ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ οι μελέτες που αλλάζουν στην Π.Ε. Αρκαδίας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ οι μελέτες που αλλάζουν στην Π.Ε. Αρκαδίας

Σημαντικό είναι το έργο που γίνεται στην Π.Ε. Αρκαδίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη, περιστοιχισμένος από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζό και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο -τους οποίους χαρακτήρισε “άριστους συνεργάτες”. Ο περιφερειάρχης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία, καθώς και στη Μονή Κερνίτσας, για την δωρεάν παραχώρηση στην Περιφέρεια έκτασης 18 στρεμμάτων στην περιοχή της Βυτίνας, όπου -σε συνδυασμό με την προγραμματιζόμενη αγορά άλλων περίπου 50 στρεμμάτων- σχεδιάζεται η δημιουργία αθλητικού κέντρου, έργο που θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής. 
 Ακόμα, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα έλθει προς έγκριση η διάθεση πίστωσης 315.000 ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσει η φύτευση στη Λίμνη Τάκα, η περιοχή της οποίας, όπως τόνισε, “θα μεταμορφωθεί σε περιβαλλοντικό κέντρο”. Ανήγγειλε επίσης ότι μέχρι τις του ερχόμενου 16 Σεπτεμβρίου θα γίνει από την Περιφέρεια η υποβολή του φακέλου με τα 16 έργα για την μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη, για τον οποίον υπήρξε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαλόπολης: “Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τη Μεγαλόπολη. Η Μεγαλόπολη πρέπει να στηριχθεί από όλους τους φορείς, το δικαιούται και ως ιστορία και από τη μεγάλη προσφορά της , καθώς μας δίνει ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και μισό αιώνα περίπου” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης. Ο Π. Νίκας γνωστοποίησε επίσης ότι έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για την Τρίπολη, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, εντάσσονται τώρα στο ΕΣΠΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι ολοκληρώνεται η μελέτη για την παράκαμψη Λαγκαδιών -έργο προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί, είτε με ένταξή του στο ΕΣΠΑ, είτε μέσω των συνολικού ύψους 32 δισ. ευρώ πιστώσεων που διατίθενται στη χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Ιδιαίτερα στάθηκε ο περιφερειάρχης στην προσπάθεια για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, σημειώνοντας ότι προχωρεί ήδη ο σχεδιασμός για την επαναλειτουργία της γραμμής Αργος – Τρίπολη, καθώς η ύπαρξη σιδηροδρόμου αποτελεί σημαντική υποστήριξη για την ΒΙΠΕ της αρκαδικής πρωτεύουσας. Επανέλαβε δε ότι μέχρι το επόμενο Πάσχα θα λειτουργήσει η γραμμή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο. 
 Μιλώντας για το θέμα του φυσικού αερίου, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι πάντα θα αγωνίζεται προκειμένου να επεκταθεί ο αγωγός σε όλη την Πελοπόννησο, καθώς η ενεργειακή αυτή δυνατότητα αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα. Ακόμα, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση της μελέτης για το Διοικητήριο της Π.Ε. Αρκαδίας στην Τρίπολη, το οποίο οριστικά πλέον θα κατασκευαστεί σε έκταση 8 στρεμμάτων, στην πρώην ΥΕΒ, στην περιοχή Τάπια. Εκανε λόγο επίσης για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται από την Περιφέρεια για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Αρκαδία, το οποίο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι βελτιωμένο κατά τουλάχιστον 30%, ενώ μίλησε και τις δεκάδες παρεμβάσεις πολιτιστικού χαρακτήρα σε μνημεία της Αρκαδίας, με προτεραιότητα στα μοναστήρια τα οποία αποτέλεσαν συνέδραμαν στο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here