Συναντήσεις Θ. Πετράκου για πολιτιστικά θέματα της Μεσσηνίας με Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Συναντήσεις Θ. Πετράκου για πολιτιστικά θέματα της Μεσσηνίας με Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας

petrakos24Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος είχε σειρά επαφών για πολιτιστικά θέματα που αφορούν την Μεσσηνία. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και συζήτησε μαζί της:
Την ανάγκη να συνδράμει το Υπουργείο το ανασκαφικό έργο που γίνεται στην Αρχαία Θουρία και να λάβει άμεσα μέτρα, ώστε να προστατευτεί η Αρχαία Θουρία από πιθανή κατολίσθηση. Τόνισε ότι πρέπει να γίνει άμεσα η άρση της επικινδυνότητας των πρανών.
Η κ. Μενδώνη δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα αποσταλεί Μηχανικός του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να αποφασιστεί το είδος της άμεσης επέμβασης που πρέπει να γίνει.
Σε ότι έχει να κάνει με την βοήθεια του Υπουργείου για το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία, συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεσα νέα συνάντηση, παρουσία και της υπεύθυνης Αρχαιολόγου κ. Ξένης Αραπογιάννη.
Τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να επιταχυνθούν οι αδειοδοτήσεις για το έργο προστασίας του κάστρου της Κορώνης,  ώστε να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες επιτέλους οι εργασίες αποκατάστασης και προστασίας.
Για το ίδιο θέμα ο κ. Πετράκος συναντήθηκε με τον Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Αβράαμ Γούναρη και επικοινώνησε με τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γιώργο Διδασκάλου.
Και οι τρείς αρμόδιοι Κυβερνητικοί παράγοντες δεσμεύτηκαν ότι τις επόμενες μέρες θα έχουν τελειώσει όλες οι τυπικές διαδικασίες και αδειοδοτήσεις, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here