Θεοδωρικάκος: Δεν αντέχουμε να κάνουμε lockdown – O συναγωνισμός ενότητας και συνεννόησης - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Θεοδωρικάκος: Δεν αντέχουμε να κάνουμε lockdown – O συναγωνισμός ενότητας και συνεννόησης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Με το ζήτημα της πανδημίας κυρίαρχο ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως από εμάς εξαρτάται η εξέλιξη των πραγμάτων σημειώνοντας σε ερώτηση πως ενδεχομένως η επιτυχία μας στην διαχείριση της πρώτης φάσης, «…να δημιούργησε σε κάποιους την ψευδαίσθηση πως είμαστε άτρωτοι… Άτρωτος απέναντι σε αυτόν τον αόρατο εχθρό δεν είναι κανείς. Θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ», ήταν το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα.
Ο κ. Θεοδωρικάκος στάθηκε ειδικά στις ενέργειες που γίνονται από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών που σε αυτή την περίοδο για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε η διαδικασία και προσλαμβάνονται από τους δήμους 9.500 καθαριστές και καθαρίστριες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και «δεν ζουν στις μεσαιωνικές υποχρεώσεις που είχαν μέχρι πέρυσι. Με αυτό τον τρόπο όλοι να είναι σίγουροι πως τα παιδιά μπορούν να είναι ασφαλή μέσα στο σχολείο», ενώ πρόσθεσε και την διάσταση της δωρεάν παροχής στα παιδιά επαναχρησιμοποιούμενης μάσκας μέσω της ΚΕΔΕ με ένα ποσό που συνολικά θα φθάσει τα 6,2 εκατ. ευρώ για την προμήθεια. «Δεν υπάρχει τίποτε το σημαντικό που να κάνει κάποιος πλέον από το να φορά μάσκα. Η μάσκα θα γίνει τμήμα της ζωής όλων μας για όσους μήνες χρειαστεί…»
«ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ LOCKDOWN – ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ»
Κατηγορηματικός ήταν και κάθετος ο Υπουργός Εσωτερικών για το ενδεχόμενο της επιβολής ενός νέου lockdown «…δεν αντέχουμε να κάνουμε lockdown. Οι συνέπειες θα είναι δραματικές». Και αφού αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα όσα είχαν προηγηθεί και σημειώνονται ακολούθως η συζήτηση πήγε στο θέμα του δημοσίου τομέα και το πόσο έτοιμος είναι…
«ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ»
«Δεν καθυστερεί η εξυπηρέτηση των πολιτών, πετύχαμε πολλά πράγματα να γίνονται ψηφιακά» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα έχουν δρομολογηθεί στις ψηφιακές υπηρεσίες, εξήγησε και τα όσα βρίσκουν πλέον εφαρμογή στην εξυπηρέτηση στο δημόσιο με το κλιμακούμενο ωράριο για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για εργαζόμενους και πολίτες και την τηλεργασία όπως και την παροχή αδειών ειδικού σκοπού γιατί «…το είπαμε και το εννοούμε μας ενδιαφέρει πάνω από όλα να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή».
Ειδική αναφορά υπήρξε στο ζήτημα των παρεμβάσεων, αλλά και τα όσα δρομολογούνται με τις υπογραφές για το μεγάλο έργο μεταφοράς του νερού από το Πήδημα μέχρι την Καλαμάτα (της τάξης των 11,2 εκατ. ευρώ) – μάλιστα στάθηκε και στην προσπάθεια που ξεκίνησε από τον προκάτοχό του Αλέξη Χαρίτση – «…αλλά το προηγούμενο πρόγραμμα το Φιλόδημος είχε σημαντικά προβλήματα χρηματοδότησης, το αντιμετωπίσαμε με το Αντώνης Τρίτσης και σήμερα ξεκινά η πραγματοποίηση του έργου και υπολογίζουμε ότι στα επόμενα δυόμιση χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί το έργο».
100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Παράλληλα, ειδική αναφορά έδωσε στην όλη προσπάθεια που γίνεται για να υπάρξει σοβαρή προετοιμασία από την πλευρά της αυτοδιοίκησης αλλά και για την πρόβλεψη που υπάρχει για τους μικρότερους δήμους με 100 εκατ. ευρώ για μελέτες για να προετοιμάσουν τα έργα και όπως τόνισε «…δεν υπάρχει καμία δικαιολογία καθυστερήσεων» προσθέτοντας πως μέσα σε αυτό το 6μηνο αναμένει και την αλλαγή του Ν. 4412 για να «…γίνει πιο γρήγορη και αποτελεσματική η εφαρμογή του».
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 6ΜΗΝΟ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ
Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε και για τον εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση και τις προωθούμενες αλλαγές αναφέροντας πως «…δεν έχει καθυστερήσει και πως νομίζω ότι οι πολίτες θα μας έκαναν κριτική εάν την περίοδο του κορωνοϊού αυτό που επικρατούσε ως προτεραιότητα ήταν η αλλαγή του εκλογικού νόμου της αυτοδιοίκησης. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε… Θα το συζητήσουμε με όλο τον κόσμο της αυτοδιοίκησης και με τα άλλα κόμματα. Θα επιδιώξω όπως το κάνω πάντα, τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Εάν τα πράγματα είναι ομαλά θα περιμένετε μέσα στο επόμενο 6μηνο να ψηφιστεί από τη Βουλή νέος εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση και να μπει ένα τέλος στην ιδεοληπτική και απόλυτη εφαρμογή της απλής αναλογικής…» 
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Για την οικονομία ξεκάθαρες οι αναφορές  «…θέλω να είμαι σαφής. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την Ελληνική οικονομία, θα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο υφεσιακό κύμα και η αιτία είναι ο κορωνοϊός, το ίδιο συμβαίνει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα… Εμείς ανήκουμε στην Ε.Ε. που πήρε σημαντικά μέτρα και ο Κ. Μητσοτάκης πέτυχε να πάρουμε πολύ σημαντικά ποσά, πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, τα 19 δις. ευρώ είναι μόνο χρήματα όχι δανεικά αλλά επιχορηγήσεις προς την ελληνική οικονομία… Αυτά υπολογίζουμε πως θα πέσουν στην πραγματική οικονομία στον επόμενο χρόνο . Άρα έχετε δίκιο ότι ο χρόνος που έρχεται θα έχει πολλές δυσκολίες και πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στις 12 Σεπτεμβρίου αναλυτικά το πώς θα στηρίξουμε επαγγελματίες, εργαζόμενους και θέσεις απασχόλησης και πως θα μειώσουμε περαιτέρω φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για να είμαστε συνεπείς στη βασική αιτία που ο λαός μας έφερε στην εξουσία…»
ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ
Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών έστειλε το δικό του μήνυμα «…στα δύσκολα οι Έλληνες βάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας και ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Αυτό είναι ένα κάλεσμα και προς την αντιπολίτευση γιατί πιστεύω πως οι ημέρες που περνάμε δεν προσφέρονται για κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά για έναν συναγωνισμό ενότητας και συνεννόησης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here