Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΘΟΥΝ ΤΑ CAPITAL CONTROLS! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΘΟΥΝ ΤΑ CAPITAL CONTROLS!

Στα όρια του 2% εκτίμησε ότι θα κινηθεί η ύφεση στην ελληνική οικονομία τη φετινή χρονιά ο απελθών υπουργός οικονομίας Γ. Σταθάκης προβλέποντας ταυτόχρονα ότι η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε... 
ανάπτυξη από το δεύτερο τρίμηνο του 2016 μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα το μοντέλο ανοικοδόμησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
"Θεωρούμε ότι είναι λανθασμένο το μοντέλο ανάπτυξης που στηρίχτηκε στη δημιουργία υπεραξιών και θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην παραγωγή αξιών" ανέφερε ο κ. Σταθάκης
Ο ίδιος απέφυγε να δώσει πρόβλεψη για το πότε θα αρθούν τα capital controls. " Ως πολιτικός θα πω ότι θα αρθούν σε δύο μήνες, ως οικονομολόγος δεν μπορώ να πω πότε θα αρθούν. Η άρση θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.”
Στην ίδια εκδήλωση μιλώντας ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εκ μέρους της Ν.Δ χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι η Κομισιόν προβλέπει ύφεση για το 2015 όταν πριν λίγους μήνες έβλεπε ανάπτυξη "υπό τον όρο της πολιτικής σταθερότητας και της βούλησης για εφαρμογή της συμφωνίας” και εκτίμησε ότι "ίσως στο δεύτερο μισό του 2016 θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη”
Για το μέτωπο της απασχόλησης ο ίδιος ανέφερε ότι το πρώτο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η νέα κυβέρνηση είναι να επιλύσει το θέμα των Σκουριών ενώ επανέλαβε ότι για να προσελκυθούν επενδύσεις χρειάζεται πολιτική συμφωνία και συναίνεση για βασικά θέματα όπως η φορολογία.
Για το "Ποτάμι” ο κ. Χάρης Θεοχάρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ένα θετικό σοκ για την ελληνική οικονομία θα μπορούσε να προέλθει από την επίτευξη της συναίνεσης και από το ότι τα κόμματα που ψήφισαν την συμφωνία θα στηρίξουν και την εφαρμογή της. Ένα τέτοιο θετικό σοκ εκτίμησε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην πιο γρήγορη άρση των capital controls αλλά και στην επίτευξη λύσης για το θέμα του χρέους.
Η πολιτική σταθερότητα είναι μείζων προϋπόθεση για την οικονομική σταθερότητα. Η νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να έχει αόριστους στόχους στο κυβερνητικό της πρόγραμμα. Δε θα πρέπει να είναι αυτό πρόγραμμα ευχών όπως συνέβη με την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ανέφερε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πρόσθεσε ότι πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους ότι η επιστροφή στην ευημερία θα γίνει σταδιακά.
Τέλος ο κ. Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝΕΛ τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να δώσει έμφαση στην παιδεία και στη δημιουργία τμημάτων ειδικότερα στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here