ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

 

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ της εταιρείας συμφερόντων του επιχειρηματία Παππά για τη δημιουργία συστοιχίας 47 κατοικιών με υπόγεια και πισίνες στη λωρίδα της Ελαίας ματαιώνονται οριστικά, αφού το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Κυπαρισσιακού Κόλπου, βάζει αυστηρούς περιβαλλοντικούς περιορισμούς.


Παρ’ ότι επισήμως δεν έγινε κάτι γνωστό για την ουσία των διατάξεων του υπό έκδοση Π.Δ., σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες μας για την περιοχή της Ελαίας, που βρίσκεται στον πυρήνα του Οικολογικού Δικτύου Natura, δεν υπάρχουν μεν αποκλεισμοί δράσεων, ωστόσο μπαίνουν αυστηροί περιορισμοί, σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται η δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ για το οικιστικό θα ισχύει κατάτμηση 10 στρεμμάτων και το ύψος των κατοικιών δεν θα ξεπερνά τα 4,5 μέτρα. Οι αποστάσεις πρέπει να είναι 10 μέτρα από τις τελευταίες αμμοθίνες και 7 μέτρα από το δάσος. Οι όποιες τελικά οικιστικές δράσεις ισχύσουν θα υπόκεινται σε αυστηρή τήρηση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων. Πάντως για την έκταση Παππά παραμένουν οι εκκρεμότητες των δρόμων, καθ’ όσον δεν υπάρχει κοινοτική οδός στην περιοχή, ενώ οι «πέντε δρόμοι Παππά» για να ισχύουν οι κατατμήσεις κατασκευάστηκαν χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση είναι αυθαίρετοι και παράνομοι και γι’ αυτό έχουν επιβληθεί πρόστιμα αυθαιρέτου και μη ύπαρξης περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων. Παράλληλα ο δρόμος Ελαία-Αηγιαννάκης είναι δασικός δρόμος. Ως εκ τούτου τα σχέδια οικοπεδοποίησης και τσιμεντοποίησης στη… λωρίδα της Ελαίας δεν μπορεί έχουν καμία τύχη!
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ
Για τη χθεσινή συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου από το γραφείο της Γενικής Γραμματέως  Νάντιας Γιαννακοπούλου:
«Εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης που πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών «GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο-Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι-Κυπαρισσία)»,οργανώθηκε χθες με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως ΥΠΕΚΑ Νάντιας Γιαννακοπούλου συνάντηση ενημέρωσης στο Υπουργείο ΠΕΚΑ με βουλευτές και δημάρχους της Μεσσηνίας και της Ηλείας.
Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν: ο ειδικός γραμματέας Υδάτων ΥΠΕΚΑ Κων. Τριάντης, η διευθύντρια Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού ΥΠΕΚΑ Ρεβ. Μπατμάνογλου, η βουλευτής ΝΔ Ηλείας και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Διον. Αυγερινοπούλου, ο βουλευτής ΝΔ Ηλείας Γεώργιος Κοντογιάννης, συνεργάτες της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, συνεργάτες του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας  Παναγιώτης Κατσίβελας, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάννης Φιλντίσης, ο δήμαρχος Κρεστένων-Ανδρίτσαινας Διονύσης Μπαλιούκος, ο επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος, καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πύργου.
Αντίστοιχη συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε προχθές με τον δήμαρχο Ζαχάρως  Πανταζή Χρονόπουλο.
Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση επί των αρχών και αξόνων που περιλαμβάνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Κυπαρισσιακού Κόλπου, το οποίο θα βγει σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ, και αναπτύχθηκε εκτενής διάλογος για τα θέματα που αφορούν στις συγκεκριμένες περιοχές».
Η ΕΚΘΕΣΗ-
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ… ΛΩΡΙΔΑ
ΤΗΣ ΕΛΑΙΑΣ
Λόγω πληθώρας ειδησεογραφίας, η συνέχεια της έκθεσης-καταπέλτη του Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου για την Ελαία αναβάλλεται για το φύλλο της Δευτέρας.
Πρόκειται για τα δύο τελευταία τμήματα της έκθεσης, ίσως και τα πιο σημαντικά, με τα συμπεράσματα από τον ενδελεχή έλεγχο των 4 επιθεωρητών του Μικτού Κλιμακίου, καθώς και τις προτάσεις για την προώθηση του σχεδιασμού των προστατευομένων περιοχών, αφού η Ελαία βρίσκεται στον πυρήνα του Οικολογικού Δικτύου Natura 2000. Μάλιστα λόγω της ανυπαρξίας θεσμικού πλαισίου για την προστασία της, η Ελλάδα έχει παραπεμφθεί από την Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και απειλείται με μεγάλα πρόστιμα. Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται τον επόμενο μήνα να εκδοθεί το πολυαναμενόμενο Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Κυπαρισσιακού Κόλπου.
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here