«Στοίχειωσαν» οι δομές υγείας στην Τριφυλία σε συζήτηση μετά τα μεσάνυχτα… - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

«Στοίχειωσαν» οι δομές υγείας στην Τριφυλία σε συζήτηση μετά τα μεσάνυχτα…

Ως άλλα φαντάσματα «στοίχειωσαν» στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας οι δομές υγείας της περιοχής, που συζητήθηκαν, εκτός ημερήσιας διάταξης, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, σε άδεια – από ακροατήριο – αίθουσα, με αντιδημάρχους και δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους να έχουν ήδη αποχωρήσει! Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως απαιτείται σοβαρή συζήτηση, στην οποία να είναι προσκεκλημένοι και παρόντες συλλογικοί φορείς της υγείας και των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε ότι τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, καθώς έχουν προκύψει δύο πολύ σοβαρά γεγονότα. Το ένα είναι το κτηριακό και η διακοπή των εργασιών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για το ισόγειο, επειδή σταμάτησε η χρηματοδότηση, και το δεύτερο είναι ότι η Υγειονομική Περιφέρεια μετακινεί προσωπικό από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε αυτό της Καλαμάτας και αλλού, προσθέτοντας: «Το να διώχνουμε τους ελάχιστους γιατρούς του νοσοκομείου βάζει βόμβα στην ίδια τη λειτουργία του…». 
Ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Σαρμαντζής, αναφέρθηκε στα προβλήματα από τη διακοπή εργασιών και τις συνέπειες που αυτή έχει και θα έχει κατά τη χειμερινή περίοδο, με το χάος και τα κοντέινερ, ενώ έδωσε στοιχεία για τις ελλείψεις υλικών και, κυρίως, προσωπικού, λέγοντας πως η χειρουργική κλινική έμεινε μόνο με το διευθυντή της και έναν επιμελητή, η παθολογική μόνο με 3 παθολόγους, έμειναν μόνο 2 μικροβιολόγοι, υπάρχουν φοβερές ελλείψεις ειδικών γιατρών στα Κ.Υ. κ.τ.λ. «Κάποιοι απ’ τη διοίκηση του νοσοκομείου στην Καλαμάτα θεωρούν ότι η Τριφυλία δεν είναι Μεσσηνία. Οποιαδήποτε μετακίνηση γιατρού θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του νοσοκομείου. Κάποιοι πρέπει να ενσκήψουν σοβαρά στο πρόβλημα, γιατί η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη…», τόνισε εξαπολύοντας βολές σε βάρος της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ. «Τα προβλήματα δεν είναι καινούργια, αλλά έρχονται ως επακόλουθα όσων προηγήθηκαν», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, συμπληρώνοντας πως «τα τελευταία χρόνια – αφήνοντας αιχμές και για τη θητεία του κ. Κατσίβελα στην 6η ΥΠΕ – όλα έχουν πάρει την κάτω βόλτα στην υγεία. Να αντιδράσουμε όλοι, δυναμικά και, εκτός από παραστάσεις του δημάρχου, να κάνουμε κινητοποιήσεις, πιέσεις, καταγγελίες και ό,τι χρειάζεται…». «Τα αυτά με τον κ. Ανδρινόπουλο» επισήμανε ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Νώντας Βουδούρης, δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκειά του που ένα τόσο σοβαρό θέμα συζητείτο μισή περίπου ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε άδεια αίθουσα. «Πανάθλια» χαρακτήρισε την κατάσταση στις δομές υγείας ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, τονίζοντας ότι «το έγκλημα είναι διαχρονικό, από όλες τις κυβερνήσεις»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here