Θα «Τσιπάρουν» τους μαθητές με πρόσχημα την προώθηση καλής συμπεριφοράς! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Θα «Τσιπάρουν» τους μαθητές με πρόσχημα την προώθηση καλής συμπεριφοράς!


Θα «Τσιπάρουν» τους μαθητές με πρόσχημα την προώθηση καλής συμπεριφοράς!

Ο «Μεγάλος Αδελφός» στον καρπό μαθητών σύμφωνα με εφαρμογή σχολείου στη Νέα Ζηλανδία!

Σε μια κίνηση που παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας αποφάσισε να προβεί σχολείο στη Νέα Ζηλανδία, αποφασίζοντας να «τσιπάρει» τους μαθητές με απώτερο σκοπό την προώθηση καλής συμπεριφοράς. Το σχολείο που βρίσκεται στο Canterbury της Νέας Ζηλανδίας σκοπεύει να εφαρμόσει το μέτρο που ζητά από τους μαθητές να φορούν βραχιόλι με μικροτσίπ, ώστε το συμβούλιο του σχολείου να μπορεί να επιτηρεί την συμπεριφορά τους και να αποτρέπεται με αυτό τον τρόπο η εκδήλωση ακραίων συμπεριφορών.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου αντέδρασε στην εφαρμογή του μέτρου, ενώ πολλοί γονείς δήλωσαν ότι δεν είχαν καν ενημερωθεί από την διοίκηση για την εφαρμογή του, κάτι που έγινε αρκετά αργότερα όταν το θέμα έλαβε διαστάσεις στα τοπικά μέσα. Το μέτρο προβλέπει μεταξύ άλλων την χρησιμοποίηση του μικροτσίπ για την επιβράβευση των μαθητών με ένα απλό σκανάρισμα από μέρους των καθηγητών τους, το οποίο θα προσθέτει αυτόματα πόντους καλής διαγωγής στον ηλεκτρονικό φάκελο των μαθητών.
Οι αντιδράσεις των γονέων όμως δεν σταματούν, κάνοντας λόγο για τακτικές που εφαρμόζονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα, ενώ ο Υπουργός Παιδείας της χώρας ανέφερε ότι είναι δικαίωμα του κάθε σχολείου ο τρόπος με τον οποίο θα ενθαρρύνει την καλή διαγωγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here