ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Το περίφημο υπαίθριο παζάρι αντικών ξεκινάει  και φέτος, για το 2014, στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας για 10η χρονιά και θα διαρκέσει από 7-12 Αυγούστου. 
Το παζάρι λειτουργεί κάθε χρόνο, την ίδια περίπου περίοδο, από το 2005 και είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. 
Διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας και το Δήμο Κυπαρισσίας στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη και αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Κυπαρισσίας αφού η εμβέλειά του είναι  πανελλαδική. 
Το παζάρι αντικών έχει  στόχο την ανάγκη να αναδειχθεί και να σωθεί η Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας και να παρακινήσει την πολιτεία να εντάξει την ανάπλαση της σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. 
Ως γνωστόν η Παλιά Πόλη είναι κηρυγμένη ως διατηρητέος οικισμός και αρχαιολογικός τόπος, και η  σωτηρία της είναι επιβεβλημένη.
Για τους λάτρεις των αντικών και των παλαιών αντικειμένων και όχι μόνο στο παζάρι υπάρχουν και πωλούνται παλιά Ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού,  αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα. Μια βόλτα  στο περίτεχνο Μεγάλο Καλντερίμι με την όμορφη ατμόσφαιρα και τις καθημερινές εκπλήξεις, τις ωραίες αγορές και το πνεύμα του παζαριού αποτελεί πραγματικά μια μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη. 
Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιό εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) που σώζεται στη καρδιά του παληού εμπορικού κέντρου, το Σταυροπάζαρο. 
Λόγω της ιστορικότητας του και του  μεγέθους του  αποτελεί ιδανικό χώρο για τη διεξαγωγή το παζαριού το οποίο  για λίγες μέρες θα ξαναζήσει όπως παλιά, με διαφορετικά βεβαίως εμπορεύματα.
Στο παζάρι λειτουργούν 26 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων από την Αθήνα, την Πάτρα και  την Καλαμάτα.
Οι ώρες λειτουργίας του παζαριού  είναι από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here