ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ

 


Η Ελλάδα είναι γεμάτη από μέρη παραδεισένια και εξωτικά που μαγεύουν όποιον τα επισκέπτεται. Ένας τέτοιος εξωτικός προορισμός είναι τo ακρωτήριο Σκύλλαιο ή Κάβο-Σκυλί ή Τσελεβίνια της Πελοποννήσου. Ο εξωτικός αυτός παράδεισος είναι κυρίως γνωστός στους ιδιοκτήτες σκαφών που επιλέγουν την περιοχή για βουτιές, καθώς δεν είναι εύκολο να προσεγγίσει κανείς το σημείο με άλλον τρόπο.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι τα καταγάλανα νερά και οι λίμνες που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από κάποιο εξωτικό όνειρο. Βέβαια, στην Ελλάδα υπάρχουν μοναδικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν αυτές της Καραϊβικής.

Κάβο Σκυλί ή Τσελεβίνια

Το Κάβο Σκυλί ή Τσελεβίνια

Ανατολικά του ακρωτηρίου βρίσκονται δύο νησίδες, Σκυλί και Σπαθί, οι οποίες συχνά αναφέρονται με το όνομα «Τσελεβίνια». Το ακρωτήριο Σκύλλαιο μαζί με το ακρωτήριο Σούνιο και το νησί Άγιος Γεώργιος Λαυρεωτικής σηματοδοτούν τα όρια του Σαρωνικού κόλπου.

Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την ονομασία αυτού του ιδιαίτερου τόπου. Λέγεται πως το όνομα Σκύλλαιο προέρχεται από τη Σκύλλη, κόρη του βασιλιά των Μεγάρων Νίσου, το πτώμα της οποίας ξεβράστηκε στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:  Η άγνωστη παραλία στην Εύβοια που είναι ίδια με μια από τις πιο όμορφες και γνωστές παραλίες της Κρήτης!

Η ονομασία Τσελεβίνια από την άλλη πλευρά φαίνεται να είναι αρβανίτικης προέλευσης και τοποθετείται χρονικά περί το 16ο αιώνα, όταν οι Αρβανίτες της περιοχής προσπαθούσαν να κρυφτούν από τους Τούρκους οι οποίοι τους καταδίωκαν. Οι Αρβανίτες χρησιμοποιούσαν την έκφραση «Τσέλιε-βένιε» (=προσέξτε έρχονται) ως ειδοποίηση, όταν εντόπιζαν Τουρκικά πλοία να προσεγγίζουν την περιοχή.

Απολαύστε το ακρωτήρι Τσελεβίνια μέσα από το μαγευτικό βίντεο:

Video Haanity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here