Το γραφικό χωριό της Πελοποννήσου, που κρυβόταν από τους πειρατές - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Το γραφικό χωριό της Πελοποννήσου, που κρυβόταν από τους πειρατές

 


Είναι ένας προορισμός που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και περισσότερο γνωστός στους ταξιδιώτες. Και είναι αλήθεια πως όσοι το ανακαλύπτουν, μένουν απλά εντυπωσιασμένοι από την φυσική ομορφιά που το περιβάλλει και τη γραφικότητα που το χαρακτηρίζει. Ο λόγος για το Κυπαρίσσι Λακωνίας, το κουκλίστικο χωριό που για πολλά χρόνια ζούσε στην… απομόνωση.

Με τον Πάρνωνα να υψώνεται επιβλητικά από πάνω του και την άκρη του να βρέχεται από το Μυρτώο Πέλαγος, το Κυπαρίσσι και τη δεκαετία του ’70 ήταν απομονωμένο οδικά, αφού δεν υπήρχε δίκτυο. Ο λόγος για τον οποίο χτίστηκε σε αυτό το σημείο και είναι αθέατο από την παραλία, είχε να κάνει με την προστασία από τους πειρατές, που λυμαίνονταν τις ακτές της Πελοποννήσου. Όταν πέρασε ο κίνδυνος, οι κάτοικοι προχώρησαν στη δημιουργία κι άλλων παραθαλάσσιων οικισμών, όπως της Παραλίας και της Μητρόπολης.

Το Κυπαρίσσι πήρε τη σημερινή ονομασία του, λόγω των πολλών κυπαρισσιών, που βρίσκονται στην περιοχή. Είναι κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Κύφαντα, γνωστή για τα πηγαία νερά της. Μάλιστα, ήταν ένα από τα πιο γνωστά θεραπευτήρια της αρχαιότητας και λέγεται ότι οι ασθενείς έμπαιναν σε γούρνες που ήταν λαξευμένες στο βράχο, οι οποίες γέμιζαν με ιαματικό νερό που ανάβλυζε από το βουνό. Στην περιοχή σώζονται μέχρι σήμερα σπουδαία αξιοθέατα, όπως το Ασκληπιείο στο συνοικισμό Βρύση, το Βυζαντινό Κάστρο, στην περιοχή Καστέλλι, αλλά και η αρχαία πόλη των Κυφάντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here