ΟΙ προγραμματικές συμβάσεις στις Οικονομικές Επιτροπές των Περιφερειών - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΟΙ προγραμματικές συμβάσεις στις Οικονομικές Επιτροπές των Περιφερειών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ειδικότερα, η πρώτη αφορά τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής των Περιφερειών, η οποία πλέον θα μπορεί να εγκρίνει η ίδια προγραμματικές συμβάσεις, αντί να εισηγείται την ψήφισή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η σχετική αρμοδιότητα είχε ήδη μεταβιβαστεί στις αντίστοιχες επιτροπές των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην τροπολογία:
“Επί του άρθρου 2: Με τις προτεινόμενες διατάξεις επιδιώκεται η επιτάχυνση και απλούστευση στην απορρόφηση αναπτυξιακών πόρων από τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Κατά τούτο, μεταφέρεται στην Οικονομική Επιτροπή των οικείων ΟΤΑ η αρμοδιότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων Δήμων και Περιφερειών”.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Η δεύτερη μεταβολή αφορά τη δυνατότητα των δημοσίων υπαλλήλων να ασκούν καθήκοντα συντονιστή Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται:
“Επί του άρθρου 5 (…) με την παρ. 3 της προτεινόμενης τροπολογίας επέρχονται νομοτεχνικές βελτιώσεις στις διατάξεις για το διορισμό Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, και ρητά ορίζεται ότι οι διατάξεις για την απόσπαση υπαλλήλων του Δημοσίου εφαρμόζονται και στην περίπτωση πλήρωσης της θέσης αυτής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here