Εντείνονται οι διεργασίες για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Εντείνονται οι διεργασίες για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εντείνονται οι διεργασίες για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη φέρεται να συγκλίνουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ως την προσφορότερη επιλογή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς έχει πλέον ως «σταθερά» στον πολιτικό του σχεδιασμό την πρόταση προς τον κ. Κουβέλη και μένει σταδιακά να οικοδομηθούν τα βήματα ώστε αυτή να είναι δυνατόν να έχει θετική ανταπόκριση. 
Τα βήματα δεν είναι άλλα από την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο, τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους και την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση των φοροελαφρύνσεων και της ανάπτυξης, τα οποία ο πρωθυπουργός εκφράζει βεβαιότητα ότι θα επιτευχθούν στην επερχόμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. 
Όπως αναφέρεται, εάν η Αθήνα διασφαλίσει αυτήν τη μεγάλη στροφή οριστικής εξόδου από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, ο κ. Κουβέλης δεν θα έχει λόγους να αρνηθεί την πρόταση να κατευθυνθεί στο ύπατο αξίωμα.
Η πλειοψηφία των 180 βουλευτών
Στο μεταξύ, όπως σημειώνει Το Βήμα της Κυριακής, στο παρασκήνιο έχει ξεκινήσει η επιχείρησης προσέγγισης βουλευτών που θα μπορούσαν να συνταχθούν με την κυβέρνηση στην εκλογή Προέδρου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ρόλο διαδραματίζουν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Αδωνις Γεωργιάδης και ο Κώστας Μαρκόπουλος που κάνουν διερευνητικές επαφές.
Κινήσεις γίνονται και από το ΠΑΣΟΚ, με τον Χρήστο Πρωτόπαπα να έχει σημαίνοντα ρόλο στην προσέγγιση ανεξάρτητων βουλευτών από το χώρο της Κεντροαριστεράς.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς επιμένει ότι εύκολα ή δύσκολα θα εξασφαλιστεί η προεδρική πλειοψηφία των «180» και από το Μαξίμου τονίζουν ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει πριν από το Φεβρουάριο του 2015. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here