Πτώση-σοκ στα τουριστικά έσοδα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Πτώση-σοκ στα τουριστικά έσοδα

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος καταγράφουν δραματική μείωση των εσόδων από τον τουρισμό, τα οποία έως και το 2019 κάλυπταν σημαντικό μέρος του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, ενώ κατά τους θερινούς μήνες, από Ιούνιο και μετά, δημιουργούσε πλεόνασμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι αφίξεις κατοίκων εξωτερικού και οι σχετικές εισπράξεις παρουσίασαν μείωση κατά 93,8% και 97,5%, αντίστοιχα! Ειδικότερα, οι εισπράξεις ανήλθαν μόλις στα 64.300.000 ευρώ από έσοδα 2,55 δισ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο!
Παράλληλα, μείωση κατά 81,3% σημείωσαν και οι αντίστοιχες πληρωμές. Μείωση κατά 39,7% καταγράφηκε στο ισοζύγιο μεταφορών, λόγω της επιδείνωσης των ισοζυγίων των θαλάσσιων και των αεροπορικών μεταφορών.
Το ίδιο αποθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2020. Συγκεκριμένα, οι εισπράξεις από τον τουρισμό περιορίστηκαν σε 678.000.000 ευρώ, έναντι 5.413,7 δισ. ευρώ, που ήταν στο πρώτο εξάμηνο του 2019, υποχώρησαν δηλαδή κατά 87,5%, που μεταφράζεται σε 4.735,7 δισ. ευρώ, ενώ οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών παρουσίασαν μείωση της τάξης του 76,9%.
Δεν αναμένονται, δε, ιδιαίτερα έσοδα από το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τα τοπικά lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν κάποιες χώρες για τα ταξίδια προς την Ελλάδα. Οι τουριστικοί φορείς εκτιμούν ότι οι εισπράξεις από τον τουρισμό φέτος δεν θα ξεπεράσουν τα 3,5 δισ. ευρώ, έναντι των 18,5 δισ. ευρώ που μπήκαν στα ταμεία το 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here