Ένα χωριό κόσμημα που μοιάζει βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Ένα χωριό κόσμημα που μοιάζει βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού

 


Η Πελοπόννησος είναι πάντα στις πρώτες επιλογές όσων θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να κάνουν μια πολυήμερη ή ολιγοήμερη απόδραση.

Και η Αρκαδία είναι ένας καλός λόγος να σκεφτείς την επόμενη φθινοπωρινή ή χειμερινή εκδρομή σου. Αυτή τη φορά θα σου προτείνουμε ένα από τα στολίδια της περιοχής.

Ένα χωριό κόσμημα που μοιάζει βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού. Τα γραφικά του σοκάκια, η αρχιτεκτονική του αλλά και η φύση στα καλύτερά της. Μιλάμε για την όχι άδικα φημισμένη Δημητσάνα. Ένα χωριό που σίγουρα θα επιστρέψεις και δεύτερη φορά καθώς μια επίσκεψη δεν αρκεί!

Η Δημητσάνα είναι ένα από τα πλέον διάσημα χωριά της Αρκαδίας το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες ταξιδιώτες κάθε χρόνο. Ωστόσο, παρά την τουριστική κίνηση, έχει καταφέρει να διατηρεί ανόθευτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και να προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία γαλήνης σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Για να φτάσεις στη Δημητσάνα, θα χρειαστεί να κάνεις μια διαδρομή λιγότερη των 2,5 ωρών από την Αθήνα πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή για να κανονίσεις ένα σαββατοκύριακο ή για ένα τριήμερο όπως αυτό της 28ης Οκτωβρίου ή της καθαράς Δευτέρας.

Στη Δημητσάνα θα βρεις πολλά καταλύματα, όπως ακριβώς τα φαντάζεσαι και για όλα τα budget. Επίσης, πολύ υψηλές είναι και οι παροχές στο φαγητό. Θα βρεις μαγαζιά με τοπικές παραδοσιακές συνταγές, καλά κρέατα και φυσιολογικές τιμές.

Τι καλύτερο να ζητήσει κανείς στη διαμονή του; Η ιστορική πρωτεύουσα της Γορτυνίας θα σε γοητεύσει σίγουρα με την αρχιτεκτονική της, απόρροια των πλούσιων οικογενειών που ζούσαν αιώνες πριν εκεί. Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Πελοποννήσου και γιατί όχι, της Ελλάδας.

Πηγή: exploringgreece.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here