«Μαθήματα με μάσκες ή εκ περιτροπής διδασκαλία; - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

«Μαθήματα με μάσκες ή εκ περιτροπής διδασκαλία;

Ένα μήνα πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία – έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου – το υπουργείο Παιδείας αρχίζει και καταστρώνει διάφορα σενάρια καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει αυτή τη στιγμή πως θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.
Η έξαρση των κρουσμάτων την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου με 735 νέα, έχει προκαλέσει προβληματισμό στο υπουργείο Παιδείας, τους λοιμωξιολόγους αλλά και στους γονείς για το πως θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες.
Με τον Αύγουστο να βρίσκεται μπροστά μας και μία νέα αύξηση των κρουσμάτων μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού να φαντάζει πιθανή, το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους αρχίζει να φέρνει στο «τραπέζι» διάφορα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων. 

Όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας

Όπως έχουν αναφέρει επανειλημμένα  οι λοιμωξιολόγοι, όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.
Ένα από τα σενάρια – το πιο αισιόδοξο – είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά, με όλους τους μαθητές στη θέση τους. Για να γίνει βέβαια αυτά, θα πρέπει ο αριθμός των καθημερινών νέων κρουσμάτων να είναι σε χαμηλά επίπεδα ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος διασποράς του ιού στα σχολεία.
Το δεύτερο σενάριο αφορά την εκ περιτροπής διδασκαλία, μοντέλο που ακολουθήθηκε προς τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, προκειμένου να γίνουν οι αναπληρώσεις των χαμένων διδακτικών ωρών. Είναι ένα από τα πιο πιθανά σενάρια με δεδομένο ότι εφαρμόστηκε για περίπου ένα μήνα για τις τάξεις οι οποίες είχαν πάνω από 15 μαθητές.
Το τρίτο σενάριο που έχει αρχίσει να συζητείται και να προτείνεται και από λοιμωξιολόγους είναι η χρήση μάσκας από τους μαθητές στις τάξεις ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα τα μαθήματα.
Βέβαια το μέτρο αυτό έχει αρκετές δυσκολίες στην εφαρμογή του ειδικά για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Τέλη Αυγούστου οι αποφάσεις

Οι τελικές αποφάσεις από πλευράς κυβέρνησης αναμένεται να ληφθούν προς τα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα υπάρχει καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας.
Ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων αλλά και η διασπορά στην Ελλάδα, θα… δείξουν στους ειδικούς με ποιο καθεστώς θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες.
Πάντως στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δεν θέλουν να σκέφτονται να κλείσιμο σχολικών μονάδων και είναι αποφασισμένοι να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να λειτουργήσουν – κατά το δυνατόν – κανονικά τα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here