Η Πελοπόννησος κρύβει μια μικρή Ζαχάρα αλλά με πανέμορφο τοπίο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Η Πελοπόννησος κρύβει μια μικρή Ζαχάρα αλλά με πανέμορφο τοπίο


 Βρισκόμαστε στη νότια πλευρά του νησιού, στην Ελαφόνησο και συγκεκριμένα κοντά στην παραλία του Σίμου. Εδώ υπάρχει ένα μέρος, σπάνιο, θα λέγαμε, για τα ελληνικά δεδομένα και τη φύση που συναντάμε στη χώρα. Μια μικρή έρημος με κάτασπρη άμμο και βλάστηση που σε παραπέμπει σε περιοχές της Αφρικής. Αν περπατήσεις για να βρεθείς στην παραλία Σίμος, θα περάσεις από το σημείο αυτό και δεν γίνεται να μην… διψάσεις αλλά και να μη θαυμάσεις όσα θα δουν τα μάτια σου. Ένα ιδιαίτερο τοπίο. Θαρρείς και θα δεις… καμήλες να περπατούν μπροστά σου αναζητώντας μια όαση.

Ελαφόνησος

Το μήκος της ερήμου της Ελαφονήσου αγγίζει τα 2 χιλιόμετρα και το πλάτος τα 500 μέτρα και από ψηλά οι εικόνες είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές καθώς μπορείς να δεις πανοραμικά το ιδιαίτερο αυτό τοπίο. Το σκηνικό της ερήμου απαρτίζεται τη λευκή άμμο και τους αμμόλοφους αλλά και μερικά φυτά κέδρου, καθώς φαίνεται πως είναι τα μόνα που μπορούν να αντέξουν και να μεγαλώσουν σε αυτό το περιβάλλον. Οι ψηλοί αμμόλοφοι που θα δει κανείς στο σημείο έχουν σχηματιστεί από τους ανέμους που πνέουν αρκετά συχνά στην περιοχή και είναι ορισμένες φορές σφοδροί. Εκτός από τους αμμόλοφους που δημιουργούν που δημιουργεί ο άνεμος, επιπλέον μαζί με τα κύματα ο αέρας βοηθά στη διάβρωση των υποκείμενων πετρωμάτων.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι Haanity του Youtube…

 

Η άλλη έρημος της Πελοποννήσου

Εκτός από την έρημο στην Ελαφόνησο, υπάρχει ακόμη μια μικρή έρημος στην Πελοπόννησο, αυτή τη φορά στην περιοχή της Ηλείας. Ο λόγος για τις Θίνες Βαρθολομιού οι οποίες είναι στην πραγματικότητα ένα ξεχωριστό τοπίο το οποίο είναι καλυμμένο από άμμο. Η συγκεκριμένη έρημος της Ελλάδας, φυσικά δεν είναι ένα τοπίο που δημιουργήθηκε από τη μια μέρα στην άλλη. Πρόκειται για μια διεργασία που κράτησε πολλές χιλιάδες χρόνια συσσώρευσης άμμου από τους δυτικούς ανέμους που πνέουν συνήθως στην περιοχή. Οι εικόνες είναι και εκεί εντυπωσιακές και αποδεικνύουν πόσα διαφορετικά τοπία μπορεί να συναντήσει κανείς στην Ελλάδα!

exploringgreece.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here