Ορεινός παραδοσιακός οικισμός με γραφικά πετρόχτιστα αρχοντικά και σπίτια - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Ορεινός παραδοσιακός οικισμός με γραφικά πετρόχτιστα αρχοντικά και σπίτια

 


Μυρίζει χωριό! Ορεινός παραδοσιακός οικισμός με γραφικά πετρόχτιστα αρχοντικά και σπίτια, έργα των περίφημων Λαγκαδιανών, παραμένει χαμηλών τόνων χωρίς το συνωστισμό των κοσμοπολίτικων γύρω του προορισμών.

Προορισμός ειδυλλιακός, με αλπικό τοπίο κρυμμένος σε μια κοιλάδα στην καρδιά του Μαινάλου μέσα σε καρυδιές και έλατα. Μόλις την αντικρύσετε θα σας μαγέψει η γαλήνη του τοπίου και ευτυχώς για την διαμονή σας έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όλα τα βαλάντια και τις απαιτήσεις.

Αλωνίσταινα με τα λιθόκτιστα δρομάκια της που βρίσκεται μέσα σε μια μικρή κοιλάδα στο καταπράσινο δάσος του Μαινάλου και δίπλα σ’ ένα μικρό ποταμάκι, προσφέρεται για μικρές βόλτες στα ήσυχα σοκάκια του χωριού ή στα μονοπάτια στου δάσους.

Αν σας αρέσει το περπάτημα πάρτε το δρόμο από το διάσελο έως την Κοκκινόβρυση και μόλις φτάσετε θα σας ανταμείψουν τόσο η θέα όσο και τα πανέμορφα τοπία με τρεχούμενα νερά και πανύψηλα έλατα. Εξερευνήστε το δάσους του Μαινάλου με περιπάτους ή με το αυτοκίνητο. Η εμπειρία αξέχαστη και οι εικόνες παραμυθένιες. Αν βαρεθήκατε την ησυχία η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα και η Βυτίνα είναι σε απόσταση αναπνοής.

Χαρακτηριστικό του τοπίου που περιβάλλει το χωριό το παρακάτω βίντεο του Web-Greece.gr.

 

Αν διαθέτετε όχημα 4Χ4 μπορείτε να κάνετε την διαδρομή Αλωνίσταινα – Δάσος Μαινάλου – Λεβίδι, από τις πιο γνωστές εκτός ασφάλτινου δρόμου διαδρομές της Πελοποννήσου, απόστασης 50 χιλιομέτρων που το χειμώνα καλύπτεται από χιόνια.

Όσο για το φαγητό γευτείτε ανεπιφύλακτα τις τοπικές νοστιμιές όπως κόκορα κοκκινιστό με χυλοπίτες, αρνί σούβλας, κοκορέτσι, σπληνάντερο και παστό κρέας. Από τα καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων αγοράστε ελατίσιο μέλι, την γνωστή «βανίλια Μαινάλου» με το χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα, τυριά, βότανα, παραδοσιακά ζυμαρικά, λουκάνικα και κρέατα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου στην πλατεία της Αλωνίσταινας έχει γιορτή με παραδοσιακά εδέσματα και χορό, ενώ στις 26 Ιουλίου έχει το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής.

Απέχει 25 χιλιόμετρα από την Τρίπολη στην διαδρομή προς Βυτίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here