National Geographic: Η Αμφίπολη είναι το ελληνικό... Game of Thrones! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

National Geographic: Η Αμφίπολη είναι το ελληνικό... Game of Thrones!

National Geographic: Η Αμφίπολη είναι το ελληνικό... Game of Thrones!

Ίντριγκες, συνομωσίες και πάθη που παραπέμπουν σε ένα ελληνικό «Game of Thrones» κρύβει ο γρίφος της Αμφίπολης, σύμφωνα με το National Geographic που αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ στην ανασκαφή της Αμφίπολης.

Οπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ στον ιστότοπο του National Geographic, μολονότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Μέγας Αλέξανδρος τάφηκε στην Αίγυπτο, δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του. Κατά συνέπεια, η ανασκαφή στον τύμβο Καστά ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της οικογένειάς του.
«Μία δυναστεία», όπως τονίζει το National Geographic, «που ήταν βουτηγμένη στην ίντριγκα, τη συνωμοσία, την αιματοχυσία, όπως οι Λάνιστερ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Game of Thrones"».
Μάλιστα, για να κατανοήσει ο αναγνώστης καλύτερα την ίντριγκα, το περιοδικό κάνει αναδρομή στο μακρινό παρελθόν, μιλώντας για τη ζωή του βασιλιά των Μακεδόνων, αλλά και του πατέρα του Φιλίππου Β'. 
Για τον τελευταίο, δε, μιλά και ο συγγραφέας Ίαν Γουόρθινγκτον, ο οποίος έχει μελετήσει την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και έχει γράψει το βιβλίο «By the Spear: Philip II, Alexander the Great, and the Rise and Fall of the Macedonian Empire».
 
Όπως δηλώνει ο Γουόρθινγκτον, «ο Φίλιππος Β' ήταν ένας παραδοσιακός πολέμαρχος. Πάντα βρισκόταν στην καρδιά της μάχης».
 
Ανάλογη αγάπη στη μάχη έδειχνε και ο Μ. Αλέξανδρος, ο οποίος, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ακόμα και πριν από τον θάνατό του βρισκόταν ανατολικά, σχεδιάζοντας να κατακτήσει την Αραβία.
Με τον θάνατό του, καθώς πέθανε υπό περίεργες συνθήκες, οι συγγενείς του ξεκίνησαν αγώνα για τη διαδοχή, ωστόσο τελικά η αυτοκρατορία του χωρίστηκε και στο τέλος εξαφανίστηκε.
Όπως αναφέρει ο Φίλιπ Φρίμαν, καθηγητής Κλασικής Ιστορίας στο Κολέγιο Λούθερ της Ντεκόρα στην Αιόβα: «Είναι πολύ σπάνιο για έναν βασιλιά ή κυβερνήτη να καταλήγει να πεθάνει μόνος του».
Την ίδια ώρα, πολλοί αρχαιολόγοι είναι πεπεισμένοι, σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, ότι ο Αλέξανδρος βρίσκεται θαμμένος κάπου στην Αίγυπτο, πιθανώς «στην πόλη που φέρει το όνομά του, την Αλεξάνδρεια», αναφέρει το National Geographic. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που αναζητούν τους τάφους της Ολυμπιάδας, της Ρωξάνης, του Ηφαιστίωνα και συγγενών του Μ. Αλέξανδρου.
Επομένως, οι ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης ενδέχεται να δώσουν τη λύση στο μυστήριο πίσω από τα ερωτήματα που κυριαρχούν στο μυαλό των ερευνητών, καθώς είναι πιθανό στον τύμβο Καστά να βρίσκεται θαμμένος κάποιος από τους συγγενείς του βασιλιά των Μακεδόνων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here