Νέα Κορώνη: Το άγνωστο πολεοδομικό αριστούργημα της Ελλάδας! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Νέα Κορώνη: Το άγνωστο πολεοδομικό αριστούργημα της Ελλάδας!

 


Όσο κι αν ταξιδεύεις στην Ελλάδα, συχνά είναι δύσκολο να διαπιστώσεις πόση ομορφιά ή ιδιαιτερότητες κρύβουν κάποιες περιοχές. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με μια περιοχή η οποία σίγουρα αποτελεί ένα άγνωστο σε πολλούς πολεοδομικό αριστούργημα. Ο λόγος για το χωριό Νέα Κορώνη Μεσσηνίας η οποία από ψηλά είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πολεοδομικό σχέδιο το οποίο αποπνέει αρτιότητα και ηρεμία. Μοιάζει σίγουρα με κάποιον προορισμό του εξωτερικού και όχι της Ελλάδας μιας και δεν έχουμε συνηθίσει αυτό τον ενιαίο σχεδιασμό στην οικοδόμηση.

Νέα Κορώνη: Το άγνωστο πολεοδομικό αριστούργημα της Ελλάδας!

Νέα Κορώνη - ΕλλάδαςΣτην Μεσσηνία και συγκεκριμένα αρκετά κοντά στην διάσημη Κορώνη, υπάρχει ένα πιο μικρό χωριό που ονομάζεται Νέα Κορώνη. Αυτό το χωριό, λοιπόν, έχει κάτι ξεχωριστό, και πραγματικά θα μπορούσε να λάβει βραβείο γι’ αυτό. Ο λόγος για την ξεχωριστή και εκπληκτική ρυμοτομία του. Κοιτάζοντας από ψηλά τις εικόνες, μιας και είναι δύσκολο από το έδαφος να καταλάβει κανείς, βλέπει ότι αποτελεί ένα σπάνιο πολεοδομικό αριστούργημα, ειδικά για την Ελλάδα αλλά όχι μόνο.

Νέα ΚορώνηΣτην πραγματικότητα αποτελείται από 8 δρόμους οι οποίοι τελικά συναντιούνται σε έναν κυκλικό κόμβο σχηματίζοντας στην ουσία ένα αστέρι. Μπορείς να καταλάβεις εύκολα τι εννοούμε γι’ αυτό το μικρό χωριό το οποίο φαίνεται μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Stories στο Youtube.

Και ποιος δε θα ήθελε να είναι έτσι ακριβώς η πόλη που ζει; Προς το παρόν, μπορείς να οργανώσεις εκεί μια εκδρομή σε κάποιο τριήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here