνία

Από τις αγαπημένες παραλίες του Instagram χάρη στο ημικυκλικό σχήμα της, την υπέροχη άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε καλό θα είναι έρθετε εδώ με προμήθειες. Βρίσκεται σε έναν ιδιαίτερης ομορφιάς υδροβιότοπο, τη Λίμνη Διβαριού. Τα νερά της Βοϊδοκοιλιάς δεν είναι βαθιά, ούτε κρύα, ενώ το υπέροχο τοπίο κάνει ακόμα ομορφότερο το Παλαιόκαστρο, το κάστρο που έχτισαν οι Φράγκοι ηγεμόνες της περιοχής στα μεσαιωνικά χρόνια. Αν έχετε αντοχές, αξίζει να ανεβείτε εκεί για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα στην παραλία και το Costa Navarino.

Η Βοϊδοκοιλιά στον χάρτη:

Καλαμάκι, Αργολίδα

Η Επίδαυρος και η ευρύτερη περιοχή της είναι ένας ιδανικός προορισμός για μία τριήμερη απόδραση με το αυτοκίνητο που συνδυάζει τις φυσικές ομορφιές, το καλό φαγητό, την παρακολούθηση μίας θεατρικής παράστασης και φυσικά το μπάνιο στη θάλασσα. Για το τελευταίο, μια εξαιρετική επιλογή είναι το Καλαμάκι, μία παραλία με βοτσαλάκι που προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης -αρκεί να έχετε πάει εκεί οργανωμένοι καθώς δεν διαθέτει υποδομές. Eναλλακτικά, αν προτιμάτε οργανωμένες παραλίες, μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητο που επιλέξατε από την Avis στο Γιαλάσι στην Παλαιά Επίδαυρο, παραλία ιδανική για παιδιά και για όσους θέλουν να κάνουν θαλάσσια σπορ.

H παραλία στον χάρτη:

Παραλία Αγιαννάκη, Μεσσηνία

Μία παραλία εκπληκτικής ομορφιάς βρίσκεται 12 χιλιόμετρα βόρεια της Κυπαρισσίας. Πρόκειται για μία απέραντη αμμουδιά δίπλα σε ένα όμορφο πευκοδάσος. Ο συνδυασμός υπέροχων νερών και δάσους έχει κάνει την περιοχή τόπο παραθερισμού για επισκέπτες από όλη την Ευρώπη. Ούτως ή άλλως, η Κυπαρισσία μπορεί να γίνει ιδανική αφετηρία για μπάνιο σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας.

Η παραλία στον χάρτη:

Αλύπα, Λακωνία

Η Λακωνική Μάνη έχει πολλά αξιοθέατα και παραλίες τις οποίες μπορείς να εξερευνήσετε με το αυτοκίνητο που νοικιάσατε εύκολα και με άνεση. Εμείς σας προτείνουμε να μην παραλείψετε την παραλία της Αλύπας. Δεν είναι η πιο άνετη παραλία, καθώς δεν έχει αμμουδιά αλλά μεγάλα άσπρα βότσαλα. Ο μικρός αυτός κόλπος διαθέτει πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, τα οποία δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από τους ανέμους, ενώ τα πυργόσπιτα πάνω από την παραλία δημιουργούν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Στην Αλύπα γυρίστηκε η ταινία του 1982 The Tempest, μία μοντέρνα (πολύ) ελεύθερη διασκευή της Τρικυμίας του Σαίξπηρ με πρωταγωνιστή τον Tζον Κασσαβέτις. Αν το ταξίδι έως τη Μάνη σας φαίνεται μακρινό, να ξέρετε ότι ένα ταξίδι με αυτοκίνητο της Avis μπορεί να είναι μια συμφέρουσα οικονομική επιλογή καθώς η εταιρεία προσφέρει μεγάλη ποικιλία από σύγχρονα μοντέλα αυτοκινήτων με χαμηλή κατανάλωση, αρκετές προσφορές και συνεργασίες, ώστε ο κάθε πελάτης να έχει όφελος.

Κουρούτα, Ηλεία

Η Κουρούτα χαρακτηρίζεται ως «η Μύκονος της Πελοποννήσου» χάρη στις πολλές επιλογές διασκέδασης που προσφέρει. Η παραλία της διαθέτει πολλά beach bar και εστιατόρια, για όσους θέλουν οργανωμένο μπάνιο αλλά λόγω του μεγέθους της έχει και αρκετά σημεία στα οποία μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας. Όπως και άλλες παραλίες της Ηλείας, χαρακτηρίζεται από πεντακάθαρα νερά και μεγάλη αμμουδιά ενώ θα έχετε θέα προς τη Ζάκυνθο. Η Κουρούτα μπορεί να γίνει η βάση σας για καθημερινές παραθαλάσσιες εξορμήσεις σε όλη την Ηλεία, για παράδειγμα στη Γλύφα προς τον βορρά ή στον Καϊάφα προς το νότο.

Η Κουρούτα στον χάρτη:

 

Πούλιθρα, Αρκαδία

Οι παραλίες της Αρκαδίας δεν έχουν την φήμη άλλων περιοχών της Πελοποννήσου αλλά ένα καλό παράδειγμα της παραθαλάσσιας ομορφιάς του νομού είναι τα Πούλιθρα, το χωριό με τη μεγάλη παραλία με το ψιλό βότσαλο. Η θάλασσα είναι ρηχή και κατάλληλη για οικογένειες και περιβάλλεται από ελιές και άλλα δέντρα. Ο οικισμός επίσης διαθέτει όμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική και εξαιρετικές επιλογές για φαγητό σε καλές τιμές.

 

Λαγκούβαρδος, Μεσσηνία

Σε απόσταση 7,5 χιλιομέτρων από τους Γαργαλιάνους και 3,5 χιλιομέτρων από τη Μαραθούπολη βρίσκεται αυτή η παραλία με τη χρυσαφένια άμμο και τα πεντακάθαρα βαθυγάλανα νερά. Στα δεξιά και αριστερά της μεγάλης αμμουδιάς υπάρχουν βράχια τα οποία δημιουργούν ένα πολύ όμορφο τοπίο. Τα τελευταία χρόνια η παραλία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στους φίλους του surf καθώς έχει μεγάλη συχνότητα κυμάτων, χωρίς όμως να δημιουργούν δυνατά ρεύματα, κάτι που την κάνει ασφαλή. Αν κάνετε surf ή κάποιο άλλο θαλάσσιο σπορ και θέλετε να μεταφέρετε τον εξοπλισμό σας, στην Avis θα βρείτε το κατάλληλο όχημα για αυτό τον σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here