ΟΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΗ...ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΑΝΕΙ! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΟΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΗ...ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΑΝΕΙ!


 του Νικόλα Γεωργιακώδη

«Πατρίδα μου είναι η Μάνη, που κανόνι δεν την πιάνει»

Περίεργη, απρόσμενη και μυστηριακή, η Μάνη  είναι ένας τόπος ευλογημένος. Ένας τόπος τον οποίον δεν κατάφερε να «πατήσει» κανένας κατακτητής, ένας τόπος που για να δεις την ψυχή του θέλεις, όπως λένε, τρεις ζωές. Έχοντας ήδη πάρει μια γεύση από τις πανέμορφες παραλίες της σε παλαιότερα roadtrips, αποφασίσαμε να ξεχωρίσουμε τις δέκα αγαπημένες μας και να τις μοιραστούμε μαζί σας. Αν σε αυτές δεν βρείτε την δική σας αγαπημένη, μην μας την…. κρατήσετε μανιάτικη – απλά μοιραστείτε την μαζί μας στα σχόλια.

Αγία Βαρβάρα

Τα… Κουφονήσια της Μάνης. Θα την βρείτε στον δρόμο για τον Κότρωνα και αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Λακωνικής Μάνης. Έχει ψιλή, χρυσαφένια άμμο, κρυστάλλινα νερά, φουντωτές πικροδάφνες, ελάχιστο κόσμο και ένα παράξενο εκκλησάκι στην άκρη της, το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο κρύβει τον θησαυρό κάποιων πειρατών. Βρίσκεται περίπου εννιά χιλιόμετρα πριν τον Κότρωνα όπως έρχεστε από το Γύθειο, στρίβοντας αριστερά στην πινακίδα που γράφει «παραλία».

Διαμονή κοντά στη παραλία: Στα άνετα και ευρύχωρα studios του Dp Rooms, πενήντα μέτρα από την παραλία.

Καλογριά

Σε απόσταση περίπου 42 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα, ακριβώς δίπλα από την Στούπα θα βρείτε την πανέμορφη παραλία της Καλογριάς, με υπέροχα, πεντακάθαρα νερά και παχιά άμμο. Από τις πιο γνωστές της περιοχής, είναι οργανωμένη και ενδείκνυται για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ αλλά και της νυχτερινής διασκέδασης, μιας και περιτριγυρίζεται από καφετέριες και μπαρ. Επίσης, η παραλία είναι συνδεδεμένη με το συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, καθώς εκεί αναπτύχθηκε η φιλία του με τον Αλέξη Ζορμπά.

Διαμονή κοντά στη παραλία: Στα όμορφα δωμάτια ή στα στούντιο του Kalogria Beach Hotel, ακριβώς πάνω στη παραλία της Καλογριά.

Λιμένι

Βρίσκεται σε ένα γραφικότατο κολπίσκο στη Λακωνική Μάνη στο Λιμένι Αρεόπολης (και όχι… Αερόπολης όπως το αποκαλούν λανθασμένα αρκετοί) και κυριολεκτικά… δεν υπάρχει μιας και δεν έχει αμμουδιά, ούτε είναι οργανωμένη. Παρ’ όλα αυτά, ενδείκνυται για βουτιές από τα βράχια, ενώ τα νερά της είναι αρκετά ρηχά με ψιλή άμμο.

Διαμονή κοντά στη παραλία: Σε κάποιο από τα πανέμορφα παραδοσιακά πυργόσπιτα του Limeni Village, τα οποία έχουν διαμορφωθεί σε δωμάτια και σουίτες. (120 για ένα δίκλινο με πρωινό)

Αλύπα

Top secret… παραλία στην κάτω Μάνη, που μοιάζει αρκετά με το Λιμένι. Πρόκειται για ένα μικρό κολπίσκο εξαιρετικής ομορφιάς για όσους θέλουν να απολαύσουν τις βουτιές τους σε prive σκηνικό. Έχει βότσαλο και πεντακάθαρα, διάφανα νερά, ενώ γύρω από τον κολπίσκο υπάρχουν πετρόκτιστα πυργάκια τα οποία δημιουργούν ειδυλλιακή ατμόσφαιρα για μπάνιο.

Κότρωνας

Το «Νησάκι» όπως αποκαλούν οι ντόπιοι την παραλία, έχει γαλαζοπράσινα νερά στα οποία καθρεφτίζονται οι ελιές και οι χαρουπιές, λευκά βότσαλα και είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Λακωνικής Μάνης. Βρίσκεται σε έναν όμορφο βοτσαλωτό κολπίσκο ανάμεσα στον οικισμό του Κότρωνα και στο χωριό Φλομοχώρι.

