ΠΟΕΔΗΝ : ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΕΣ ΓΑΖΕΣ, ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΚΑΙ ΒΑΜΒΑΚΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΕΔΗΝ : ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΕΣ ΓΑΖΕΣ, ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΚΑΙ ΒΑΜΒΑΚΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ...

...ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...
Συνολικά οι λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων μειώθηκαν 60% - Οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 26.000...

«Κουρεμένοι» προϋπολογισμοί νοσοκομείων, δεκάδες χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στο ΕΣΥ, ΕΚΑΒ χωρίς ασθενοφόρα, Ψυχική Υγεία και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας χωρίς δομές και προσωπικό: Αυτές είναι οι μελανές αποχρώσεις που συνθέτουν την εικόνα που επικρατεί στο σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία επισημαίνει τη μειωμένη κατά 300 εκατ. ευρώ φετινή χρηματοδότηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται, «πέρυσι το πρώτο ενιάμηνο δόθηκαν στα Νοσοκομεία 800 εκατ. ευρώ και επιπλέον 600 εκατ. ευρώ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Φέτος τα Νοσοκομεία έχουν λάβει 389 εκατ. ευρώ (μαζί με το ΠΕΔΥ) από 1,3 δισ. που προϋπολογίστηκε για όλο το έτος. Συνολικά οι λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων μειώθηκαν 60%» τονίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ΕΣΥ.

Το αποτέλεσμα στον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων είναι εμφανές, υποστηρίζουν: «Τα ταμεία τους είναι άδεια και οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 1 δισ. ευρώ. Οι εταιρείες η μία μετά την άλλη διακόπτουν τις προμήθειες προϊόντων διατροφής, φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού και άλλων ειδών απαραίτητα στην ασφαλή και ποιοτική λειτουργία των Νοσοκομείων. Αναστέλλονται χειρουργεία, υποβαθμίζεται η ποιότητα του φαγητού των ασθενών, εμφανίζονται σημαντικές ελλείψεις αναλώσιμου υγειονομικού υλικού (βαμβάκι, γάζες, οινόπνευμα, σύριγγες κ.ά.). Νοσοκομεία εφημερεύουν χωρίς υλικά και αναγκάζονται να ψάχνουν γάζες, βαμβάκι, οινόπνευμα, σύριγγες κ.ά. σε διπλανά Νοσοκομεία για να καλύψουν τις ανάγκες της εφημερίας» περιγράφουν την επώδυνη καθημερινότητα μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Το προσωπικό των Νοσοκομείων είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, αποχώρησαν τα τελευταία πέντε έτη 17.000 άτομα, εκ των οποίων περισσότεροι από 2.000 το τελευταίο τρίμηνο, εξαιτίας των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας. Η συνήθης κάλυψη είναι μια νοσηλεύτρια σε κλινικές 40 ασθενών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 26.000, ακόμη και στους νέους οργανισμούς των νοσοκομείων.

Το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι 51.380 άτομα. Στην Ελλάδα το Νοσηλευτικό Προσωπικό είναι μόλις 3,6 ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υπερδιπλάσιος (οκτώ νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους).

Η μελανή εικόνα στην ψυχική υγεία αποτυπώθηκε έντονα με το δραματικό συμβάν στο Δαφνί. «Είναι εμφανείς οι ελλείψεις σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Οξέων Περιστατικών και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση εξαιτίας της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε. Μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις ίδρυαν μονάδες ψυχικής υγείας μόνο στα λόγια» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here