Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ...ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΠΑΡΡΤ, ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΥΘΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΙΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ...ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΠΑΡΡΤ, ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΥΘΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΙΑ

 


…Από την party ατμόσφαιρα και το σούσι στις βυθισμένες στο νερό ξαπλώστρες στο beach club του «Nikki Beach» μέχρι τις κρυμμένες πίσω από τα καταπράσινα κολπάκια του Αγίου Αιμιλιανού υπερπολυτελείς βίλες του διεθνούς και εγχώριου jet set…Στις Σπέτσες και την Ερμιονίδα υπάρχουν τα πάντα!!

…..Και από τα μυθικά pavillions του «Amanzoe» μέχρι τις βραβευμένες γευστικές δημιουργίες στη βεράντα του «Poseidonion», η χερσόνησος της Ερμιονίδας και οι σοφιστικέ Σπέτσες εξελίσσονται στο νέο κοσμικό προορισμό του ελληνικού καλοκαιριού με φόντο μερικά από τα ομορφότερα αρχετυπικά μεσογειακά τοπία της Πελοποννήσου.

Πολυτέλεια και δέος με αναφορές στην αρχαία Ελλάδα στο «Amanzoe».

Πολυτέλεια και δέος με αναφορές στην αρχαία Ελλάδα στο «Amanzoe».

Party all the time στην πισίνα του «Nikki Beach» στο Πόρτο Χέλι ή ατέλειωτο άραγμα στις όχθες της Ζωγεριάς στις Σπέτσες; Αυτοκινητάδες πλάι σε φουντωτές μπουκαμβίλιες, πελώριες ελιές και πολυτελείς επαύλεις στο φιδωτό δρόμο από Πόρτο Χέλι προς Ερμιόνη ή ποδηλατάδες με αύρα εποχής από το παλιό λιμάνι των Σπετσών μέχρι την Ντάπια και την Κουνουπίτσα;

Ψαρομεζέδες μπροστά στις αραγμένες τράτες της Κοιλάδας ή δημιουργικές θαλασσινές γεύσεις από τον βραβευμένο σεφ Στέφανο Κολιμάδη του «Shy Horse» που μόλις άνοιξε στις Σπέτσες; Εξαιρετική γαλλική κουζίνα στης «Marivon» στο ορεινό Ηλιόκαστρο ή δημιουργική ελληνική κουζίνα από τον επίσης βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό στο «Poseidonion Grand Hotel» των Σπετσών; Περισσότερο από ποτέ οι Σπέτσες και οι αντικρινές ακτές της Ερμιονίδας λειτουργούν πλέον αμφίδρομα, προσφέροντας ένα πλούσιο μπουκέτο εμπειριών σε compact μέγεθος.

Σπέτσες με δυνατές αφίξεις

Οι σουίτες του «Nikki Beach» είναι ο ορισμός του ζεν.

Οι σουίτες του «Nikki Beach» είναι ο ορισμός του ζεν.

Στο νησί της Μπουμπουλίνας, ο διαχρονικός κοσμοπολιτισμός συναντά τους ταρσανάδες του παλιού λιμανιού και τις πολυτελείς κατοικίες του οικισμού «Πιτυούσα», την αύρα ιστορίας, τις μυρωδιές από τα πεύκα, τις λεμονιές, το γιασεμί, τα νυχτολούλουδα και το θρούμπι που σε τυλίγουν παντού.

Τα πρωινά, φεύγεις με μηχανάκι, «γουρούνα», ποδήλατο ή λεωφορείο για τις παραλίες – από το κοντινό και κοσμοπολίτικο Καΐκι μέχρι τον Βρέλλο, τη Ζωγεριά, την Αγία Παρασκευή και τους Αγίους Αναργύρους. Οι απογευματινές βόλτες στην Ντάπια έχουν διαχρονικά τη χάρη τους, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις για ψαγμένο shopping οι οποίες όλο και αυξάνονται («Soho-Soho», «The Closet», «Magic Wrap», «Love Boutique», «Αpriati», «Ratih», «White» ).