Διαμονή κοντά στη παραλία: Σε κάποια από τις δέκα κουκλίστικες βίλλες του Kotronas Bay, πεντακόσια μέτρα έξω από το χωριό στη θέση Ψιλή Άμμος. (50€ για ένα δίκλινο με πρωινό)

Πόρτο Κάγιο

Ακόμα ένα γραφικό φυσικό λιμανάκι με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά. Η παραλία είναι μέχρι ένα σημείο οργανωμένη, ενώ ακριβώς από πάνω θα βρείτε αρκετά ταβερνάκια με ντόπια κουζίνα.

Διαμονή κοντά στη παραλία: Στον παραδοσιακό ξενώνα Πόρτο Κάλε, δεκαπέντε μέτρα από την θάλασσα με εννιά άνετα δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα. (60€ για ένα δίκλινο με πρωινό.

Μαυροβούνι

Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Λακωνικής Μάνης. Βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα νότια από το Γύθειο, ενώ το μήκος της ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα με αμμουδιά ψιλής άμμου. Κατά μήκος της λειτουργούν ξενώνες, καφετέριες και εστιατόρια. Για τους λάτρεις του windsurfing και του kitesurfing το Μαυροβούνι θεωρείται must, ενώ στην παραλία θα βρείτε και τον Σταθμό του Συλλόγου “Αρχελών” για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας “Καρέτα – Καρέτα”. Αν μάλιστα την επισκεφτείτε Άνοιξη, μπορεί να δείτε μερικές να βγαίνουν στην παραλία για να γεννήσουν τα αυγά τους.

Διαμονή κοντά στη παραλία: Στα πέτρινα σπιτάκια του μοντέρνου Castello Antico Hotel, ακριβώς πάνω στην αμμώδη παραλία (από 140€ για ένα δίκλινο με πρωινό).

Μαρμάρι

Για πολλούς η καλύτερη αμμουδερή παραλία της Μάνης. Μία αμμουδιά – έκπληξη, κρυμμένη ανάμεσα στους γυμνούς λόφους στον δρόμο από τη Βάθεια προς το Ταίναρο, στη νοτιοδυτική μύτη της χερσονήσου της Μάνης, αρκετά δημοφιλής σε έλληνες και ξένους τουρίστες. Ιδιαίτερα την high season, οι σκηνές των free campers και τα τροχόσπιτα είναι… μόνιμα.

Διαμονή κοντά στη παραλία: Σε κάποιο από τα 24 παραδοσιακά δωμάτια του Marmari Paradise, ενός γραφικού ξενώνα με εστιατόριο και café/bar (από 80€ για ένα δίκλινο με πρωινό).

Στούπα

Η κεντρική παραλία του χωριού, βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον κεντρικό του δρόμο και έχει ψιλή χρυσή άμμο και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, καθώς υπόγεια ποτάμια που ξεκινούν από τον Ταΰγετο εκβάλλουν υποθαλάσσια ανακυκλώνοντας τα. Είναι οργανωμένη και από τις πιο τουριστικές στην Μεσσηνιακή Μάνη, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την ξεχωριστή ομορφιά της.

Διαμονή κοντά στη παραλία: Στα συμπαθητικά δωμάτια «Ελπίδα», πενήντα μέτρα από την παραλία σε χώρο 2,5 στρεμμάτων γεμάτο ελιές και κληματαριές (40€ για ένα δίκλινο χωρίς πρωινό).

Φονέα

Από τις πιο γνωστές… άγνωστες παραλίες της Μάνης, θα την βρείτε έξω από την Καρδάμυλη, με κατεύθυνση προς Αρεόπολη. Σε μία απότομη στροφή, όπου περνάτε πάνω από ένα γεφυράκι με κίτρινα κάγκελα, θα δείτε έναν ασφάλτινο και έναν χωμάτινο δρόμο να κατηφορίζουν. Μπορείτε να κατεβείτε με το αυτοκίνητο από τον ασφάλτινο δρόμο, όπου θα βρείτε και ένα χώρο παρκαρίσματος με αρκετά δέντρα. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα, με λευκά βότσαλά και έναν μεγάλο βράχο στο κέντρο της παραλίας να λειτουργεί σαν φυσικός… βατήρας για τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here