ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ

 


Η Πελοπόννησος έχει ένα χαρακτηριστικό που την κάνει με σιγουριά να ξεχωρίζει και να έχει μπει για τα καλά στην καρδιά όσων αγαπούν τα ταξίδια. Κι αυτό γιατί προσφέρει διεξόδους για βουνό ή θάλασσα ή ακόμη και έναν μοναδικό συνδυασμό και των δύο. Επίσης, είναι από τα μέρη που μπορείς να βρεις παραλίες διαμάντια χωρίς να χρειαστεί να πάρεις πλοίο, αεροπλάνο κλπ. Μπαίνεις το καλοκαίρι στο αυτοκίνητό σου και σε λίγες ώρες βρίσκεσαι με τα καταγάλανα νερά και την άμμο στα πόδια σου.

Όσο μάλιστα λιγότερο γνωστή η παραλία, τόσο πιο πολύ θα απολαύσεις μερικές στιγμές χαλάρωσης. Ολόκληρη η περιφέρεια, μάλιστα, έχει τόσες επιλογές σε καταλύματα που πάντα θα βρεις το ιδανικό μέρος για να μείνεις μερικές μέρες απολαμβάνοντας πεντακάθαρα νερά και τους ήχους της φύσης.

Κάποι, Λακωνία

Σε ένα από τα πιο γραφικά και όμορφα σημελια της Λακωνικής Μάνης κρύβεται μια παραλία – όνειρο. Ανάμεσα στη Βάθεια και τα Άλικα. Το διάφανο νερό σε κάνει να τα χάνεις πριν βάλεις τα πόδια σου στη θάλασσα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν κολπίσκο στον οποίο φτάνεις περπατώντας ένα δεκάλεπτο στο μονοπάτι. Δεν πρόκειται, βέβαια, για οργανωμένη παραλία και το πιθανότερο είναι να την πετύχεις άδεια ακόμη και στο κατακαλόκαιρο. Ο βράχος στην άκρη της παραλίας λέγεται Γαϊδουρόπετρα, και είναι ό,τι πρέπει για βουτιές από ψηλά.

Κολονίδες, Μεσσηνία

Δίπλα της βρίσκονται διάσημες παραλίες όπως τα Περούλια αλλά εκείνη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη φήμη τους. Βρίσκεται περίπου τέσσερα χιλιόμετρα βόρεια της Κορώνης και ακεί θα απολαύσεις άμμο μέσα και έξω από το νερό. Το σκηνικό συμπληρώνουν τα διάφανα νερά της και η έλλειψη κόσμου που την κάνει σχεδόν πριβέ.  Θα τη βρεις ακολουθώντας ένα μονοπάτι με ελιές. Το όνομά της το πήρε από το όνομα της αρχαίας πόλης που βρισκόταν εκεί.

Φωκιανό, Αρκαδία

Πελοπόννησος

Είναι μόλις 20 λεπτά από το πανέμορφο χωριό Κυπαρίσσι στην Αρκαδία. Το χωριό που κρυβόταν από τους πειρατές, όπως έχει γίνει γνωστό. Το Φωκιανό έχει φανταστικά γαλαζοπράσινα νερά, μεγάλα λευκά βότσαλα και τις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα που βουτούν απότομα στη θάλασσα να κλείνουν τον ημικυκλικό κολπίσκο του. Στο πίσω μέρος της παραλίας υπάρχεο ένα ταβερνάκι που μπορείς να φας φρέσκο ψάρι κάτω από τους ήχους του κύματος και των τζιτζικιών.

Μυλοκοπή, Λουτράκι

Πελοπόννησος

Η Μυλοκοπή βρίσκεται στο Λουτράκι και απέχει 1 ώρα περίπου από την Αθήνα και 20 λεπτά από το Λουτράκι με αυτοκίνητο. Μια άγνωστη σε πολλούς Πελοπόννησος. Μια παραλία που βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή παραλία προφανώς προϊόν κάποιου αρχαίου σεισμού. Η μία πλευρά της αποτελείται από σκούρα καθαρή αμμουδιά ενώ στην άλλη επικρατούν εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, σπασμένες από την εμφανή έντονη σεισμικότητα της περιοχής. Τα νερά είναι κρυστάλλινα με διαυγές σμαράγδι χρώμα που αφοπλίζει.

exploringgreece.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here