ΣΟΚ : 28 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟ 2015... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΟΚ : 28 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟ 2015...

...ΚΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ...
Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν αποχαιρετήσουμε το 2015 κι όμως ήδη η Κρήτη ...
μετρά 28 ανθρώπους που αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής τους.


Οι αιτίες που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στο να μετατραπούν μέσα σε μία στιγμή αυτόχειρες ήταν τα χρέη και οι οικονομικές δυσκολίες ενώ υπήρξαν και αρκετές περιπτώσεις με προσωπικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Οι αυτοκτονίες σε… αριθμούς
28 άνθρωποι αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ζωή τους σε όλη την Κρήτη από τον Ιανουάριο έως και τις 26 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα οι περισσότερες έγιναν τον μήνα που διανύουμε – 5 σε αριθμό.

Από τους 28 ανθρώπους οι 26 είναι άνδρες και οι δύο γυναίκες. Οι περισσότεροι – 14 για την ακρίβεια – ήταν ηλικίας από 51 έως 90 χρόνων ενώ δέκα άτομα ήταν από 31 έως 50 χρόνων, δύο από 19 έως 30 χρόνων ενώ μέσα στο 2015 αυτοκτόνησε κι ένας 17χρονος.

Από τις 28 αυτοκτονίες που σημειώθηκαν οι 14 έγιναν στο νομό Ηρακλείου, οι 6 στο νομό Χανίων, οι 5 στο νομό Λασιθίου και οι υπόλοιπες 3 στο νομό Λασιθίου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής τους του έκαναν με ένα κομμάτι σκοινί ή με ένα όπλο. Πιο συγκεκριμένα 11 άνθρωποι επέλεξαν τον απαγχονισμό και 10 αυτοπυροβολήθηκαν. Τρία άτομα αποφάσισαν να πέσουν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους ή του νοσοκομείου, τρεις άνθρωποι δηλητηριάστηκαν και ένας αυτοπυρπολήθηκε.

Οι αυτοκτονίες σε… γεγονότα
Ιανουάριος

8: Μ’ ένα πιστόλι αποφάσισε να κόψει το νήμα της ζωής του ένας 45χρονος που αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του στην οδό Αντ. Καστρινάκη στον Ματσαμπά Ηρακλείου.
20: 75χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι στο Ακρωτήρι Χανίων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ενώ λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.
21: Ο 69χρονος βρέθηκε το πρωί νεκρός μέσα στο σπίτι του από έναν συγχωριανό του στο Χανδρά Σητείας. Ο αυτόχειρας πήρε μία καραμπίνα και έθεσε τέλος στην ζωή του.

Φεβρουάριος

1: Μια 38χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στην παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, βούτηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος, δίνοντας τέλος στη ζωή της.
3: Φοροτεχνικός στις Μοίρες ήπιε φυτοφάρμακο δίνοντας τέλος στην ζωή του. Ο άτυχος άνδρας ήταν 52 ετών ενώ είχε προσωπικά προβλήματα.
7:24χρονος άνδρας αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του μ’ ένα σκοινί. Βρέθηκε κρεμασμένος σε μία αποθήκη στα Φαραγγιανά της Μεσαράς. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
10: Ηλικιωμένος άνδρας πήρε την καραμπίνα του και αυτοκτόνησε στο σπίτι του στα Χωραφάκια του Ακρωτηρίου Χανίων.

Μάρτιος

5: 81χρονος άνδρας κρεμάστηκε σε μία ελιά σε χωριό της Βιάννου επειδή άγνωστοι είχαν εισβάλει στο σπίτι του και του έκλεψαν την σύνταξή του.
30: 60χρονος επιχειρηματίας από τα Ανώγεια κρεμάστηκε σ’ ένα δέντρο έξω από την επιχείρησή του.

