ΤΕΛΙΚΑ το κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου; - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΤΕΛΙΚΑ το κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου;

Η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα οδηγεί στην απόφαση τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα. Το σενάριο για τις δυο βάρδιες λειτουργίας των σχολείων. Την 1η Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις. Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους. Η 7η Σεπτεμβρίου που έιναι η ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς φαίνεται πως δεν είναι εφικτή με βάση τα κρούσματα του κορονοϊού και την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Έτσι κλειδώνει όπως όλα δείχονυν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλη της χώρας να χτυπήσει στις 14 Σεπτέμβριου. Σε σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως συζητήθηκε το άνοιγμα των σχολείων υπό τις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία. 
 Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega η πρόταση που υπερισχύει είναι να ανοίξουν την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 14 του Σεπτεμβρίου και οι τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης, δημοτικά γυμνάσια και λύκεια . Στο τραπέζι υπήρξαν προτάσεις για άνοιγμα αρχικά των δημοτικών σχολείων, με τα γυμνάσια και τα λύκεια να παίρνουν σκυτάλη μια εβδομάδα αργότερα . Ένα σενάριο που επεξεργάστηκε κυβέρνηση και επιδημιολόγοι ήταν να υπάρξουν δυο βάρδιες μαθητών πρωινή και απογευματινή ,ωστόσο η εισήγηση των λοιμοξιολογων ήταν πως κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο. Αγκάθι ο αριθμός των μαθητών 
Η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων σε δημοτικά γυμνάσια και λύκεια αλλά και ο συνωστισμός των μαθητών στις σχολικές αίθουσες είναι τα δυο ζητήματα που καίνε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς . Οι τελικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα γίνουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου από τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here