ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ...

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, είναι η θέσπιση νόμου για την αποκάλυψη αδήλωτων καταθέσεων ...
στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό, καθλως και εφαρμογή του Περιουσιολογίου από τον Νοέμβριο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.


Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως κανένας φορολογούμενος δεν κινδυνεύει εφόσον μπορεί να εξηγήσει την προέλευση των χρημάτων του, όμως θα στοχοθετηθούν μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Ειδικά για το Περιουσιολόγιο, ο υπηρεσιακός υπουργός διαβεβαίωσε πως οι ελεγκτικές Αρχές δεν θα εστιάσουν σε «μικρές και μεσαίες» περιπτώσεις αδήλωτων στοιχείων – όπως ένα χωράφι – αλλά θα κυνηγήσουν τα «μεγάλα φαινόμενα» πολιτών που επί χρόνια απέκρυπταν περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας.

Προσέθεσε ότι θα υπάρξουν και επόμενες εφαρμογές του Περιουσιολογίου, και συνεπώς οι μικρομεσαίοι που δεν θα δηλώσουν αμέσως το σύνολο της περιουσίας τους θα έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν στη συνέχεια.

Σχετικά με τις αποταμιεύσεις εντός και εκτός Ελλάδος που δεν έχουν δηλωθεί, ο κ. Αλεξιάδης εκτίμησε ότι η νέα Βουλή θα δώσει κίνητρα και εκπτώσεις ώστε να πείσει τους καταθέτες να δηλώσουν τα χρήματά τους. Επανέλαβε ότι πέραν μιας φορολογικής επιβάρυνση δεν θα υπάρξει άλλος κίνδυνος για όσους κατέχουν νόμιμα ποσά.

Αντίθετα, αποσαφήνισε πως η αμνήστευση των αδήλωτων καταθέσεων δεν θα απαλλάξει από τυχόν ποινικές διώξεις όσους έκρυβαν μαύρο χρήμα από παράνομες δραστηριότητες (π.χ. λαθρεμπόριο), καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται για αμιγώς φορολογική αλλά ποινική υπόθεση, η οποία αφορά τη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here