Αρχαία Αμφίπολη - Δύο τοίχοι χωρίζουν τους αρχαιολόγους από το μνημείο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Αρχαία Αμφίπολη - Δύο τοίχοι χωρίζουν τους αρχαιολόγους από το μνημείο


Σε απόσταση αναπνοής από τα κρυμμένα μυστικά του μακεδονικού τάφου που ανασκάπτεται στον λόφο Καστά της Αμφίπολης βρίσκονται οι αρχαιολόγοι. Οι εργασίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ ο χρόνος για τη διάνοιξη των δύο τοίχων και την είσοδο στον τάφο μετρά αντίστροφα.


Ο καθαρισμός της εισόδου, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των μηχανικών, θα πάρει τουλάχιστον 15 με 20 ήμερες αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον ακριβή χρόνο γιατί μπορεί να υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης λόγο του βάρους των 3 τόνων που ζυγίζουν οι δύο Σφίγγες.
Με ειδικά σκέπαστρα καλύφθηκε η είσοδος της ταφικής περιβόλου στον λόφο Καστά, προστατεύοντας τις Σφίγγες αλλά και τους αρχαιολόγους από την υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και τα περίεργα βλέμματα επισκεπτών, που ακόμη και με ειδικούς τηλεσκοπικούς φακούς προσπαθούν να δουν τα σπάνια ευρήματα.



Οι αρχαιολόγοι, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, συνεχίζουν να εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς και προχωρούν εκατοστό εκατοστό, απομακρύνοντας επιμελώς τους χωμάτινους όγκους που περιβάλλουν τα ευρήματα τους. Στη Μεσολακιά συρρέουν ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες - κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα - που θέλουν να πλησιάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο της ανασκαφής. Ωστόσο, γύρω από την ανασκαφή υπάρχει αστυνομική δύναμη - η οποία έχει, μάλιστα, ενισχυθεί - που ανακόπτει αυτόν τον παρορμητισμό τους. ​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here