Ρωσικό «κανόνι» κλυδωνίζει τον ελληνικό τουρισμό - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ρωσικό «κανόνι» κλυδωνίζει τον ελληνικό τουρισμό

«Κανόνι» βάρεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το tourismlobby, μεγάλο τουριστικό πρακτορείο της Ρωσίας το οποίο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα προκαλώντας κλυδωνισμούς στην τουριστική αγορά της χώρας μας.
Όπως γράφει το tourismlobby:
Δυστυχώς, οι πληροφορίες που υπήρχαν καιρό τώρα και πολύ έντονες από χθες το βράδυ, ότι κάτι δεν πάει καλά με μεγάλο – και “πολυδιαφημισμένο”, τελευταία στη χώρα μας, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους – tour operator της ρωσικής αγοράς, επιβεβαιώθηκαν. Μόλις πριν από λίγο, έγινε και επισήμως γνωστό ότι ο Labirint αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του και ουσιαστικά…
…πτωχεύει, προκαλώντας ισχυρούς κλυδωνισμούς και στη ρωσική αγορά αλλά πολύ περισσότερο σε προορισμούς όπου διακινούσε μεγάλους αριθμούς πελατών, όπως η Ελλάδα.
Πολύ καιρό τώρα υπήρχαν ενδείξεις ότι η κατάσταση φέτος θα είχε δυσάρεστη εξέλιξη και πως υπήρχαν πολλοί κίνδυνοι.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως αναφέραμε τη Δευτέρα, άρχισαν να κτυπούν πιο έντονα οι κώδωνες κινδύνου και ειδικά το Γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα, βρισκόταν διαρκώς σε “ανοικτή γραμμή” με τον Rostourism, παρακολουθώντας στενότατα την κατάσταση και ενημερώνοντας την Αθήνα.
Τις τελευταίες μέρες πήρε μεγάλες διαστάσεις η υπόθεση του Ideal και των χρεών του προς την θυγατρική της Aerflot, Orenair και από εκεί φάνηκε η σοβαρότητα της κατάστασης, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των εμπλεκόμενων πλευρών να βρεθεί κάποια λύση. Επισημαίνουμε ξανά ότι ο Ideal κατείχε το 99% της ιδιοκτησίας του Labirint.
Είναι αδιευκρίνιστο αυτήν τη στιγμή, τι… “ερείπια” αφήνει πίσω του ο Labirint στην ελληνική τουριστική αγορά, από πλευράς οφειλών και το κυριότερο, από πλευράς αριθμού τουριστών που θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους τις επόμενες μέρες.
Σε όλες τις ανακοινώσεις αναφέρεται ρητά ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα επαναπατρισμού όσων βρίσκονται στο εξωτερικό.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι αυτήν την περίοδο υπάρχουν περίπου 25.000 πελάτες του σε διάφορους προορισμούς συνολικά, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό Ρώσων πελατών tour operator που βρίσκονται εκτός χώρας ενώ πτωχεύει ο tour operator που τους διακινούσε. Όσον αφορά όσους είχαν κλείσει πακέτα για να ταξιδέψουν τους επόμενους μήνες, αυτοί ξεπερνούν τις 200.000.

Ο Labirint, μέσω του πρακτορείου Le Grand, συνεργαζόταν με πλειάδα ελληνικών ξενοδοχείων, κυρίως σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Χαλκιδική και διατηρούσε σημαντική σχέση συνεργασίας με ορισμένους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους. Είχε επίσης συνεργασία με την Aegean.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή  ειδικά για τη χώρα μας, έχουν ανακοινωθεί ακυρώσεις 12 πτήσεων προς Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Κω, Ζάκυνθο και Σαντορίνη (και μία προς Ζάκυνθο που θα γίνει τελικά αφού καταβλήθηκε το απαιτούμενο ποσό)
Οι πτήσεις αυτές είναι:
Σάββατο 2 Αυγούστου
6931 Domodedovo Corfu
6413 Ekaterinburg Corfu
6957 Ufa Heraklion
6913 Domodedovo Santorini
6991 Domodedovo Zakynthos
6585 Astrakhan Heraklion
Κυριακή 3 Αυγούστου
6991 Domodedovo Zakynthos (Η πτήση τελικά θα πραγματοποιηθεί)
6583 Domodedovo Kos
6591 Perm Kos
6941 Domodedovo Rhodes
6597 Chelyabinsk Heraklion
6935 Sheremetyevo Heraklion
Δευτέρα 4 Αυγούστου
6967 Volgograd Heraklion
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ρωσίας, προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσουν και περίπου 20.000 Ρώσοι πελάτες του Ideal που βρίσκονται σε διακοπές αυτήν τη στιγμή και που ετοιμάζονται να επιστρέψουν τις επόμενες μέρες. Αν το κόστος των πτήσεων δεν καλυφθεί, τότε οι πελάτες αυτοί κινδυνεύουν να ξεμείνουν στα… αεροδρόμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here