Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ…! ! ! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ…! ! !


Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ…! ! !

Του Αθανασόπουλου Περικλή

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΕΡΤ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Ο ΟΤΕ
Ουρές χθες και σήμερα στα ηλεκτρονικά καταστήματα για την προμήθεια αποκωδικοποιητών ώστε να μπορέσουν να έχουν εικόνα από την τηλεόραση οι Έλληνες πολίτες. Από τα μεσάνυχτα της πέμπτης δόθηκε η εντολή να διακοπή η μετάδοση αναλογικού τηλεοπτικού σήματος από το Εθνικό δίκτυο της τέως ΕΡΤ και με το ξημέρωμα της πέμπτης περίπου 3.000.000 έλληνες δεν μπορούσαν να δουν κανένα τηλεοπτικό κανάλι.
Περίπου τόσα νοικοκυριά είναι αυτά που δεν είχαν προμηθευτεί αποκωδικοποιητή την προηγούμενη περίοδο και για οικονομικούς λόγους δεν έχουν σύμβαση με τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κέντρα όπως η NOVA κλπ.
Αν υποθέσουμε ότι σε κάθε σπίτι υπάρχουν τουλάχιστον δυο τηλεοπτικοί δέκτες, το κόστος για την απόκτηση του σχετικού αποκωδικοποιητή κυμαίνεται από 25-50 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό το ποσό που θα εισπραχθεί αυτές τις ημέρες από τους «επιτήδειους» ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ύψος (3.000.000 Χ2Χ35=210.000.000) εκατ. Ευρώ.
Να ληφθεί υπ, όψιν ότι η συνολική δαπάνη για την υποδομή στην τηλεοπτική κάλυψη των Ελλήνων πολιτών, από την εποχή που παρέχονται υπηρεσίες ιδιωτικές και ψηφιακές ανέρχεται στο ποσό :
1. Από συνδρομητικά κανάλια περίπου 100.000.0000
2. Από προμήθειες αποκωδικοποιητών περίπου 500.000.000 ευρώ
Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι δύο:
1. Αν το δίκτυο της πρώην ΕΡΤ εξέπεμπε αποκωδικοποιημένο σήμα, θα ήταν απαραίτητη η διαδικασία της προμήθειας μηχανήματος από τους Έλληνες πολίτες;
2. Γιατί δεν εφαρμόζεται και στη χώρα μας η καλωδιακή τηλεόραση μέσω ΟΤΕ, όπως έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 και υπήρχε πρόσβαση σε όλα τα κανάλια του πλανήτη;
Συμπέρασμα: Αργά και σταθερά προωθήθηκε η «ιδιωτικοποίηση» και οι «επενδυτές» απομυζούν τον Ελληνα πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here