Εισαγωγή 1.250 μετεκπαιδευόμενων στα τμήματα μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Εισαγωγή 1.250 μετεκπαιδευόμενων στα τμήματα μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού



Δυνατότητα να μετάσχουν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης μετεκπαίδευσης δίνει σε 1.250 εργαζόμενους και πρόσκαιρα ανέργους του τουριστικού κλάδου σε 18 περιοχές της Ελλάδας δίνει το υπουργείο Τουρισμού.

Το εν λόγω πρόγραμμα -η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο οποίο ολοκληρώνεται την ερχόμενη Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου- αφορά σε 50 τμήματα μετεκπαίδευσης που θα λειτουργήσει το υπουργείο Τουρισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Βόρεια Κέρκυρα, Νότια Κέρκυρα, Βόλο, Δελφούς, Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ερμιόνη, Καλαμάτα, Λουτράκι (με έδρα Κόρινθο), Ναύπλιο (με έδρα Αργος), Πάτρα, Πύργο και Ρόδο.

Οι προσφερόμενες ειδικότητες είναι, α) Υπηρεσία Υποδοχής, β) Επισιτισμός, γ) Μαγειρική τέχνη, δ) Ζαχαροπλαστική τέχνη και ε) Οροφοκομία.

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων, συνολικής διάρκειας 380 ωρών, παρέχεται δωρεάν, είναι υποχρεωτική για το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος και περιλαμβάνει θεωρητικό καθώς και εργαστηριακό κομμάτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ.

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης συνιστούν προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών.

Απευθύνονται σε εργαζομένους και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησής τους, οι απόφοιτοι αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η συνεχιζόμενη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του τουρισμού.

Λεπτομέρειες αναφορικά με την προκήρυξη μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here