Ο «Πάτραλης» και το «Νερό της Αγάπης» στην Κουνουπίτσα και ο «Ταρσανάς» στο Παλιό Λιμάνι στρώνουν τραπέζια στους λάτρεις του ψαριού, ενώ ένα γεύμα στο διαχρονικό «Ορλώφ» είναι πάντα καλή αφορμή για μια ευχάριστη κουβέντα με τον φιλόξενο οικοδεσπότη Χρήστο Ορλώφ. Φτάνοντας αυτήν τη φορά στις Σπέτσες βρίσκω όλο το νησί στο πόδι τόσο λόγω του Spetsathlon που προκαλεί έναν ευχάριστο χαμό όσο και ενόψει της νέας σεζόν που φέρνει άκρως ενδιαφέροντα ξεκινήματα.

Σταμάτης Μαρμαρινός, Αντώνης Βορδώνης, Μαρία Στρατή: η dream team του «Poseidonion Grand Hotel».

Σταμάτης Μαρμαρινός, Αντώνης Βορδώνης, Μαρία Στρατή: η dream team του «Poseidonion Grand Hotel».

Στο ολοκαίνουργιο «Shy Horse» στο Παλιό Λιμάνι, ο Αλέξανδρος Μασίνας και ο Στέφανος Κολιμάδης τακτοποιούν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το επίσημο opening του σπετσιώτικου παραρτήματος του επιτυχημένου κολωνακιώτικου μπιστρό ( που ειρήσθω εν παρόδω αποκτά και νέα έδρα στην Κηφισιά ). «Θέλουμε να μεταφέρουμε την εμπειρία του Κολωνακίου πλάι στη θάλασσα», μου λένε ο συνιδιοκτήτης και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ του… ντροπαλού αλόγου, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε δημιουργικές θαλασσινές γεύσεις, όπως μους λευκού ταραμά με μελάνι σουπιάς και γαύρο μαρινέ, φιλέτο σφυρίδας με κρέμα καρότου, πορτοκάλι και σάλτσα αγριομάραθου και άλλα πολλά.

Ακριβώς απέναντι, στο «Bikini», ο Γιάννης Σαμαράς μού δείχνει την cocktail list που δημιούργησε για να εγκαινιάσει τη συνεργασία του με το πολύ επιτυχημένο bar των Σπετσών και μου ετοιμάζει ένα Ipanema υπέροχο – λες και πίνεις το καλοκαίρι γουλιά γουλιά. Θέλετε κι άλλο tip; Οι «ωμές» προτάσεις του καταλόγου προέρχονται ως επί το πλείστον από την ψαριά του ιδιοκτήτη Χρήστου Φασσέα.

Επιστρέφω προς το κέντρο. Άλλη νέα άφιξη, το steak house «Agave» ( 6946066579 ) στην πλατεία του Ρολογιού, από τον ιδιοκτήτη των γνωστών μπουτίκ «White» Γιώργο Φίλτσο. Για το μενού εμπιστεύθηκε τον φίλο του και ιδιοκτήτη των «Burger Joint» Γιώργο Παπακώστα, ο οποίος μου προτείνει να δοκιμάσω την Agave Steak Salad με λαχανίδα, μπριζόλα, αβοκάντο, κράνα, φιστίκι Αιγίνης και βινεγκρέτ λεμονιού – πεντανόστιμη και healthy!

Ένα νέο cocktail bar ετοιμάζει εντωμεταξύ στην ίδια γειτονιά ο γνωστός επιχειρηματίας Γιάννης Μωράκης, μαζί με ένα ακόμα εστιατόριο στη θέση του παλιού «Oozora», εκτός από το γνώριμο club «Guzel» που παραμένει στο πόστο του ( αμφότερα στο παλιό λιμάνι ).

Αρμονία πράσινου και γαλάζιου στην παραλία του «AKS Hinitsa Bay».

Αρμονία πράσινου και γαλάζιου στην παραλία του «AKS Hinitsa Bay».

