Όλα τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Όλα τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

Παρά το γεγονός ότι αργεί η έναρξη του σχολικού έτους που έχει προσδιοριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις ώστε να είναι όλα έτοιμα για την επάνοδο των μαθητών στα θρανία.
Το προηγούμενο σχολικό έτος σημαδεύτηκε από την πανδημία του κοροναϊού, με τους μαθητές να βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις και για αρκετό διάστημα να μένουν εκτός σχολικών μονάδων.
Στο υπουργείο Παιδείας εξετάζουν όλα τα σενάρια ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που θα ξεκινήσει κατά μία εβδομάδα νωρίτερα. Στο «τραπέζι» έχει πέσει ακόμη και η χρήση μάσκας από τους μαθητές, ωστόσο ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.
Ένα από τα δύο πιθανά σενάρια, είναι να επιστρέψουν κανονικά οι μαθητές στα σχολεία ενώ το δεύτερο αφορά τα εκ περιτροπής μαθήματα (μέρα παρά μέρα) όπως είχε γίνει το τελευταίο διάστημα της σχολικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε.
Όπως ανέφερε το MEGA, στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις και οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών έως τις 14 Αυγούστου ενώ όπως έγινε γνωστό εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία.
Πάντως νωρίτερα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ μιλώντας στο MEGA αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν προτιμότερα να ξεκινήσουν μετά την 7η Σεπτεμβρίου.
Στα σχολεία αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τις όποιες αποφάσεις.
«Θα αποφασίσουμε το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου. Θα ανοίξουν ούτως ή άλλως, αλλά το πώς, δεν το γνωρίζουμε ακόμη» είπε μιλώντας στο Open.
www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here