Ναι είμαι συνομωσιολόγος και ΝΑΙ σκοπός τους είναι η δήμευση της περιουσίας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ναι είμαι συνομωσιολόγος και ΝΑΙ σκοπός τους είναι η δήμευση της περιουσίας


Ναι είμαι συνομωσιολόγος και ΝΑΙ σκοπός τους είναι η δήμευση της περιουσίας
Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
για το Πολεμικό Ημερολόγιο
Όταν τα τελευταία χρόνια σας γράφουμε ότι "κάνει κρά η στάσης τους και τελικός τους σκοπός είναι η δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων", μας κατηγορήσατε ακόμα και για προδοσία.

Μωρέ κιότες εμείς προδότες ή αυτοί που με τις κατεπείγουσες διατάξεις που εισήγαγαν για ψήφιση από εδώ και πέρα οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με τις εμπορικές τιμές και όχι με τις αντικειμενικές.
Θέλετε να δείτε τι πάει να πει αυτό :
Στα Άνω Λιόσια η αντικειμενική είναι 600€/τμ. Η εμπορική από 50€-150€
Στο Μενίδι η αντικειμενική 1200-2000€/τμ, Η εμπορική με το ζόρι 600€-1200€.
Τι σημαίνει αυτό;
Εάν έχεις πάρει δάνειο ας πούμε 200.000€ για σπίτι 100τμ και χρωστάς 150.000€ και έχεις αδυναμία πληρωμών, τότε το σπιτάκι σου που θα το πληρώσεις τελικά 300.000€ θα βγει στο σφυρί για.... κρατηθείτε 80.000, ναι καλά διαβάσατε για ογδόντα χιλιάδες ευρώ και αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Και για να μην ξεχνιόμαστε.. το υπόλοιπο 70.000 μέχρι τα 150 που χρωστάς θα συνεχίσεις να τα χρωστάς!!!
Και κάτι ακόμα, γιατί το ακούω από πολλούς και πολύ φοβάμαι ότι ή είναι άσχετοι ή είναι βαλτοί.
Οι τράπεζες φυσικά και θέλουν τα ακίνητα. Η θεωρία "τι να τα κάνει η τράπεζα" είναι ο μεγαλύτερος μύθος όλων των εποχών. Γιατί πολύ απλά κάποτε η κρίση θα τελειώσει. Σε 5-10 άντε 15 χρόνια και τότε το πρώτο που θα πάρει τα πάνω του και μάλιστα πολύ τα πάνω του θα είναι η ιδιοκτησία. Τι λοιπόν εμποδίζει την τράπεζα, που ούτως ή άλλως δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους, να έχει και 15-20.000 ακίνητα, που όταν έρθει η ώρα θα τα μοσχοπουλήσει για το 5πλάσιο, ίσως και παραπάνω από αυτό που το πήρε.
Και για όσους ξέρουν από ιστορία να θυμίσω ότι το 1988 έγινε κάτι ανάλογο. Η ιδιοκτησία έζησε την πτώση και τους πλειστηριασμούς και οι τιμές ήταν στον πάτο. Μόλις 8 χρόνια μετά ο Σημίτης άνοιξε τα ταμεία και η τιμή της ιδιοκτησίας μέσα σε 6 μήνες είχε 15πλασιασθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here