Στα 168 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου – 37 οι νοσηλείες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Στα 168 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου – 37 οι νοσηλείες

 


Σε 168 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου.

Στα ίδια επίπεδα ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 4.496.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 8 Ιουνίου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι 8 Ιουνίου (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.496. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.483.275 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 48,8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 561 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 139.601 (3,9% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 115 (60,0% άνδρες) με διάμεση ηλικία 70 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 54 (46,96%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 61 (53,04%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.691 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 100 (ημερήσια μεταβολή +13,64%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 89 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 13 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.966 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου καταγράφηκαν 168 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 164.321.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 38, στην Π.Ε. Αρκαδίας 20, στην Π.Ε. Κορινθίας 49, στην Π.Ε. Λακωνίας 17 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 44.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τρίτη 7 Ιουνίου- συνολικά 37 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 2, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 0, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 6, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 8, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 14 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 7.

Συμβάσεις έργων και μελετών στη Μεσσηνία, συνολικού προϋπολογισμού 1.385.644,57 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 08 Jun 2022 11:45 AM PDT

Συμβάσεις έργων και μελετών στη Μεσσηνία, συνολικού προϋπολογισμού 1.385.644,57 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αργά το απόγευμα σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε συμβάσεις που αφορούν

α) Ανάπλαση προαύλειου χώρου στον ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστιάνων, προϋπολογισμός 625.000 ευρώ

β) Μελέτη διασύνδεσης των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο, με την κατασκευή γέφυρας στις εκβολές του Παμίσου, προϋπολογισμός 479.838,70 ευρώ

γ) Εργασίες καθαρισμού φυτικής γης και απορριμμάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, προϋπολογισμός 70.000 ευρώ

δ) Εργασίες καθαρισμού φυτικής γης και απορριμμάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, προϋπολογισμός 70.000 ευρώ

ε) Εργασίες καθαρισμού υφιστάμενου μονοπατιού Μονή Βελανιδιάς – Λαγού Χάνι – Αλαγονία, προϋπολογισμός 24.304 ευρώ.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε συμπληρωματική σύμβαση του έργου αναδιαρρύθμισης και αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων, προϋπολογισμός 116.501,87 ευρώ.

Συναντήσεις και συνεργασίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Κορινθία

Posted: 08 Jun 2022 11:41 AM PDT

Στην Κορινθία βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αρχικά, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε την περιοχή του μνημείου στα Δερβενάκια και έδωσε οδηγίες για την προετοιμασία του χώρου, εν όψει του εορτασμού για την ιστορική μάχη που έλαβε χώρα εκεί στις 26 Ιουλίου 1822 -κατά την οποία στρατιωτική ιδιοφυία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη οδήγησε τους επαναστατημένους Ελληνες σε περιφανή νίκη εναντίον της στρατιάς του Δράμαλη.

Στη συνέχεια, ο Π. Νίκας μετέβη στην περιοχή Ρυτό, στα Αθίκια, όπου έχει αναγερθεί μνημείο για τους αγωνιστές από την περιοχή και έδωσε οδηγίες  για συμπληρωματικές εργασίες, που αφορούν -μεταξύ άλλων- τσιμεντόστρωση της οδού πρόσβασης, περίφραξη του χώρου, ενώ συζητήθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης στην περιοχή τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας επισκέφθηκε τα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, όπου είχε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και τον πρόεδρο της Ενεργειακής Κοινότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Οικονόμου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

 

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Ο Π. Νίκας, εξ άλλου, είχε συνάντηση με την Μαρία Χρισταρά πρόεδρο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού, με την οποία συζήτησε την δυνατότητα σύναψης τριετούς διαρκείας προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια, συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ -δηλαδή 15.000 ευρώ κάθε χρόνο. Ακόμα, συζητήθηκε η ενδεχόμενη οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας σε δύο εκδηλώσεις του Ιδρύματος, μία για την επέτει των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και μία για την επέτειο της μάχης στα Δερβενάκια.