Προχωρημένη απογευματινή ώρα στο απέραντο μποστάνι του «Poseidonion Grand Hotel» πάνω από τις Σχολές των Σπετσών. Ο ήλιος δύει κάπου στο βάθος παίρνοντας μαζί του όλες τις έγνοιες της Αθήνας. Ο σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός μού φέρνει φρεσκοκομμένα παντζάρια, αγγούρια, πιπεριές και φράουλες που μοσχοβολάνε γη και μαζί με τη διευθύντρια του ξενοδοχείου Μαρία Στρατή το ρίχνουμε στα τσίπουρα. Τριγύρω ο χώρος διαμορφώνεται με ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι και ανοιχτή κουζίνα με ξυλόφουρνο και σούβλα για να φιλοξενήσει τα επιτόπια μαγειρέματα του σεφ.

Βόλτες με χρώμα στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών.

Πέρα από το επισκέψιμο πλέον μποστάνι και τα επώνυμα κοκτέιλ, φέτος στο ξενοδοχείο υπάρχει ένας ολοκαίνουργιος εκθεσιακός χώρος, σε συνεργασία με τις Artion Galleries, κοντά στο κομμωτήριο και το Asian Spa. Στην all-day brasserie «Library» ενθουσιάζομαι με τη μοντέρνα ματιά του Σταμάτη στη λεγόμενη αστική κουζίνα (εξαίρετο το ταρτάρ τόνου με φασόλια πιάζ, γλυκό-φετίχ η πάστα αμυγδάλου με γέμιση λευκής σοκολάτας ) και ανυπομονώ να επιστρέψω για τις fine dining προτάσεις του στο διπλανό «On the Verandah» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και ειδικό βραβείο Νέου Ταλαντούχου Σεφ στους φετινούς Χρυσούς Σκούφους ).

Η καρδιά του «Nikki Beach» χτυπά στην πισίνα.

Η ριβιέρα της Πελοποννήσου αποκαλύπτεται

Η Marivon του ομώνυμου εστιατορίου, αγαπημένου στεκιού των VIPs, στο ορεινό Ηλιόκαστρο με την κόρη της Ματίνα-Λώρα που πλέον τη βοηθά στην κουζίνα.

Η Marivon του ομώνυμου εστιατορίου, αγαπημένου στεκιού των VIPs, στο ορεινό Ηλιόκαστρο με την κόρη της Ματίνα-Λώρα που πλέον τη βοηθά στην κουζίνα.

Απέναντι τώρα, η Ερμιονίδα καταφέρνει να διατηρείται απροσποίητα cool, παρά τους jet setters που καταφτάνουν κάθε καλοκαίρι με πολυτελείς θαλαμηγούς, το σύνολο σχεδόν του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου που διαθέτει βίλες στην περιοχή, ακόμα και ύστερα από τα πρόσφατα ηχηρά ανοίγματα των πολυτελών ξενοδοχείων «Amanzoe» και «Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli» που της χαρίζουν διεθνή αίγλη και αναγνωρισιμότητα.

Όπου και να βρεθείς, από το Πόρτο Χέλι, το γραφικό ψαροχώρι της Κοιλάδας, το Θυνί και το Δορούφι μέχρι τη Βερβερόντα, τον Άγιο Αιμιλιανό, την Ερμιόνη και τη Θερμησία, η θάλασσα βρίσκεται πάντα δίπλα σου. Μαγευτικά νερά, παραλίες χιλιομέτρων με πολλές εισόδους ή πριβέ κολπίσκοι που ανακαλύπτεις κατά τύχη και, τριγύρω, μια φύση οργιαστική με ελαιώνες και πευκώνες. Όλα φωνάζουν θερινή ραστώνη στο μάξιμουμ. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να κάθεται δίπλα σου, το people watching δίνει και παίρνει και οι πάντες κυκλοφορούν ανενόχλητοι σε έναν προορισμό που συνδυάζει τη μεσογειακή χαλαρότητα με μιαν αύρα… Μπέβερλι Χιλς.