Απρίλιος

1: 47χρονος μετανάστης από το Ιράκ βρέθηκε κρεμασμένος στο πάρκο που βρίσκεται στην οδό Μίνωος στο Ηράκλειο.
23: 33χρονη γυναίκα έβαλε τέλος στην ζωή τους μ’ ένα κομμάτι σκοινί. Η μητέρα της άτυχης κοπέλα την βρήκε απαγχονισμένη μέσα στο σπίτι της στην οδό Μονής Πρέβελης στο Ηράκλειο.
Μάιος
25: Με τραγικό τρόπο αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του ένας 55χρονος άνδρας στο Ρέθυμνο. Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ο άτυχος άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι και έπεσε από τον δεύτερο όροφο καταλήγοντας στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε σοβαρά προβλήματα υγείας.
30: 72χρονος αυτοκτόνησε το μεσημέρι στην Ζάκρο της Σητείας. Με κυνηγετικό όπλο πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ιούνιος

10: 17χρονος έκανε… βουτιά θανάτου από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου Χανίων όπου είχε πάει ως επισκέπτης. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 10ης Ιουνίου.
14: Το πρωί στα Χανιά ένας 55χρονος άνδρας αυτοπυροβολείται στο κεφάλι με την κυνηγετική καραμπίνα του. Άφησε σημείωμα στο οποίο ζητούσε συγνώμη από την οικογένειά του.
17: Ένας 49χρονος βρίσκεται νεκρός μέσα στο σπίτι του στις Γωνιές Μαλεβιζίου το απόγευμα της 17ης Ιουνίου έχοντας αυτοκτονήσει με φυτοφάρμακο.

Ιούλιος

1: Απανθρακωμένος σε αγροτική περιοχή στο Μελιδόνι Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, βρέθηκε το μεσημέρι ένας πυροσβέστης, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από την προηγούμενη ημέρα. Όλα τα στοιχεία έδειξαν… αυτοκτονία.
14: Δεν άντεξε την πίεση των οικονομικών προβλημάτων ένας 50χρονος, πατέρας τριών παιδιών, που πήρε την καραμπίνα του και αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του στη Νέα Αλικαρνασσό.
16: Με μία σφαίρα στο κεφάλι έκοψε το νήμα της ζωής τους ένας 32χρονος που βρέθηκε στο κατώφλι του κέντρου υγείας του Περάματος.
26: Με το σκοπευτικό του όπλο, αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του το πρωί ένας 65χρονος επιχειρηματίας από την Επισκοπή Ρεθύμνου. Η αιτία όπως όλα έδειξαν ήταν τα οικονομικά προβλήματα.

Αύγουστος

20: Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 60χρονος άνδρας από το Ηράκλειο, ο οποίος κρεμάστηκε από ένα δέντρο στην περιοχή του Εσταυρωμένου. Άφησε σημείωμα με το οποίο εξηγούσε τους λόγους που αποφάσισε να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.
21: Ένας 58χρονος βρέθηκε από τους συγγενείς του απαγχονισμένος στο θερμοκήπιο του σε περιοχή στο δήμο Φαιστού.
30: Τέλος στην ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα έβαλε τα ξημερώματα ένας 23χρονος στον Πλάτανο Χανίων. Το πτώμα του άτυχου νέου βρέθηκε πάνω στο μνήμα του παππού του.

Σεπτέμβριος

1: Με τραγικό τρόπο έδωσε τέλος στη ζωή του ένας 48χρονος απόστρατος στρατιωτικός ο οποίος κρεμάστηκε από δέντρο σε αγροτική περιοχή των Μελεσσών.
21: Νεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε το απόγευμα ένας 45χρονος άνδρας στα Καπαριανά Μοιρών του νομού Ηρακλείου. Ο άτυχος αλλοδαπός βρέθηκε κρεμασμένος από συγγενικό του πρόσωπο.
23: Με φυτοφάρμακο αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του ένας 72χρονος αγρότης ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο θερμοκήπιό του στο Τυμπάκι.
24: Τέλος στην ζωή του έβαλε το απόγευμα ένας 54χρονος ο οποίος κρεμάστηκε σ’ ένα δέντρο στην περιοχή Λιθίνες του νομού Λασιθίου.
26: Στην Μεσαρά ένας 48χρονος άνδρας πήρε ένα κομμάτι σκοινί κι έβαλε τέλος στην ζωή του. Το σώμα του άτυχου άνδρα βρήκε η γυναίκα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here