ΔΙΑΚΠΠΕΣ με το δελτίο επιλογές την εποχή του κοροναϊού - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

ΔΙΑΚΠΠΕΣ με το δελτίο επιλογές την εποχή του κοροναϊού

Άνω – κάτω το φετινό καλοκαίρι, λόγω της πανδημίας, όπου τα δεδομένα των τιμών και της πληρότητας αλλάζουν σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις εξελίξεις των κρουσμάτων. Πλέον, είναι πραγματικότητα τα σενάρια για επιβολή τοπικών lockdown και υπό αυτές τις συνθήκες έχουν αλλάξει οι προτιμήσεις των τουριστών. Το βλέμμα πολλών ιδιοκτητών εξοχικών κατοικιών είναι στον εγχώριο τουρισμό και ως εκ τούτου έχουν δημιουργηθεί ευκαιρίες για τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δηλαδή για τις άλλοτε low budget  περιοχές, στις οποίες μπορείς να μεταφερθείς με το αυτοκίνητο χωρίς πολλά έξοδα.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το μεγάλο μέρος των ταξιδιωτών φαίνεται να προτιμά  περιοχές με εύκολη πρόσβαση από την ηπειρωτική επικράτεια, και ιδίως περιοχές  παραθαλάσσιες πλησίον της Αθήνας, όπου ακόμη και σε καθημερινή βάση, αν εργάζεται ο ένας από τους δυο γονείς, να μπορεί να πηγαινοέρχεται στην εργασία του.
Σύμφωνα με τον Θεμιστοκλή Μπάκα πρόεδρο του E-Real Estates Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών, η αύξηση των τιμών ήταν αναμενόμενη, κυρίως στα προάστια και τις παραθαλάσσιες περιοχές πλησίον του Ν.Αττικής. «Αν αναλογιστούμε ότι στην πρωτεύουσα διαμένουν 5.000.000 πολίτες, οι οποίοι το φετινό καλοκαίρι λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών θα επιλέξουν είτε να κινηθούν σε κοντινούς προορισμούς, είτε στα χωριά τους», αναφέρει και προσθέτει πως «Κουρούτα στο Ν.Ηλείας σε απόσταση περίπου 2,5 ωρών από την Αθήνα παρουσιάζει αύξηση + 31,25% στη κατώτερη τιμή ενοικίασης για τον Ιούνιο του 2020».
Επίσης, μεγάλος είναι ο προβληματισμός στους επαγγελματίας, ειδικά στα νησιά, για τις ακυρώσεις. Πλέον, σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι πληρότητες αφορούν κρατήσεις με πολιτική ακύρωσης «ευέλικτη», δηλαδή οι κρατήσεις μπορούν να ακυρωθούν ακόμη και 24 ώρες πριν την τοπική ώρα άφιξης και να επιστραφεί εξ ολοκλήρου το κόστος διανυκτέρευσης. «Η προμήθεια υπηρεσιών δεν επιστρέφεται παρά μόνο αν ο επισκέπτης ακυρώσει εντός της περιόδου δωρεάν ακύρωσης για την κράτησή του. Παράλληλα, αν ο επισκέπτης ακυρώσει την κράτηση λιγότερες από 24 ώρες πριν την ημερομηνία άφιξης, τα χρήματα για την πρώτη διανυκτέρευση δεν επιστρέφονται», αναφέρει ο κ. Μπάκας.

Οι πληρότητες σε περιοχές πλησίον του  Ν.Αττικής

  • Σούνιο – Πληρότητα: Αύγουστο από 83% έως 94%
  • Π.Φώκαια – Πληρότητα: Αύγουστο από 80 % έως 93%
  • Πόρτο Ράφτη – Πληρότητα: Αύγουστο 93 %
  • Αίγινα – Πληρότητα: Αύγουστο 90 %
  • Αγκίστρι – Πληρότητα: Αύγουστο από 91 % έως 93%
  • Καμένα Βούρλα Πληρότητα: Αύγουστο 88%
*E-Real Estates Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών
Πηγή : Ε-Real Estates Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών *(low budget) : Κυρίως Διαμερίσματα , πλησίον της θάλασσας, με χωρητικότητα 4 ατόμων ( 2 ενήλικες & 2 παιδία )
 

Πηγή :E-RealEstates Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών, διαμέρισμα με 1 Υ/Δ χωρητικότητας 4 ατόμων (2 ενήλικες + 2 παιδιά) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here