''ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

''ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...

Στα πλαίσια της εκδήλωσης του Levy Institute ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος, Πίτερ Μπόφινγκερ, μιλώντας...
προς το newmoney.gr, σημείωσε ότι συνδυασμός διαρθρωτικών αλλαγών και δημοσίων επενδύσεων πρέπει να είναι ο άξονας για το σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.


Τόνισε δε ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει πολύ σκληρές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια κι ότι θα πρέπει να προσδιοριστούν επακριβώς ποιες είναι οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που θα πρέπει να προχωρήσουν από εδώ και στο εξής.

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανέφερε κατά την ομιλία που έδωσε ότι άργησε να προσαρμοστεί στις ανάγκες που δημιούργησε η κρίση στην Ευρωζώνη και καθυστέρησε να προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων. Η ολιγωρία του 2011 όπου ακόμα και τότε υπήρξε άνοδος επιτοκίων επικρίνεται τώρα, πρόσθεσε.

Παράλληλα, σε ερωτήσεις που του έγιναν, απάντησε ότι η Γερμανία δεν προτίθεται να αλλάξει τη στάση της και την πολιτική της στις κατευθύνσεις που έχει επιλέξει εφόσον μάλιστα ο έστω και περιορισμένος ρυθμός ανάκαμψης στην Ευρωζώνη ενισχυθεί.

Η Έλγκα Μπαρτς, επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley, ανέφερε ότι η Ευρωζώνη θα ενισχύσει σταδιακά από τρίμηνο σε τρίμηνο τον ρυθμό ανάπτυξης με αποτέλεσμα να φτάσει ένα μέσο επίπεδο της τάξης του 1,5% τη διετία 2014-2016.

Η επικεφαλής οικονομολόγος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας δίνει πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην παρέμβαση Ντράγκι και πιστεύει ότι η ΕΚΤ θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη.

Και οι δύο ομιλητές εκτιμούν ότι θα προχωρήσουν οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here