ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ τοπίο στην Πελοπόννησο με έναν άγνωστο καταρράκτη - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ τοπίο στην Πελοπόννησο με έναν άγνωστο καταρράκτη

 


Ένας πανέμορφος, καλά κρυμμένος επίγειος παράδεισος βρίσκεται στην Κορινθία.

Ο λόγος για τα Αηδόνια Νεμέας, ένα παραμυθένιο τοπίο με έναν άγνωστο καταρράκτη που προκαλεί δέος.

Το χωριό ονομάζεται αλλιώς και Πλατάνα και είναι διάσημο λόγω του Μυκηναϊκού θησαυρού του (Θησαυροί των Αηδονιών) όπου βρίσκονται πάμπολλοι Μυκηναϊκοί τάφοι.

Βρίσκεται μέσα στη φύση, σε ένα μέρος που συνδυάζει το πράσινο με το υγρό στοιχείο και τον ήχο των πουλιών και των άλλων ζώων

Το ονειρεμένο τοπίο είναι ιδανικό για εξόρμηση αλλά και χαλάρωση για τους ταξιδιώτες καθώς ξεκουράζει, ενώ μπορείς να σταματήσεις και να απολαύσεις την μοναδική εικόνα που μοιάζει να έχει βγει από ταινία.

Δέντρα, φύλλα, κλαδιά, το νερό που αναβλύζει, παλιά, ερειπωμένα, πέτρινα σπίτια, όλα συνθέτουν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

Μόλις φτάσεις, πάρκαρε το αυτοκίνητό σου και ακολούθησε τα κόκκινα βέλη. Έχει πεζοπορία και δύσκολη ανάβαση για περίπου 15 λεπτά, αλλά αξίζει τον κόπο.

Μόλις αντικρίσεις τον καταρράκτη θα μαγευτείς. Μπορείς να κολυμπήσεις στα κρύα νερά του, αν είσαι αρκετά τολμηρός, ή απλώς να ξεδιψάσεις.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι καταρράκτες είναι δύο, ο πρώτος είναι μικρός ενώ ο δεύτερος, ο μεγαλύτερος, είναι δύσκολο να τον φτάσεις μιας και δεν είναι εύκολα προσβάσιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here