ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

skoupidia12Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου Κώστας Ζαχαριάς, Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Κοδέλας στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για την σύμβαση διαχείρισης απορριμμάτων και αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον υπουργό  Περιβάλλοντος να ακυρώσει το καταστροφικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων που σχεδιάζει να εκτελέσει με ΣΔΙΤ η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου.
Ακολουθεί, η πλήρης ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:
Θέμα : Σύμβαση διαχείρισης απορριμμάτων και αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου
Είναι γνωστή η ριζική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο προωθούμενο με σύμβαση ΣΔΙΤ σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην εφαρμογή του οποίου δυστυχώς επιμένουν τo Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχουμε τονίσει και επιμένουμε ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και θα επιβαρύνει οικονομικά τους κατοίκους της Πελοποννήσου μέσω σημαντικής αύξησης των δημοτικών τελών. Επιπλέον, το προωθούμενο σχέδιο, δεν είναι συμβατό με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφού η προκήρυξη με την οποία έγινε η ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου περιλαμβάνει ως όρο και “την εγγυημένη ποσότητα” αποβλήτων.
To Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής από 1ης Απριλίου 2014 ενημέρωσε τους Περιφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) όλης της χώρας για την ανάγκη επικαιροποίησης των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) ενόψει Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Οκτώβριο 2014. Τα ΠΕΣΔΑ πρέπει να είναι σύμφωνα με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ και τα εγκεκριμένα κείμενα του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Απόβλητα και του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Πρόληψης και Διαχείρισης Αποβλήτων.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπέγραψε σύμβαση για σύνταξη έκθεσης με τίτλο “Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου για ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων και προστασία των φυσικών πόρων, εν όψει της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020″ στις 23 Μαΐου 2014 με ανάδοχο την εταιρεία “Ι. ΦΡΑΝΤΖΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Π.Ε.”. Η διάρκεια της σύμβασης οριζόταν σε 63 ημέρες. Το χρονοδιάγραμμα παρατάθηκε από την Περιφέρεια που όρισε ότι η τελική έκθεση της μελέτης θα παραδοθεί σε 103 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή την 3η Σεπτεμβρίου 2014.
Μέχρι και σήμερα, η έκθεση δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Ο συνδυασμός «Πελοπόννησος Πρώτα» ζήτησε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης με επερώτηση που κατέθεσε την 29η Σεπτεμβρίου 2014 και συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 20ης Οκτωβρίου 2014, χωρίς αποτέλεσμα. Δεν δημοσιοποιήθηκε ούτε καν η 1η ενδιάμεση έκθεση που έχει παραληφθεί (ΑΔΑ 76Κ7Λ1-ΗΠ0).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here