Εξαίρετο το ταρτάρ τόνου με φασόλια πιάζ στη βεράντα του «Poseidonion Grand Hotel».

Εξαίρετο το ταρτάρ τόνου με φασόλια πιάζ στη βεράντα του «Poseidonion Grand Hotel».

Αγνώριστο βρίσκω το «AKS Hinitsa Bay» πάνω στον υπήνεμο κόλπο της Χηνίτσας. Χάρη στο μεγαλοπρεπές face lift από το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο 3SK Στυλιανίδης, το μεγάλο κλασικό ξενοδοχείο διακοπών απέκτησε νέα όψη, με μεγάλες τζαμαρίες, ολοκαίνουργια κουφώματα και διακοσμητικό ρετούς στα δωμάτια, μοντέρνα φωτιστικά σώματα LED στις βεράντες και ένα γενικότερο φρεσκάρισμα των υποδομών του.

Τόσο το ξενοδοχείο της Χηνίτσας όσο και το αδελφό «AKS Porto Heli», στην καρδιά του κόλπου του Πόρτο Χέλι, έχουν χτίσει μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό τους και ειδικά με τις οικογένειες με μικρά παιδιά, που τα επιλέγουν για ξέγνοιαστες διακοπές πλάι στη θάλασσα, με πολυάριθμες παροχές, από τα γήπεδα και τους καταπράσινους κήπους μέχρι τη φροντίδα από παιδαγωγούς στο mini club και τα διαφορετικά εστιατόρια.

Hip shopping στην Ντάπια.

Στην άκρη του κόλπου του Πόρτο Χέλι, τώρα, το «Nikki Beach» ξεδιπλώνει την εκκεντρική, αντισυμβατική και σέξι γοητεία του αρχής γενομένης από τα πολύ μεγάλα δωμάτιά του που προσφέρουν ένα διαρκές παιχνίδισμα των αισθήσεων: καθρέφτες παντού, κρυφοί φωτισμοί επίσης παντού, από την εντυπωσιακή πλάτη-installation του κρεβατιού μέχρι τα πιο απρόσμενα σημεία, η μπανιέρα, επί της ουσίας in-yer-face στον κυρίως χώρο, ο πάγκος καλυμμένος με μαλακό δέρμα, το signature Nikki aroma να κεντρίζει την όσφρηση. Χάρη δε στο μελετημένο mood lighting και ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, τη μία νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο club με όλα τα φώτα αναμμένα και την άλλη σε μια ατμοσφαιρική chill-out area.

Καλοκαιράκι στην Ερμιόνη.

Από το πρωί μέχρι το ηλιοβασίλεμα, η καρδιά του ξενοδοχείου χτυπά στο beach club με τα αναπαυτικά δερμάτινα day beds αλλά και τις σεζλόνγκ και τα stools του μπαρ που βυθίζονται στην πισίνα, η οποία όντας ρηχή και ευπρόσδεκτα δροσερή αποτελεί περισσότερο ένα πρόσχημα για φλερτ. Στο «Nikki Café», που βρίσκεται ακριβώς από πάνω, δοκιμάζω τις νέες προτάσεις του άρτι αφιχθέντα σεφ Βασίλη Τσαντίδη.

Εντυπωσιάζομαι όχι μόνο με την ικανότητά του να παντρεύει τα ελληνικά με τα απωανατολίτικα στοιχεία αλλά και με τις φωτογενείς παρουσιάσεις των πιάτων. Δοκιμάστε, ας πούμε, το ορεκτικό Open Harumaki, το μεσογειακό φουσίλι που έρχεται σε ολόκληρο κεφάλι από τυρί Σαν Μιχάλη ή την ελληνική σαλάτα σε tramezzone βασιλικού και θα με θυμηθείτε. Κάποια από αυτά τα πιάτα θα σερβίρονται και στο άλλο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το εκπληκτικό «Pearl Rooftop Lounge Bar» όπου μεταφέρεται η δράση όταν σουρουπώνει.

Πηγή:athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here