 

ΓΗΠΕΔΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ

Τέλος, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης του ΠΑΣ Κόρινθος, με αντικείμενο την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο ιδιόκτητο γήπεδο της ιστορικής ομάδας, στον Συνοικισμό.

Οπως σημείωσε ο Π. Νίκας, “το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσε να γίνει μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του ΠΑΣ Κόρινθος και ει δυνατόν και του Δήμου Κορινθίων”.

Πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το έργο ΣΔΙΤ της μαρίνας Ναυπλίου

Posted: 08 Jun 2022 11:39 AM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απέστειλε πρόσκληση για υποβολή δεσμευτικών προσφορών όσον αφορά στο έργο ΣΔΙΤ της μαρίνας Ναυπλίου.

Ειδικότερα, η εν λόγω πρόσκληση που απευθύνεται στον ενδιαφερόμενο επενδυτή, αφορά στην υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα (Μαρίνας) στο Ναύπλιο, με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα).

“Μετά από κοπιώδη καθημερινή προσπάθεια τριων χρόνων φθάνουμε στο τέλος. Εχουμε ζητήσει προσφορά από τον ενδιαφερόμενο, μετά την υποβολή της οποία θα ακολουθήσει η φάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε στη συνέχεια να είμαστε έτοιμοι για την υπογραφή της ΣΔΙΤ” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

 

Καθιέρωση δημόσιων εορτών τοπικής σημασίας σε δύο δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 08 Jun 2022 11:38 AM PDT

Με το Προεδρικό Διάταγμα 43/2022 – ΦΕΚ 108/Α/6-6-2022 καθιερώνεται η 3η Μαρτίου ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Πύλου – Νέστορος Νομού Μεσσηνίας.

Εξ άλλου, με το Προεδρικό Διάταγμα 45/2022 – ΦΕΚ 108/Α/6-6-2022 καθιερώνεται η 26η Σεπτεμβρίου ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Νομού Κορινθίας.

 

Το σχετικό ΦΕΚ μπορείτε να δείτε εδώ:

ΦΕΚ 108/Α/6-6-2022

Η λειτουργία του ΚΕΔΑΣΥ στην Καλαμάτα

Posted: 08 Jun 2022 11:36 AM PDT

Στην οδό Καπετάν Κρόμπα 11, στην Καλαμάτα, λειτουργεί το ΚΕΔΑΣΥ Μεσσηνίας (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης).

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 272 10 95897 και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η mail@kesy.mes.sch.gr

 

Εκδηλώσεις για τον πολιούχο των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας

Posted: 08 Jun 2022 11:35 AM PDT

Στον εσπερινό και τη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη, πολιούχου των Αγίων Θεοδώρων, που ιερουργούντος του μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου τελέστηκαν το απόγευμα χθες Τρίτη 7 Ιουνίου, παραμονή της εορτής, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα, παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής.

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Διεξαγωγή επιθεωρήσεων  οχημάτων από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Μεσσηνίας – νέοι τηλεφωνικοί αριθμοί

Posted: 08 Jun 2022 11:34 AM PDT

Με ανακοίνωσή της, η Π.Ε. Μεσσηνίας γνωστοποιεί ότι μετά την μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών στο κτήριο του πρώην ΣΔΟΕ, στην πλατεία Τελωνείου, στο λιμάνι της Καλαμάτας, οι επιθεωρήσεις όλων των οχημάτων διεξάγονται πλέον στον χώρο μπροστά από το Tελωνείο, όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, αντί κάθε Τετάρτη στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσήνης όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Οι επιθεωρήσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα  272 13 66710 και 272 13 66718.

 

ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Λόγω της μετεγκατάστασης, της πιο πάνω Διεύθυνσης εξ άλλου, επήλθε μεταβολή και στους αριθμούς τηλεφώνου της.

Τα νέα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, μπορείτε να τα δείτε εδώ:

ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Πίνακας επιβληθέντων προστίμων Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Αργολίδας-Μάϊου 2022

Posted: 08 Jun 2022 03:49 AM PDT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here