ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ 14 ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ 14 ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport - Slentel πρέπει να υλοποιήσει άμεσα η νέα κυβέρνηση. Η συμφωνία, που έχει πάρει το... 
«πράσινο φως» από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπεται και από το νέο μνημόνιο, αναθέτει και τις δύο ομάδες αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport - Slentel έναντι εφάπαξ τιμήματος 1,23 εκατ. ευρώ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στις 10 Οκτωβρίου λήγει η ισχύς της εγγυητικής επιστολής ύψους 30 εκατ. ευρώ που έχει καταθέσει η Fraport στο ΤΑΙΠΕΔ και η οποία ανανεώθηκε τον Απρίλιο. Οι περίπου 15 ημέρες που απομένουν μέχρι τη λήξη ισχύος της εγγυητικής επιστολής δεν είναι αρκετό διάστημα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, διαφοροποιώντας και τα αρχικά σχέδια της Fraport να έχει αναλάβει τη διαχείριση των αεροδρομίων πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου του 2016. Στελέχη της τουριστικής αγοράς θεωρούν την υλοποίηση της σχετικής συμφωνίας ως μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού της χώρας μας καθώς τα περισσότερα αεροδρόμια έχουν αρχίσει να ξεπερνούν τη δυναμική τους και απαιτούνται άμεσα επενδύσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν από την ΥΠΑ.
Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου και Καβάλας και η δεύτερη ομάδα τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου. Οι αρχικοί όροι της συμφωνίας προβλέπουν:
Η παραχώρηση στην κοινοπραξία Fraport - Sientel θα γίνει για σαράντα χρόνια έναντι εφάπαξ τιμήματος 1,234 δισ. ευρώ και για τις δύο ομάδες αεροδρομίων, όπου είχε αναδειχθεί μειοδότης.
Για το σύνολο της περιόδου παραχώρησης υπολογίζεται πως το Δημόσιο θα έχει συνολικά έσοδα περίπου 10 δισ. ευρώ, καθώς η συμφωνία περιλαμβάνει και ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα για τις δύο ομάδες αεροδρομίων 22,9 εκατ. ευρώ.
Οι επενδύσεις, που αναμένεται να υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα τεσσάρων ετών, ανέρχονται σε 330 εκατ. ευρώ, ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης θα ανέλθουν σε 1,4 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here